ЙОД – МОЩНО ОРЪЖИЕ ПРИ ВИРУСИ И ИНФЕКЦИИ

йод при вируси и инфекции
Добра форма

ЙОД – МОЩНО ОРЪЖИЕ ПРИ ВИРУСИ И ИНФЕКЦИИ

Йод при вируси и инфекции – мощно оръжие при множество, които причиняват сериозни щети на тялото, това е мощно средство, което ни осигурява желязно здраве. Йодът е ефективен антивирусен и антибактериален химичен елемент, което го прави незаменимо средство при вируси и инфекции. Елемент с дълга история на употреба, особено за дезинфекциране на рани.

Според много учени, йодът е ключов компонент на здравето. Човешкият организъм не произвежда самостоятелно този жизненоважен елемент, затова неговото набавяне става само чрез храната.

Защо e добре да рекламирате в онлайн списание www.happywoman.bg

Риган, най-силната билка срещу гъбички, паразити, хрема, грип, невроза…

Спирулина и Хлорела – два безценни дара от природата (Част 1)

Спирулина и Хлорела – два безценни дара от природата (Част 2)

ЗАЩО МАЗАНЕТО НА ПЕТИТЕ С ЙОД Е ТОЛКОВА ПОЛЕЗНО?

Недостигът йод засяга щитовидната жлеза. Чийто хормони поддържат правилното развитие на костите и мозъка в утробата и по време на ранна детска възраст. Това означава, че получаването на достатъчно йод е от решаващо значение за децата, за бременните и за кърмачките.

ЙОД при вируси и инфекции – мощен химичен елемент, истинско оръжие

Йод – мощно средство при вируси и инфекции

Ако страдате от недостиг на йод в организма, щитовидната жлеза може да уголеми размерите си. Това състояние се нарича гуша. Има две молекули, които звучат еднакво, йод и йодид, но всъщност са различни. Това, което ги различава е, че йодът се среща естествено, а йодид е йодна молекула, свързана с друг елемент.

Препоръчителният прием на йод варира от 110 микрограма (mcg) за деца от раждането до 6-месечна възраст и до 150 mcg за мъже и жени над 19-годишна възраст. При бременни или кърмачки дозите се завишават. В този случай, се консултирайте с наблюдаващият ви специалист.

Задължително се взема под внимание постоянното местоживеене, защото това оказва съществено влияние върху нивата на йод в организма.

йод при вируси и инфекции

Йодът е ефективно средство при вируси и инфекции

Отдавна е известно, че йодът може да убива някои вируси.

След годините на епидемии учените продължават да събират информация за вирусите и агентите, които биха могли да бъдат използвани, за да ги убият. Така било открито, че йодът е ефективен метод за борба с инфекциите.

Те са достигнали и до друго заключение, че пероралният йод може да подобри защитните механизми на тялото, в секретите на горната част на устата и дихателните пътища.

Механизмът на действие може да обясни защо йодът е толкова ефективен при вируси и инфекции.

Преподавателят по медицина, доктор по източна медицина, Марк Сиркус, пише, че йодът може да убие до 90% от кожните бактерии за 90 секунди.

Йодът е активно средство срещу бактерии, плесени, дрожди, протозои и много вируси. Наистина, от всички антисептични препарати, подходящи за директна употреба при хора и животни и върху тъкани, само йодът е способен да убива всички класове патогенни микроорганизми: грам-положителни и грам-отрицателни бактерии, микобактерии, гъбички, дрожди, вируси и протозои. Повечето бактерии умират в рамките на 15-30 секунди след контакт, това твърди д-р Сиркус на база дълги проучвания.

Йодът е полезен за превенция и за следоперативни състояния

През годините лекарите са открили, че прилагането на локален антисептик може да ограничи нуждата от антибиотици и следователно да намали шанса за развитие на антибиотична резистентност. Те са открили, че повидон-йодът (Йодасепт) може да изпълни тази задача ефективно, без да забавя зарастването на раната.

Йодът има специални характеристики, които го правят ефективен при заздравяването на рани, включително и липса на бактериална резистентност.

Защо тялото ни се нуждае от йод

Дисбалансът в нивата на йода могат да увеличат риска от хронични заболявания. Всеки един от нас се нуждае от йод в организма. В световен мащаб 2 милиарда души страдат от заболявания, свързани с йоден дефицит, но само 50 милиона имат клинични симптоми. За съжаление децата, бременните и кърмачките са сред най-уязвимите.

Йодният дефицит засяга производството на хормони на щитовидната жлеза. В същото време излишъкът може да причини уголемяване или възпаление на щитовидната жлеза, заедно с някои симптоми на дефицит. В някои части на света, където хората получават повече йод чрез храната и въздуха, като Япония и Източен Китай, разпространението на увеличената щитовидна жлеза нараства. Излишъкът от йод предизвиква хипертиреоидизъм, докато дефицитът – хипотиреоидизъм.

Симптоми на хипотиреоидизъм:

-честа умора;

-повишено тегло;

-хуха кожа;

-подпухнало лице;

-дрезгав глас;

-изтъняване и чупливост на косата;

-понижен пулс;

-депресия;

-понижена памет;

-болка и скованост в ставите;

-мускулни болки и мускулна умора;

-забавена перисталтика;

-повишена чувствителност към ниски температури;

-нередовен или тежък цикъл при жените;

-гуша – уголемена щитовидна жлеза;

Храни богати на йод – мощно средство при вируси и инфекции

йод при вируси и инфекции

Специалистите и диетолозите съветват, че трябва да си набавяме възможно най-много хранителни вещества чрез храната, включително и йод. Храните богати на йод са: морски водорасли, сини сливи, прясно мляко и млечни продукти, яйца и хималайска розова морска сол. В допълнение към щитовидната жлеза има и други тъкани, които са засегнати от дисбаланс на йод.

Почистването с йод у дома може да спре разпространението на вируси и бактерии

Известни са няколко начина за използване на йод у дома – като почистващо средство. Този метод може да забави или да спре разпространението на вирусите. Помислете за търсене на естествени продукти за почистване и стерилизиране на дръжки на врати, телефони и ръце. Те могат да бъдат особено полезни в сезона на настинки и грип.

Снабдете се от аптеката с Йодасепт, за да забавите разпространението на вируси и бактерии. Чрез намаляване на вирусния товар в горните дихателни пътища можете да намалите продължителността на настинките и кашлицата.

Ако отивате на къмпинг, йодните таблетки са един от по-безопасните начини за стерилизиране на водата. Те се използват най-добре само за краткотрайна употреба, тъй като допълнителният йод може да повлияе на функцията на щитовидната жлеза.

Важна информация: Тази статия е с информативна цел. В случай, че имате някои от изброените симптоми, моля консултирайте се със специалист или спазвайте инструкциите от листовката.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , , , , , , , , , , ,
на горе