Топ-6 грешки при измерване на кръвното
Добра форма

Топ-6 грешки при измерване на кръвното

Топ-6 грешки при измерване на кръвното, посочват специалисти. Измерването на кръвното налягане е важен ритуал не само за хора, страдащи от сърдечносъдови заболявания. Препоръчително е всички възрастни да наблюдават този жизненоважен показател. Но, когато измерваме налягането, всички правим едни и същи грешки. Как да го направим правилно?

Топ-6 грешки при измерване на кръвното

Уникален метод за ПОНИЖАВАНЕ НА КРЪВНОТО за 5 минути

Програма за детокс: Как да намерим „златната среда“ в грижа за здравето

Как да живеете тук и сега: 5 полезни техники за медитация

Редовното проследяване на кръвното налягане е важно за всеки възрастен.

 

Всеки лекар ще ви каже това. Всеки знае, че проблемите на сърдечносъдовата система са основната причина за смърт на планетата. Следейки стойностите на кръвното налягане, можете да откриете навреме влошаването на вашето здраве и да вземете подходящи мерки.

Как да измерваме кръвното налягане правилно?

Измерването на кръвното налягане е деликатен въпрос, който изисква внимание и практика. Ако знаете как да измервате налягането, ще забележите, че резултатите са различни през цялото време. Какво означава? Имаме дефектен тонометър? Или самият протокол за измерване на налягането е нарушен? Според статистиката, тонометрите дават грешки в 70% от случаите. За да направите най-точното измерване на кръвното налягане, е важно да се придържате стриктно към препоръките на специалистите.

Кръвното налягане продължава да се променя

Показанията на кръвното налягане варират през деня. Физическата активност, проблемите, конфликтите, притесненията са често срещани фактори за увеличаване на напрежението. Тялото използва този механизъм, за да регулира функциите на различни системи. Например, за да поддържаме съдържанието на кислород в кората на нашия мозък. В противен случай човек би загубил съзнание, просто като се изкачи по стълба.

За да започнете да измервате налягането, важно е първо да го стабилизирате. Как да стабилизираме кръвното налягане?
Ако измервате налягането на редовни интервали, ще видите как се променя през деня. Но в края на краищата, измерваме налягането, за да разберем състоянието си и да вземем необходимите мерки, ако е необходимо.

Ето няколко ценни съвета как да стабилизирате кръвното налягане

Час и половина преди измерването спираме употребата на тонизиращи напитки, облекчаваме различни видове стрес (както психологически, така и физически), не използваме лекарства за повишаване на кръвното налягане.
30 минути преди манипулацията просто седим известно време във вентилирана стая, като по този начин облекчаваме напрежението, съдовите и мускулните скоби. 10 минути преди измерване на налягането седим в удобно състояние, където е планирано да извършим манипулацията.

В какво грешат повечето хора, когато измерват кръвното налягане?

Често срещани грешки при измерване на кръвното налягане са:

• изкривени рамене
• наклонено тяло напред
• протегната ръка напред
• насочена длан нагоре
• натискане на гръдната кост на ръката с поставения маншет
• говорете, докато измервате

Как да използвате тонометъра правилно?

Преди да направите измервания, не забравяйте да посетите тоалетната. Ако пикочният ви мехур е пълен, тогава ще добавите 10-15 точки към крайния си резултат.

Сядате така, че мускулите на врата, гърба, ръцете и раменете да са отпуснати. Гърбът е прав, с опора, раменете са на една линия, не са извити. Ръката с маншета е разположена върху здрава хоризонтална опора по дължината на предмишницата. Облегнете се удобно на облегалката на стола. Когато позата при измерване на налягането е грешна, това ще добави 6-10 точки към крайния резултат.

Краката са на пода равномерно, не се кръстосват (за да не се притискат големи съдове). В противен случай към вашите показания се добавят 2-8 точки. В никакъв случай не дръжте краката си да висят.
Поставяме маншета на ръката без дрехи. Тъканите с различна дебелина могат да добавят 5-50 точки към сумата.
Размерът на маншета има значение. Ако е малък, тогава показателят на кръвното налягане ще бъде по-нисък от реалния с 2-10 точки.

В момента на измерване сме без движение. Не говорим, не се смеем, не се разсейваме. В противен случай стойностите ще бъдат по-високи с 10 точки.

В описаната позиция тялото да бъде максимално отпуснато и подготвено за измерване на кръвното налягане.
Както можете да видите, специално внимание в този процес се обръща на позицията на лицето и правилното поставяне на маншета.

Не забравяйте, че колкото по-точни са показанията на кръвното ви налягане, толкова по-лесно ще определите състоянието си и ако е необходимо, ще вземете мерки. По този начин можете да предотвратите много здравословни усложнения.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged , ,
на горе