Здраве и добра форма

Научете всичко за биоритмичната диета

 

 

Повечето диети се свеждат до регулиране какво и колко трябва да се консумират от тези, които отслабват. В същото време фактът, че храната трябва да се приема през определени интервали от време, често се пренебрегва.

 

Защитниците на здравословната храна не се ограничават до включването на здравословни и метаболитни храни в диетата си . Тези, които използват биоритмичната диета, се хранят по график, препоръчан от специалистите. Прочетете повече за този хранителен режим.

 

 

Характеристики на биоритмичната диета

 

Според диетолозите е по -правилно да се яде храна в момент, който максимално се усвояват хранителните вещества, получени по време на хранене.

 

От 6 до 10 часа сутринта

Стомахът и червата са максимално активни. Точно тогава е време да закусите по -тежки храни. На сутринта яжте храни, богати на фибри, въглехидрати и протеини – тези храни се абсорбират напълно и се превръщат в енергия. Първото хранене трябва да е по -плътно от една каша или овесени ядки. Малко преди хранене изпийте чаша вода с чаена лъжичка лимонов сок и същото количество мед на гладно.

 

От 9:00 до 13:00

Период на значителни умствени усилия и леки ястия. Чай с пресни плодове, леко кисело мляко или банан е достатъчен.

 

От 13:00 до 15:00

Чревата и стомаха отново са активни. Това е времето, когато тялото е богато на ензими, които разграждат захарта и нишестето. Подходяща е 150-грамова порция червено месо, пиле или риба и зеленчуци.

 

Между 16:00 и 17:00 часа

Идеалното време за спорт. Не забравяйте да компенсирате загубата на течности.

между 17:00 и 19:00

Време е за лека вечеря. Диетолозите препоръчват зеленчуци с риба или пиле, прясно сирене и неподсладени плодове. Имайте предвид, че калоричното съдържание на вечерята трябва да бъде наполовина по -малко от закуската.

 

 

 

След 19 часа

Всички процеси се забавят, така че ако изведнъж почувствате глад преди лягане, достатъчно е да изядете чаша кисело мляко.

 

Tagged , , , ,
на горе