Дрехи с надписи – топ 3 тенденции

Дрехи с надписи – топ 3 тенденции
Мода

Дрехи с надписи – топ 3 тенденции

Oбичате ли да носите дрехи със закачливи надписи или рекламно лого?

Искате да изпратите послание към  хората! Искате да им кажете какво мислите! Напишете го на тениската!

Тениските с надписи не са демоде. Днес те са в тренда и са част от стрийт модата.

Посланията са навсякъде около нас! Спортни облекла, якета, сутшърти, топове, панталони, дори рокли – на всички може да сложите надписи, мисли, съобщения от личен характер, инициали, дори цитати от книги.

Те разкриват вашата креативност и творчество.

Вие ставате супер интересен с ярки послания като: “Give me a coffee!”, “Beer connecting people”, “World’s best Mom”. Играта на думи показва вашата духовитост. Някои послания са неверятно оригинални и напомнят на статусите в социалните мрежи: Нямам какво да облека!

История на дрехите с надписи

Най-разпространена основа за надписите са тениските.

Кога са се появили първите надписи върху тениските?

Обикновено модните сентенции, слогани и рекламни съобщения се свързват с хората на бунта: хипита, рокери, демонстранти.

Модата с надписи по дрехите се появява през 90-те години.

Върху дрехите се принтират обикновени думи, житейски принципи, неща, които обичаме, идеи, в които вярваме.

Дрехи с надписи – топ 3 тенденции Дрехи с надписи – топ 3 тенденции

Сред най-популяраните тениски с надписи на всички времена е бялата тенсика с надпис NEW YORK CITY, с която се е снимал Джон Ленън.

Най-известен слоган на английски език е надписа: KEEP CALM AND…В оригинал надписът е бил част от плакат, който се отпечатва във Великобритания през 1939 година и е насочен да мотивира населението. Плакатът добива голяма популярност през 2000 година и оттогава се отпечатва, доразвива, доизмисля, и се поставя върху различни предмети.

Топ 3 на шаловете тази пролет: как да ги носим

Златни бижута и бижута с диаманти – модни тенденции 2023

Най-стилните зодии, от които да взимате съвети за модата

Ето кои са топ 3 тенденции при модата с надписи:

Тениски

В началото принтът по тениските се комбинира с рисунки и послания. Един от най-известните примери за това е надписът „I (нарисувано сърце) NY“ (Аз обичам Ню Йорк).

Най-големите филмови хитове и анимационни герои на Дисни също си имат свои собствени модели тениски.

Други известни тенски с надписи са сините тенсики със знака на Супермен, а също и надпис Rolling Stones над изплезен език. Популярни и модерни са надписите със знака на мира, а също и на най-важните рок групи: Pink Floyd, AC/DC, Metallica.

Тениските с логото на Adidas и Nike също са разпространени, а и техният световно известен слоган JUST DO IT.

Друг известен слоган е бил: We can do it!, който се свързва с времето на войната, когато много от жените са се занимавали с мъжки професии.

Най-разпространената дреха, върху която се пишели надписите, са били тенсиките. За разлика от модата сега, когато надписи се постяват върху всякакави артикули: якета, ризи, поли, дори бельо.

Чанти

Освен по дрехите, модните дизайнери преместват надписите и върху чантите. Посланията ви много добре ще подхождат на раници, торби, чанти. Особено често надписите изплуват върху големите торби, където има достатъчно място за тях. Посланията са хумористични и забавни: типично женското Ladies First или силно моитивиращото за света послание от една дума Youth, Kiss, Fun, Love, Life.

Забавни принтове и надписи може да срещнете върху куфари и чанти, които ще ви зарадват и накарат да се усмихнете.

Дрехи с надписи – топ 3 тенденции

Обувки и аксесоари

Щом говорим за чанти, не може да не споменем и обувките. Ако отпечатването на думи и послания върху дрехите е  отдавна познато, то принт върху обувките е доста нова тенденция.

Техниката се развива и се премества от тениските към обувки, бижута и аксесоари.

Особено разпространени са принтове върху спортни обувки, като слогана или посланието може да се отпечата на подметката: знаци, символи, знаме, лого на фирмата.

Така вашите обувки стават по-забавни, интересни и свежи.

Написани послания може да прочетете дори върху класически обувки, балеринки, маратонки.

Обикновено при маратонките се ползват бели маратонки за основа с черни надписи или обратно. Впечатляващи са и флуоресцентните надписи, златните или сребърните принтове.

Дрехи с надписи – топ 3 тенденции

Посланията често са елемент от различни аксесоари – бижутa, копчета, колани, части от шапки, принтове по чадърите. Надписи се виждат по висулките  на верижките и гривните, които носят лични послания, за тези, които ги притежават. Понякога се отпечатват специални цитати, формули от науката и имат определно значение. Това са чаши с отпечатана гръцката бука π (числото пи) или формулата E=mc².

В магазините за сувенири се продават различни предмети с отпечатани мисли на известни личности, стихове, цитати от известни писатели.

Често посланията са закодирани или вплетени в дизайна и модела на предмета, така че трудно може да го прочетете. Това също е част от неговото предназначение.

Гръцките надписи се асоциират с плажове, слънце и море, йероглифите се приемат като елемент от дизайна и изразяват тайнственост. Текствое на арабски се свързават с пясъчни пустини, палми и оазиси.

Дрехи с надписи – топ 3 тенденцииДрехи с надписи – топ 3 тенденции

Японските послания приличат на докосване до копринени шалове, аромат на чай, красиви пейзажи.

Дали посланията са отпечатани върху дрехи, обувки, чанти или бижута, няма значение. Значение има, че те достигат до най-отдалечените точки на света и то по-бързо, отколкото, ако бяха отпечатани на хартия. Те са забавни, интересни и богатство за всички хора. Освежават и допринасят за пътротата на света.

Как да обявите раздялата?

4 зодии, които си мечтаят за забавен партньор

Помощ при киселини: ползи за здравето от бананите

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged ,
на горе