20 минути
20 минути
40 минути
6 порции
Такива мекици ще изненадат дори най-опитните ценители на готвенето. Ако не сте опитвали да приготвите по тази рецепта преди, трябва спешно да я приготвите!
За начало трябва леко да затоплите млякото и да разтворите необходимото количество мая в него. След това трябва да добавите захар и да разбъркате всичко добре. Когато консистенцията стане еднородна и всички съставки се разтворят, посолете и добавете на части пресятото брашно. Замесете тестото, като в процеса не забравяйте да добавите ябълков оцет, който е тайната съставка, която прави готовите мекици нежни и пухкави.
Оставете тестото да си почине 10 минути. След това оформете мекиците във форма по желание и ги изпържете в тиган от двете страни до златиста коричка.
Сервирайте готовите мекици топли или студени поръсени с пудра захар или сирене – и в двата случая ще ви харесат.
Добър апетит!
Вижте други интересни теми при нас:
Най-вкусните и пухкави милинки – направо се топят в устата!
Тесто с газирана вода. Питката става пухкава и много вкусна
Кошмар! Изкуственият интелект вече може да чете мислите на човека