Бившият ви се жени за друга Как да постъпите правилно; липсва бившият
Любов и партньорство

12 причини защо ви липсва бившият

Ако някой ви обвинява защо ви липсва бившият, просто не му обръщайте внимание. Когато една връзка приключи, е нормално да имате чувство на носталгия по партньора си, особено ако сте били с него дълго време. Може да се чувствате като пълен самотник, защото все още ви липсва бившият, но повярвайте, не сте сами.

Това е често срещан въпрос, който хората си задават: „Защо ми липсва бившият ми?“.

липсва бившият ви
12 причини защо ви липсва бившият

Дори и да са минали години, откакто двамата се превърнахте от двойка в познати, има напълно законни причини, поради които може да ви липсва този човек. Това е естествена част от преживяването след раздялата и разбирането на тези причини може да ви помогне да осмислите чувствата си.

От една страна, той е бил мил. Винаги ти носеше кафето сутрин, знаеше най-съкровените ти мисли, караше те да се смееш, даваше ти гъделичкащи битки, имаше невероятен музикален вкус, а също така притежаваше онази ненаситна способност да направи всичко забавно – дори чакането на автобуса.

След това идва ред на сложната тема за паметта и идеализирането. Мозъкът ви сякаш избирателно си спомня всички хубави моменти и удобно забравя не толкова хубавите моменти. Този розов поглед към предишната ви връзка може да ви накара да копнеете за това, което е било, и да си мислите, че никой друг не може да се мери с него.

 

Това е една от причините да ви липсва бившият – липсва ви една версия на връзката, която може би не е била съвсем реална.

12 причини защо ви липсва бившият
12 причини защо ви липсва бившият

И, о, да не забравяме за онези подли неврохимични фактори. Когато сте влюбени, мозъкът ви бръмчи от допамин и окситоцин, създавайки онези топли, размити чувства. След раздяла мозъкът ви е като място за парти, след като гостите са си тръгнали – химикалите за добро настроение спадат и остава копнежът за онзи емоционален възход. Тази абстиненция може да ви накара да копнеете за бившия си, мислейки, че той е бил единственият източник на такова щастие.

Нормално ли е да ви липсва бившият ви много след това?

бившия ви; липсва бившият
12 причини защо ви липсва бившият

Да, и ние имаме някои причини да ви обясним защо. Замислете се дали и вашият случай е бил подобен и защо ви липсва бившият ви.

Не сте намерили нов човек

Преместете се над бившето гадже, време е да направите място за отскок! Или… може би не? Ако все още не си отскочила от бившия си с ново, забавно и лъскаво момче, което да гледаш, тогава може би си останала да му липсваш известно време. Ако не заемате времето си с някой нов или просто си играете с отскок, значи сте намерили доста основателна причина да ви липсва бившият – скуката.

Малко Добро утро

бившия ви
12 причини защо ви липсва бившият

Като хора ние обичаме вниманието, проявявано по малки и големи начини. Един малък жест на привързаност, който определено е нещо, което ви кара да липсвате на бившия си, е начинът, по който той ви изпращаше малка мила сутрешна бележка и придружаващо нощно съобщение всеки ден, за да ви уведоми, че сте в ума му. Ако е така, е нормално да ви липсва бившият.

Лични шеги с бившия ти

Онзи момент, в който се усмихвате на нещо, което знаете, че би му се сторило смешно, но дори не можете да му кажете за него. Вътрешните шеги са едно от основните неща, които отличават вас и половинката ви от всички останали. По същия начин, по който не можете да минете покрай старите места за срещи, без да ви липсва бившият ви, случайната забава, която ви напомня за вътрешна шега с него, ще ви боли много. Никога не подценявайте осакатяващата емоционална сила на една вътрешна шега между вас и него.

Той мислеше за теб

да се пазите
12 причини защо ви липсва бившият

Това е чудесна причина да липсваш на бившия си. Има какво да се каже за това, че сте мислили за него през целия ден. Това несъмнено е едно от нещата, които най-много гасят, след като сте скъсали с някого. Изведнъж няма никой друг на света, който да се интересува от всички дребни неща, които правите през деня – например как леко сте променили поръчката си или странната двойка, която спори зад вас на опашката на касата.

Семейството му ви е разтърсило

В този случай може и да не ви липсва бившият ви, всъщност може да ви липсва майка му, която открито говореше за проблемите и винаги беше истинска, или забавният му баща, който само за няколко месеца ви научи да бъдете специална. Ако бившето ви гадже е имало страхотно семейство, може да ви се струва, че се разделяте с всички тях, а не само с човека, с когото сте се срещали. Особено в случаите, когато не сте емоционално или физически близки със собственото си семейство, раздялата с него може да съдържа съвсем ново ниво на разочарование и мъка. В такива моменти е нормално да ви липсва бившият и цялото му семейство.

Той беше страхотен в леглото

бившия ви
12 причини защо ви липсва бившият

Какво общо може да има това с раздялата? Всъщност много. Ако приятелят ви е бил егоистичен тип, ще ви е много, много по-лесно да го забравите. Предстои ви труден път. В ерата на случайните запознанства е доста трудно да се намери добър любовник, който да се грижи както за емоционалните, така и за физическите ви нужди под чаршафите. Ако той знае какво прави, значи е добре да останете с него. Така че очевидно, ако в крайна сметка загубите този човек, вероятно ще преминете през период на траур и е нормално да ви липсва бившият, дори и само заради това!

Споделени мечти и цели

Двамата заедно сте изградили свят от мечти и сега ви липсва бившият. Независимо дали става дума за пътуване по света или за отваряне на кафене, тези общи стремежи могат да останат в сърцето ви и да ви накарат да изпитвате носталгия. Не става въпрос само за загуба на човек, но и за бъдещето, което сте си представяли заедно. Всеки план, който сте направили, и всяка споделена мечта са добавяли още един пласт към връзката ви. Сега, когато си мислите за тези неизпълнени планове, това носи чувство на загуба, копнеж по това, което е можело да бъде, а сега липсва бившият, който е бил част от всичко това. Именно тези изоставени мечти и споделени цели поддържат мисълта за този човек в съзнанието ви.

Той е бил вашата система за подкрепа

Винаги, когато животът ви е поднасял лимони, бившият ви е бил там, за да направи лимонада. Сега, когато се появят предизвикателства, може да се окаже, че инстинктивно искате да се свържете с него и да си спомните за подкрепата, която ви е оказвал. Той е бил вашият съветник, вашата зона на комфорт и вашият кризисен мениджър в едно. Сега липсва бившият, който е бил човекът, който винаги е имал отговор на въпросите, на които вие не можете да отговорите. Загубата на тази система за подкрепа може да остави значителна празнина. Липсва ви не само неговото присъствие, но и увереността и стабилността, които е внесъл в живота ви. Ролята, която той е играл като ваша система за подкрепа, е основна причина, поради която може да се окаже, че ви липсва бившият.

Липсва ви разбирането

7 неща, които може да се случат при събиране с бившия
12 причини защо ви липсва бившият

Има утеха в това да бъдеш с някой, който просто те разбира. Ако бившият ви е бил човек, който е разбирал странностите и настроенията ви без много обяснения, отсъствието му може да ви се струва, че липсва част от вас. Това е все едно да изгубите част от пъзела на общуването си. Да бъдеш разбиран по този начин е рядкост и ако вече не го имаш, може да се почувстваш дезориентиран. Липсва бившият, а с това липсва и лекотата да бъдете себе си без нуждата от обяснения. Това дълбоко разбиране и приемане често са причината, поради която се оказва, че копнеете за този човек.

Техните странности са ви допаднали

Спомняте ли си как ви дразнеше манията им по странни документални филми? Сега се усмихвате при тази мисъл. Понякога именно малките особености на бившия ви партньор оставят трайно впечатление. Това, което някога ви се е струвало дразнещо, сега е станало очарователно в тяхно отсъствие. Именно тези уникални черти са направили връзката ви специална, а сега те са нещата, които ви липсват. Странностите на бившия ви, които някога сте приемали за даденост, са се превърнали в ценни спомени, които се оказва, че цените.

Начинът, по който ви караше да се смеете

Той може да е имал магическата рецепта да ви накара да се смеете, докато ви заболи коремът. Защо ви липсва бившият ви? Може би това са онези спонтанни пристъпи на смях и радостта, която идваше с него. Начинът, по който можеше да превърне лошия ден в добър само с една шега или забавна физиономия, е нещо, което дълбоко ви липсва. Смехът е мощно свързващо средство и липсата на тази споделена радост може да остави забележима празнина в живота ви. Именно смехът и лекотата, които те са внасяли в ежедневието ви, са това, за което копнеете.

Вашите общи приятели

Общуването с общи приятели може да събуди спомени. Когато приятелите ви споменават бившия ви партньор или посещавате познати места за срещи, това може да предизвика чувство на носталгия и да ви накара да пропуснете това, което е било. Тези приятели са живи напомняния за времето, което сте споделяли, и ви затрудняват да продължите напред. Липсва ви не само човекът, но и социалният живот и споделените преживявания, които сте имали с него. Всяко събиране или споменаване на името им може да отвори отново стари рани, напомняйки ви за връзката, която някога сте имали.

Tagged ,
на горе