В света на красотата: Beauty гримьорът Ива Петкова за сватбените тенденции това лято и гримирането на дами в по-зряла възраст

Красота

В света на красотата: Beauty гримьорът Ива Петкова за сватбените тенденции това лято и гримирането на дами в по-зряла възраст

Сватбата – един от най-вълнуващите моменти за жената. Всяка една представителка на нежния пол мечтае за перфектна церемония и зашеметяващ външен вид. Е, не е трудно да се постигне това. Единственото, което е необходимо е булката да се довери в правилните и вълшебни ръце, които ще превърнат лицето ѝ в истинско произведение на изкуството.

Beauty гримьорът Ива Петкова реши да сподели с нас не само сватбените грим тенденции този сезон, но и една по-малко обсъждана тема, за която почти никой гримьор не говори, а именно гримирането на дами в по-зряла възраст.

Кой е най-често срещаният грим сред булките това лято и предизвикателство ли е гримирането на по-възрастните дами, които също заслужават да се почувстват красиви, вижте в интервюто от първо лице.

 Какви са сватбените тенденции в грима този сезон?

Този сезон сватбените тенденции са в меки пастелни тонове, фин блясък, а при по-смелите булки има включени блясъци с брокат и камъчета, декорирани по естетичен начин към грим визията.

 

Има ли такива тенденции, които вече са демоде сред булките?

Да, има.  Една от най-демоде  тенденцията е кът крийз техниката, която рязко отсича сгъвката на клепача, както и силното изрязване на линията на сенките, която определя тяхната посока и грубо подчертава формата на окото. Това не означава, че до ден днешен не е желана от много булки. Лично аз – смекчавам тези резки граници.

Кой е най-предпочитаният грим за този специален повод?

Най-предпочитан грим е всичко в нюд нюанси и кафява гама сенки и очни линии. Нежно направен тен и озарено лице.

Вълнението на дамите оказва ли влияние върху работата ти по някакъв начин?

В никакъв случай. Аз имам тренинг с всякакъв тип булки, всяка преминава през своя емоционален миг и се адаптирам спрямо тях и желанията им.

 

Каква е техниката, която използваш, за да се задържи грима в горещото време?

Обичам гримът да е едновременно нежен, изпипан, издръжлив и естетически красиво цветово оформен. В момента дори тече мой грим курс всяка седмица онлайн, който е на тема водоустойчив грим и техниката, която прилагам при неговото изграждане и оформяне е специфична, лична и е достъпна само на взелите участие.

 

Демонстрация на водоустойчив грим

Блясък, брокат, камъчета или мат – кое е по-любимото сред жените?

В момента всичко е почти на кантар. Но ако трябва с точност да определя, брокатът леко отстъпва място на камъчетата, но матът е винаги актуален и най-желан, независимо от неговия цвят.

Има ли разлика в грима между различните възрастови групи? 

Да, има. При млада кожа може да си позволим по смели, плътни и матиращи  продукти, докато при зрялата кожа трябва да има много голяма финост и усет при изграждане на тена. Зрелите дами са по-специфични при работа и са предизвикателство за всеки гримьор.

От скоро време даваш уроци за изработка на водоустойчив и издръжлив грим. Как се появи тази идея и трудно ли ти беше да я осъществиш?

Да, давам.  Не ми беше трудно. Реално, аз от много години правя всякакви надграждания в своето качество на работа. Много отдавна се каня да пусна такъв курс, защото обичайно все се концентрираме върху изработката на очите, а тенът се пренебрегва. А аз държа изключително много на тена на лицето да е като втора кожа, да се усеща лекота и финост. Още щом пуснах първото видео и споделих, че ще има такова обучение има огромен интерес. Благодаря на доверилите ми се колеги!

Демонстрация на водоустойчив грим

 

 Почти никой гримьор в България не говори за гримирането на по-възрастни дами. Това е едно истинско предизвикателство за всеки, практикуващ тази професия. Какви техники използваш и колко трудна задача е това за теб? 

Както споделих по-горе, зрелите дами са голямо предизвикателство, защото повечето от тях са „принудени“ от дъщери, племенници, снахи и т.н. да се гримират за даден повод. Понеже моята майка не се гримира, а общо взето чрез нея имам поглед и знам, че трябва да се действа много внимателно и да не се товари кожата на жената с продукти. Имам прекрасна фина техника за изработка върху зряла кожа и скоро ще пусна грим клас и за този тип обработка върху този тип дами.

 

Мислиш ли, че естественият вид започва постепенно да се връща отново на мода, съдейки по световноизвестните личности?

Световните личности не са много естествени предвид техните отлично направени естетични процедури. Относно грим визиите – търси се младежки свеж вид, озарено лице с руж, фин хайлайт и нежен контур на лицето. Относно очите – там изработките могат да са атрактивни, но с голяма доза нежност.

 

Има ли разлика от грим тенденциите у нас и тези в чужбина?

В България сме доста добре от към грим изработки, смелост на клиентките, умения на гримьорите. Българката обича да е суетна и модерна в грима. Всичко тръгва от талантливи гримьори от цял свят , които лансират своите идеи в инстаграм и така се популяризира даден тренд.

 

Любимата ти част от процеса на гримиране е…?

Крайният резултат и усмивката на дамата!

Какво трябва да носи всяка жена в дамската си чанта?

Всяка дама има свои виждания какво да носи, но относно грим продукти, най-важни са червилото, нежен руж и спирала за мигли.

 Каква е тайната на успеха?

Тайната е да си здраво стъпил на земята, знаещ, че има още много какво да постигаш.

 

Какво те вдъхновява?

Вдъхновява ме това, че имам възможността да прокарвам част от себе си във всяко доверило ми се лице и че поне малко съм успяла да бъда полезна чрез своите умения.

0 Споделено
Tagged , , , , , , , , , , , ,
на горе
Copy link
Powered by Social Snap