7 начина да се справим с липсата на мотивация

7 начина да се справим с липсата на мотивация
Психология

7 начина да се справим с липсата на мотивация

Как да се справите с липсата на мотивация, когато чувствате, че ви липсва желание и енергия да работите, да учите или да следвате мечтите си?

Всеки чувства, че няма мотивация да започне да работи по целите си. Независимо дали е заради тежък ден или наистина не ви се иска.Със сигурност ще има дни, в които не ви се прави нищо.
Как да останете мотивирани, когато ви липсва мотивация?

7 начина да се справим с липсата на мотивация

Баланс между кариера и семейство

Ниското самочувствие идва от детството. Защо не вярваме в себе си?

infomax-logo-50-15-HW Емил Кошлуков: Ето защо Канал 4 обяви как Фейсбук вече ще ви таксува по 4,99 долара

 

7 начина да се справим с липсата на мотивация

Прочетете няколко пъти съветите и предложенията, запомнете ги и след това започнете да ги прилагате в живота си.

1. Задайте ежедневна рутина и се придържайте към нея

мотивация
7 начина да се справим с липсата на мотивация

Независимо дали се събуждате по едно и също време всеки ден, правите упражнения или работите на компютъра си, определянето на ежедневна рутина ще ви помогне с вашата мотивация.
Когато правите едни и същи дейности ден след ден, те ще ви станат навик и няма да създават стрес. Ще откриете, че не е нужно да се насилвате да ги правите.

Определянето на дневна рутина ще ви помогне да се чувствате по-малко тревожни при започване на работа. По-малко вероятно е да се притеснявате да започнете, ако вече сте го направили няколко пъти.

Така че следващия път, когато се почувствате немотивирани, опитайте да си създадете дневна рутина, която да ви помогне да се върнете на правилния път. Може да отнеме известно време и усилия, за да установите рутината, но ако се придържате към нея, това ще се превърне в навик.

2. Намерете неща, които ви харесват

мотивация
7 начина да се справим с липсата на мотивация

Когато не ви се прави нищо, намерете неща, които ви харесват. Намерете нещо, в което сте добри и можете да подобрите.
Това може да е умение, което притежавате, или конкретна област, от която се интересувате. Намерете нещо, което ви харесва, и ще бъдете мотивирани да работите върху него и ще изградите бързо своята мотивация.

3. Преформулирайте мисленето си

Ако не се чувствате мотивирани, опитайте да промените начина си на мислене.
Опитайте се да преосмислите това, което правите, като го погледнете от различен ъгъл.

Опитайте да промените мислите си от негативни към положителни или се опитайте да намерите някои мотивационни цитати онлайн, които да ви помогнат да преформулирате мислите си.

Можете също така да опитате утвърждения, за да ви мотивират и вдъхновят. Всъщност положителните утвърждения са чудесни за мотивация и преформулиране на мисленето.

За да накарате утвържденията да работят, трябва да ги повтаряте с внимание, като същевременно не позволявате на съмненията и негативните мисли да нахлуят в ума ви. Така ще сте със стъпка напред към вашата мотивация.

4. Поставянето на краен срок ви помага да останете мотивирани

Поставете краен срок, краткосрочен или дългосрочен.

Поставянето на краен срок може да послужи като катализатор, който да ви накара да вървите по пътя. Може да ви помогне да останете мотивирани и също така да ви даде чувство за постижение, когато спазите крайния срок.

Вие ще искате да спазвате обещанието си да изпълните навреме работата, целта или какъвто и да е краен срок и вашата мотивация ще е изпълнена.

5. Съсредоточете се върху ползите, които ще спечелите

мотивация
7 начина да се справим с липсата на мотивация

Когато не се чувствате мотивирани, съсредоточете се върху ползите, които ще спечелите, ако продължите с работата си, целите или каквото искате или трябва да направите.

Може да бъде толкова просто, колкото да си представите как се наслаждавате на предимствата или просто да мислите за тях.

Мисленето за ползите, които ще спечелите, би помогнало да пренасочите вниманието си от негативните аспекти към положителните и да се справите с вашата мотивация.

6. Правете нещата по различен начин

Правете нещата по различен начин, ако не се чувствате достатъчно мотивирани. Това е свързано с вашата работа, цели и ежедневие.

Опитайте се да възприемете различен подход към работата си, за да не влезете в коловоз. Правенето на нещата по различен начин може да ви помогне да се справите с вашата мотивация и да внесете ентусиазъм и енергия в живота си.

7. Събудете амбицията и желанието си

мотивация
7 начина да се справим с липсата на мотивация

Друг начин, който може да работи за вас, е да опитате да събудите амбицията и желанието си. Може да е трудно да се мотивирате, ако не изпитвате никакво желание да го направите. Имате нужда от амбиция, за да започнете нещо, и имате нужда от желание да го завършите

Амбицията и желанието са това, което ви кара да постигате целите си. Ако нямате нито едното, нито другото, няма да положите усилия да постигнете някакъв напредък и няма как да изградите мотивация.

Tagged , , , ,
на горе