30 мин минути
35-45 минути
1 час и 10 мин. минути
6 порции
Предлагаме ви да приготвите шаран на фурна с гъби, вино и стафиди по стара семейна рецепта с която вашето семейство , близки и приятели ще останат очаровани от невероятния вкус на този кулинарен шедьовър.
Среден шаран – около 2 кг
Лук – 2 глави
Гъби – 250 гр.
Орехи -150 гр.
Стафиди -50 гр.
Вино – 50 мл.
Магданоз – 1 връзка
Лимон – 1 бр.
Доматено пюре – 3 с.л.
Сол
Черен пипер
Нарежете лука на ситно и го запържете в олио.
Прибавете ситно нарязаните гъби. След като омекнат добавете доматеното пюре, орехите, стафидите и виното.
След като се задържат/задушат продуктите добавете сол и черен пипер на вкус и магданоза и оставете още за около минута и свалете от котлона.
След като изстине плънката, напълнете предварително осоления шаран. След това го зашийте и намажете с олио.
Прехвърлете го в тава постлана с хартия за печене, направете разрези и сложете парченца лимон и го сложете да се пече на 200 градуса за 35-45 минути.
След като е готов шарана оставете да изстине напълно и го украсете с лимон и зеленчуци по ваш избор!
Добър апетит!
Вижте още интересни рецепти при нас:
Как да си приготвим салата-предястие в едно?
Д-р Неделя Щонова: Тялото се нуждае от вода, за да изгаря мазнините