6 причини защо да прекарвате прекалено много време с партньора може да е забавно, но не е

4 зодии, които с лекота вършат много неща едновременно; много време
Любов и партньорство

6 причини защо да прекарвате прекалено много време с партньора може да е забавно, но не е

Всеки иска да прекарва много време с половинката си. Това обикновено е страхотно преживяване, но понякога не чак толкова. Във връзката идва момент, когато двамата искат да си вземат малко почивка и да прекарат някой друг ден без партньора си. Въпреки че сте двойка, има неща, които трябва да правите сами, и дори трябва да прекарвате време сами. Тук не говорим за много време, а то да е в точния момент.

infomax-logo-50-15-HW Светла Иванова: Пламъкът на една свещ може да запали хиляди други

infomax-logo-50-15-HW Най-добрите преразкази на Червената шапчица в стила на различни писатели

Ето някои причини, поради които прекарването на много време заедно може да бъде вредно за връзката:

Преди да срещнете партньора си, сте били сами за себе си

Имали сте свой собствен набор от хобита, своя собствена любима храна и неща за правене, свои собствени телевизионни предавания, които сте следили, свои собствени мечти и стремежи. Разбира се, трябваше да правите компромиси, защото се ангажирахте с връзка, която трябва да работи за двама души. Но докъде трябва да стигне този компромис? Да бъдеш личност е важно, защото ти не си това, което е партньорът ти. Вие сте себе си. Никога не трябва да се отказвате от това.

Спомнете си времето, когато сте били наистина щастливи благодарение на собствените си постижения и собствения си труд. Как се чувствахте тогава? Или време, когато не сте позволили на никой друг да ви помогне, нито да ви попречи да постигнете нещо, което наистина искате?

Запитайте се: Защо партньорът ми се влюби в мен? Вие сте били своя собствена личност. И все още трябва да бъдете такъв, дори когато сте във връзка. Не губете това от поглед. Не прекарвайте много врем в това да се чудите какво се случва във вашата връзка.

Връзка с партньора

Да прекарвате много време заедно означава, че виждате всяко едно нещо, което партньорът ви прави. Наистина, вие виждате, чувате и дори усещате всичко. От грубото бъркане в носа до това да чуете как ходи до тоалетната, начина, по който просто оставя дрехите си на пода, преди да се изкъпе, или миризмата, когато не се е къпал с дни. Не че няма да се сблъскате с тях, когато сте женени, но има някои неща, които не винаги трябва да виждате.

Няма да харесвате всичко в партньора си, а кат сте заедно много време това се вижда. Обикновено това са малките неща, които ви побъркват. Когато непрекъснато се дразните от малките неща, какво ще се случи, когато се дразните от големите неща? Съседите трябва да бъдат предупредени за предстояща подобна кавга.

6 причини защо да прекарвате прекалено много време с партньора може да е забавно, но не е
6 причини защо да прекарвате прекалено много време с партньора може да е забавно, но не е

Пространството е човешка потребност

Чували сте клишето: „Имам нужда от пространство“. То е вярно. Независимо дали ви харесва да го признаете, или не, все пак трябва да има „мое“ време за вас и „мое“ време за партньора ви. Запазвали ли сте някои мисли за себе си? Осъзнавате ли, че тези индивидуалистични мисли не могат да бъдат споделени с никого, освен с вас? Какво се случва, когато нямате много време дори за собствените си мисли?

Изкачване по кариерната стълбица

И двамата трябва да се развивате в кариерата си поотделно, дори и да имате една и съща работа. Вие имате различен начин на работа и организация, както и партньорът Ви. Да сте отличници в работата си и да ви хвалят за това също е начин да се чувствате добре. Прекалено много време, което прекарвате заедно, възпрепятства личностното и кариерното израстване, защото вместо да правите някакви подобрения, прекарвате много време с партньора си. Работата си е работа и понякога отделянето на време за работа ви прави по-щастливи като личности и по-щастливи като двойка.

Партньорът ви не е единственият ви приятел

Преди да се появи партньорът ви, сте имали милион други приятели. Къде са те сега? Всички знаем, че имате нужда само от един човек, но не израствате само с един човек в живота си. А като се замислите, за да стигнете до мястото, на което сте сега, са били необходими много хора. Не се изолирайте. Само защото знаете, че партньорът ви ще бъде до вас, каквото и да се случи, това не означава, че нямате нужда от други хора. Продължавайте да общувате с приятелите си и продължавайте да бъдете до тях, дори и да сте във връзка. Отделете достатъчно много време и на тези, които са ви близки.

много време
6 причини защо да прекарвате прекалено много време с партньора може да е забавно, но не е

Какво се е случило с най-близкото ви семейство?

Имате родители и братя и сестри, племенници и племеннички, чичовци, лели и братовчеди, преди да сте били във връзка, нали? И къде са те сега? Прекарвайте много време и с тях и не губете контакт. Партньорът ви не е единственото ви семейство и винаги ще тичате при него, когато имате нужда от помощ.

Вижте още:

Кои зодии искрят от магнетизъм

Светът очаква да види новото ви „Аз“: 4 начина да повишите своя личен магнетизъм

Уморихте ли се често да губите спокойствие? Ценни съвети как да се справите

Аромат, който привлича любовта – как да си направите парфюма на Афродита

Естествени антидепресанти: ТОП-7 парфюми, чийто аромат успокоява

Как лесно да изберем парфюм

Твоята чувствителност е СИЛА!

Tagged ,
на горе