Топла картофена салата
Приготвяне
10 минути
Готвене
30 минути
Общо
40 минути
Порции
4 порции
Каквото и да сложите на скарата – гарнирайте с тази разкошна топла салата за перфектен резултат.Картофената салата е едно от тези ястия, за които без да се замислим може да употребим израза „класическо българско ястие”. Освен класическо ястие, картофената салата може да се нарече и универсално ястие, тъй като картофена салата се сервира, както като гарнитура, така и като основно ястие. Печено пиле с картофена салата, кюфтета с картофена салата, пържоли с картофена салата, картофена салата с картофена салата…
Необходими продукти
1 кг картофи
200 г наденица „Чоризо“
200 г спанак
4 яйца
1 глава червен лук
1 скилидка чесън
1 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус
2 с. л. зехтин „Екстра върджин“
1 с. л. кленов сироп
сокът от 1 лимон
Начин на приготвяне
Ето как се приготвя тази класическа българска топла картофена салата:
Приятен апетит!
Да си приготвим още вкусни салати заедно: