Да заменим всички напитки с вода. Какво ще стане?

Да заменим всички напитки с вода. Какво ще стане?
Добра форма

Да заменим всички напитки с вода. Какво ще стане?

Водата е най-добрата напитка. В това спор няма. Но често пренебрегваме добре познатата ни истина, че най-добре да заложим на природната ни даденост, отколкото да посягаме към чаша с напитка, излязла от някой завод. Замисляли ли сте се какво ще се случи, ако заменим всичките напити от ежедневието си с вода?

Предлагаме ви няколко основателни причини, заради които бързо да изключите от менюто си безалкохолните и енергийните напитки, консервираните натурални сокове, разтворимите напитки, както и алкохола.

Отслабвате

Ако се доверите само на вода за девет дни, то ще намалите калорийния си прием с толкова, колкото бихте го редуцирали, ако бягате по 8 км дневно.

Метаболизъм и енергия

Създайте си навик да започвате деня с изпиване на чаша вода от 500 мл. Така ще засилите метаболизма на тялото ви с цели 24%.

Мозъчна дейност

Мозъкът на човек е изграден от 75-80% вода. Със сигурност ви се е случвало да усетите главоболие и прималяване, когато не сте приемали достатъчно количество вода – започнал е процес на дехидратация. Мозъкът ни изисква вода, за да работи добре. А давате ли му я в достатъчни количества, то този важен орган работи по-добре.

Хранене

От много проучвания е доказано, че водата потиска апетита. А това помага да отслабваме. Не е ли добра новина?

Токсини

Водата изхвърля токсините от организма ни. Вредните вещества са добър приятел на стареенето. Забавяме го, когато се отърваваме от токсините по-бързо.

Болести

Приемът на вода намалява риска от различни заболявания. В това число са дори хипертонията, болестите, свързани с чревната система и други.

Сърдечна дейност

И сърцето е по-работоспособно, когато набавяме на организма достатъчно вода. Специалистите смятат, че с прием на пет чаши вода на ден намаляваме риска от инфаркт с 41%.

Натоварване

Не натоварвате бъбреците си и черния дроб да преработват химическите вещества на безалкохолните и алкохолни напитки.

Кожата

Изключителна важна е добрата хидратация за поддържането на хубавата и свежа кожа. Пийте вода и ще имате гладка и сияйна кожа.

Парите

Много по-рентабилно е да пиете вода, отколкото да купувате напитки от магазина.

Това са само няколко причини, заради които да се доверите на водата. И все пак пестете и нея, защото този природен ресурс може да се окаже, че не е безграничен.

на горе