за брак
Любов и партньорство

Готови ли сте за брак – 4 начина как да разберете

Когато се намирате в сериозна връзка, рано или късно идва моментът, в който мислите за брак. Това показва, че отношенията ви вече са преминали на друго ниво и искате да направите връзката си официална.

Струва ли ви се, че всички, които познавате, са сгодени? Виждайки безбройните съобщения за годеж, вероятно се чудите как всички тези двойки знаят кога да се задомят. В края на краищата всяка двойка е на различен етап в живота и във връзката си, но е решила, че е време да мисли за брак и да направи следващата стъпка към него. Не са малко хората, които имат дългогодишна връзка, но още не са женени и тайничко завиждат на вече семейните си приятели, макар да са щастливи за тях.

Откъде обаче някой знае кога е време за брак как трябва да изглежда животът или взаимоотношенията му? Психолози и специалисти по взаимоотношения дават отговор на въпроса „как да разберете кога сте готови за следващата стъпка“.

infomax-logo-50-15-HW Саня Борисова вае тяло и разпуска с въздушна йога

infomax-logo-50-15-HW Емили Ратайковски на концерт на Хари Стайлс с бившата му Оливия Уайлд

Ето и няколко начина да разберете дали с партньора ви сте готови за брак:

Когато и двамата се чувствате готови за брак

Ако сте влюбено момиче, то може често да изпращате на гаджето си снимки на годежни пръстени, правейки му намек. Но правилният момент за това е, когато и двамата партньори се чувстват готови не само за годеж, но и за брак. Ако единият от партньорите се чувства притиснат или несигурен, моментът не е подходящ. Натискът от страна на половинката или на приятелите и семейството никога не е добра причина за сключване на брак.

Често срещана причина двойките да се сгодяват, когато не са готови за брак, е външният натиск от страна на добронамерени близки или дори вътрешният натиск, ако чувствате, че това е, което трябва да направите. Тези променливи често имат много малко значение за жизнеспособността на една връзка.

Макар че повечето хора често не се чувстват 100% готови за големи промени в живота като за брак, деца, промяна в кариерата и т.н., трябва да се чувствате комфортно в избора си да прекарате живота си с този човек. Ще разберете, че сте готови да се сгодите, когато и двамата се чувствате готови за брак и всички отговорности, които идват с него.

за брак

Когато и двамата сте сигурни един в друг

Ако знаете, че и двамата трябва да сте готови за ангажимента на брака, и двамата трябва да сте сигурни в ангажимента един към друг. Партньорите трябва да се чувстват емоционално готови да се обвържат дългосрочно. Преди да предприемете следващата стъпка, проведете открит и честен разговор с половинката си, за да се уверите, че и двамата не изпитвате съмнения или нямате въпроси без отговор, които могат да бъдат пречка да мислите за брак. Също така трябва да се чувствате сигурни за човека такъв, какъвто е сега, а не да искате да го променяте.

за брак

Когато решението няма нищо общо със сроковете

Няма подходящо време за двойките да мислят за брак. Това, че сте планирали да се сгодите след определен брой години или ако сте имали визия за живота си да се ожените до определена възраст, не означава, че трябва да се сгодите. Дайте си свободата да го направите въз основа на чувствата си във връзката, а не въз основа на времето.

Двойка, която е заедно от пет години, може никога да не се почувства готова за годеж, ако не си подхождат. Докато двойка, която се сгодява в рамките на месеци след запознанството си, може да има траен и щастлив брак, защото и двамата са били готови за това посвещение един на друг. С други думи, няма такова нещо като подходящо време. По-скоро става въпрос за вашите чувства и отдаденост един на друг.

за брак

Когато наистина познавате партньора си

Независимо дали живеете заедно от години, или се срещате от няколко месеца, трябва да познавате партньора си отвътре и отвън. Моментите, в които се виждате в най-лошия си вид, са важни за определяне на съвместимостта. Причината е, че ще знаете, че не сте влюбени само в най-добрата му версия и че знаете кой е той, когато не се опитва да ви впечатли.

Когато решавате дали да се обвържете с някого за цял живот, трябва да обичате всичките му най-добри качества и черти. Въпреки това, трябва да се съсредоточите силно и върху отрицателните им черти. Ако се приемате един друг такива, каквито сте и двамата, и обичате партньора си дори и чрез неговите недостатъци, вероятно познавате човека до вас такъв, какъвто е в действителност.

Това означава също така да се уверите, че имате сходни житейски цели, независимо дали става въпрос за мястото на живот, избора на кариера или планирането на семейството. Може да се различавате по личностни черти и хобита, но е изключително важно да сте на едно мнение за основните житейски решения. Тогава вече ще сте готови и за брак.

И не забравяйте, че всичко е строго индивидуално. Така че ако сте готови за брак, просто ще го почувствате отвътре.

Вижте още:

13 креативни идеи за втора среща

4 признака на платоничното приятелство

4 зодии, които винаги подозират в изневяра партньора си

4 зодии, които обожават да получават комплименти от другите

16 забавни и интимни въпроса, които да питате партньора си

4 зодии, които остават добри партньори и след появата на децата

4 зодии, които разчитат изключително много на партньора си

8 ясни признака, че мъж Овен е влюбен във вас

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged , , ,
на горе