20 минути
50 минути
70 минути
20 порции
Сладки орехчета с крем е най-хубавата рецепта за дребни сладки. Това е вкусът от детството! Това е спомен от празниците със семейството! Сладките имат форма на малки орехчета и се пълнят с крем по желание, сладко, нутела, сметана. Може да добавите кокос в крема. Приятни на вид и вкус, сладки орехчета ни връщат в детството и апетитните неща за ядене, които нашите майки и баби приготвяха в кухнята.
Кремът за пълнене е млечно–маслен или домашен крем. Ако бързате, може да използвате пакетче готов крем-пудинг, който да купите от магазина. Ще бъдат ароматни и ще се топят в устата!
Пекат се в специални тостери или форми, за да имате сладки малки орехчета. Рецептата не е толкова трудоемка и може да опитате да я направите за радост на всички в къщи!
Готовите сладки орехчета издържат в кутия поне една седмица. А готовите половинки за слепване, може да подготвите и изпечете дори един месец по-рано.
Тази рецепта е истинска класика от детството!
За тестото:
2 бр. яйца
125 гр. краве масло
1 чаша пудра захар
3 с.л. кисело мляко
1 ч. лъжичка сода бикарбонат
брашно
За крема:
½ литър прясно мляко
3 с. лъжици брашно
6 с. лъжици захар
2 бр. жълтъци
60 гр. краве масло
4 ванилии
Първо разбийте яйцата с пудрата захар и ванилията. Към тях добавете кисело мляко с погасената в него сода, маслото, предварително разтопено и брашно, колкото поеме за меко тесто.
Второ, от тестото направете малки топчета и ги поставете в предварително намазнена преса за орехчета или формички. Печете половинките от двете страни за около 3 минути или около 15 минути във фурна. Извадете ги и ги оставете да изстинат.
Трето, сварете млякото със захарта. Преди това разбъркайте брашното с малко вода или прясно мляко и жълтъците.
Добавете на тънка струйка този крем към млякото и бъркайте докато се сгъсти кремът. Свалете готовия крем от котлона и сложете малко масло и ванилия за вкус.
Четвърто, напълнете тестените формички орехчета с крем и слепете по двойки. Може да потопите едната страна в шоколад и смлени орехи. Поръсете с пудра захар!
Сладките орехчета са готови!
Сладките се оставят една нощ, за да омекнат.
Добър апетит!
Вижте още интересни рецепти при нас:
Тиквено суфле – невероятно нежен и вкусен десерт
Пилешка супа – „мехлем“ за стомаха, ползи за здравето, основни трикове за вкуса + рецепта на готвача