15 минути
45 минути
60 минути
4 порции
Патладжанът е сред най-обичаните сезонни зеленчуци, който може да бъде приготвен по десетки различни начини, а всички те до един са много апетитни и са идеални за уютните вечери у дома, когато ни се хапва нещо едновременно вкусно и полезно.
3 патладжана
4 домата
100 мл зехтин „Екстра върджин”
сокът от 1 лимон
1 връзка мента
1 скилидка чесън
1 ч. л. ретро горчица
зехтин за намазване
сол и черен пипер на вкус
Патладжаните се нарязват на шайби, посоляват се и се оставят за 30 минути да се отцеди горчивата вода. Измиват се и се подсушават.
Намазват се със зехтин и се пекат в грил тиган от двете страни до златисто.
В блендер се смилат листата мента, чесънът, лимоновият сок, горчицата, сол и черен пипер на вкус и зехтинът.
Патладжаните се подреждат в чиния, върху тях се слагат доматите, залива се с дресинга и се украсява с листенца мента. По желание се поднася с парче сирене.
Добър апетит!
Вижте още интересни рецепти при нас:
Чудесен зеленчуков пастет от тиквички и патладжан