див кестен дар от природата
Добра форма

Див кестен – съкровище от природата

Див кестен истински дар и безценно съкровище от природата. Оказва се, че обикновеният див кестен, наричан още – конски кестен, притежава, както лечебни, така и магически свойства. Опознайте чудесата и възможностите на това чудно растение – истински дар от природата. Ако бързо се уморявате или не можете да спите добре, вълшебните лъскави топчета могат да бъдат ваш лек.

Защо e добре да рекламирате в онлайн списание www.happywoman.bg

Дюля – полезни свойства за жени, мъже, деца, по време на бременност и кърмене

Защо никога повече да не изхвърляме семките на динята?

Риган, най-силната билка срещу гъбички, паразити, хрема, грип, невроза…

ЧУДОДЕЙНА МАЩЕРКА при херпес, грип, паразити, болки в ставите, артрит, ишиас и проблеми с пикочния мехур

ЯБЪЛКОВ ОЦЕТ: 15 причини да стане част от вашето ежедневие

ТУЧЕНИЦА-вълшебната БИЛКА, която помага при много заболявания

Домашно кисело мляко – бързо, лесно и много, много полезно

Мъдра притча за любовта

Див кестен – дар от природата за здраве, за защита от негативна енергия, амулет за пари и късмет

Знаете ли, че дивият (конският) кестен е естествен акумулатор на слънчева енергия? Една от основните причини да бъде толкова лековит. А знаете ли, ако го носите в себе си улавя и неутрализира до 40 % от вредните лъчения?

див кестен дар от природата

Думи на Петър Димков за дивия кестен:

„Тези малки, кафяви, лъскави топчици, са удивителни акумулатори на слънце, енергия и живот, и я отдават щедро, с постоянно лъчение през цялата година“, казва народният лечител Петър Димков.

Негови пациенти са споделяли, че през цялата година той е носел в джобовете си по 2-3 кестена, които сменял с нови, когато им настъпи сезона.

Именно дивите кестени създавали енергийна защита на лечителят, тъй като при него идвали и много тежко болни хора, чиято енергия не била добра.

Димков е бил убеден, че носенето на кестени в джобовете или търкалянето им в дланите има благоприятен ефект върху ставите, мускулите, сухожилията и нервната система на човека.

Дърветата са наши тихи и неуморни помощници.

Всяко същество, било то животно, човек, тревичка, дърво, има своя собствена енергия. Аурата на всяко едно от тях може да лекува, ободрява, зарежда със сила и положителна енергия.

Древните келти са знаели, че дърветата имат най-силна енергия и могат да помогнат при болести. Те установили, че различните дървесни видове имат различен ефект върху хората. Някои ни захранват със силна енергия, докато други неутрализират негативната.

Дивият кестен като лечебно растение.

Като лечебно растение ползите от дивият кестен са признати от официалната медицина, предимно при съдови заболявания като разширени вени, тромбоза, хемороиди и т.н. На базата на растението фармацевтичната индустрия произвежда много лекарства.

В народната медицина приложението на дивият кестен е много широко. Препаратите на растителна основа се използват при заболявания на стомаха и червата, дихателните органи, черния дроб, жлъчния мехур, далака.

див кестен дар от природата

Обикновен конски кестен за талисман.

Всеки от нас иска да намери за себе си талисман, който да му носи късмет, да го предпазва от всякакви неприятности. Всъщност, през есента около нас изобилства от невероятно силен енергиен амулет.

В повечето случаи, докато вървим и го подритваме. А не бива! Да! Това е дивият (конският) кестен. По същество обикновеният кестен е слънчево дърво. Поглъщайки енергията на живота от слънцето, той я разпръсква сред хората. А в същото време помага за благополучието, предпазва от лоши очи, зарежда със силна енергия и жизнени сили.

Защо е добре да имаме див (конски) кестен в чантата или джоба?

Защото дивият кестен е акумулатор на слънчева енергия. И, когато го носим със себе си, той непрекъснато ни подхранва с жизнена енергия. Като по този начин ни помага да се справим с житейските трудности и препятствията по житейския пътя.

Ако се нуждаете от облекчаване на болка, трябва да носите кестенът близо до онази част от тялото, където е концентрирана болката и да го помолите да я успокои, както и да облекчи заболяването.

Амулети от див кестен.

# Срещу лоши очи.

Най-простият амулет, който можете да си направите е от обелен див кестен. В този случай не бива да го носите постоянно с вас. Ето защо, се препоръчва да използвате такъв талисман само от време на време, например, когато трябва да обърнете сериозно внимание на здравето ви или чувствате негативната енергия на някой човек.

# За защита на дома.

За прочистване на къщата от възможна тъмна (негативна) енергия, е необходимо да се снабдите с плодове от див кестен, които все още са вътре в бодливата си обвивка. Разположете ги по ъглите на помещенията, където предполагате, че има натрупан негатив. Броят им зависи от това колко смятате, че е негативното въздействие върху дома ви. Оставете ги да абсорбират, докато външната обвивка не изсъхне напълно. След това съберете и ги изгорете.

див кестен дар от природата

# За добро здраве.

За да възстановите здравето си, трябва да поставите няколко обелени кестена под матрака на леглото. Оставете ги за дълго. След време проверете, ако са изсъхнали трябва да ги изхвърлите.

Защита срещу вредните електро вълни.

Сложете три кестена в джоба си – те определено ще защитят тридесет до четиридесет процента от тялото ви от вредните вълни, излъчвани от мобилни телефони и подобни безжични устройства.

Експертите твърдят, че електросмогът е един от невидимите причинители на различни физически заболявания, както и на мигрена, нервност, избухливост и емоционален дисбаланс. Дивите кестени, като с магическа пръчка, могат да ви избавят от подобни неприятности.

Поставете два или три кестена пред монитора на вашият компютър. Те ще филтрират вредното електромагнитно излъчване, което ви заобикаля. Плодовете могат да се поставят и в непосредствена близост до рутери, микровълнови печки, хладилници и други електро уреди.

Лъскавите плодове от див кестен имат седативен ефект и спомагат за спокоен сън.

Много хора знаят, че конският кестен помага при ревматоиден артрит и ишиас. Ако сте стресирани и страдате от неспокоен сън, сложете пет-шест кестена под възглавницата си. Веднага щом си легнете, те ще включат своята „психотерапевтична програма“, за да ви осигурят добър и пълноценен сън.

Ако на всичкото отгоре страдате от есенна депресия, трябва да помислите за преразглеждане на ежедневната си диета. Здравословните храни, включени в менюто, ще ви помогнат да се справите с продължителното есенно-депресивно настроение, включете повече плодове и зеленчуци, ядки, както и червена риба.

Ако се чувствате много уморени и искате да презаредите батериите си, а в същото време да се успокоите, просто вземете два кестена и ги търкаляйте от ръка в ръка. В допълнение, това упражнение може да ви вдъхне увереност, ако чувствате, че ви е необходима.

Див (конски) кестен – истинско съкровище, носител на слънчева енергия, пазител от негативни влияния и за наш късмет го имаме в изобилие!

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , , , , , , , , , , , ,
на горе