Грижа за кожата през студените месеци за естествена красота

Грижа за кожата през студените месеци за естествена красота
Здраве и красота

Грижа за кожата през студените месеци за естествена красота

Когато времето се променя със сезоните, това трябва да се случи и с рутината за грижа за вашата кожата. Кожата ви реагира на околната среда, която става по-студена и суха през зимните месеци. Уверете се, че адаптирате навиците и продуктите си за грижа за кожата с промените на сезона, така че кожата ви да не се уврежда при лошо време.

По-долу са препоръчаните съвети за вашия план – грижа за кожата през студените месеци от професионалистите от HappyMarket.bg!

Защо се нуждаем от различна рутинна грижа за кожата през студените месеци?

Просто казано, трябва да промените грижата за кожата си, за да отговаря на сезоните, точно както сменяте гардероба си с промените в климата. Тялото се стреми да бъде в състояние на хомеостаза , което изисква равновесие на нивата на кръвната ни захар, телесната температура и концентрацията на кръвта, наред с други неща. Можете да сравните механизма на хомеостаза със сложния дигитален нервен център на система за поддръжка на сгради.

Нашето тяло има свои собствени автопилотни начини за поддържане на равновесието си и те се задействат, когато сме изправени пред температурни промени. Настръхването и издигането на космените фоликули се появяват, за да се увеличи и задържи топлината на тялото ни.

Капилярите в дермата се свиват (вазоконстрикция) със студа и са по-малко ефективни при осигуряването на нашата кожа с така необходимия кислород и възстановителни хранителни вещества. Положителна страна е, че телата ни съхраняват повече топлина. Въпреки това през студените месеци кожата ни търпи промени и се нуждае от външна помощ, която да изпълни ролята си на бариера.

През студените месеци кожата ни е изложена на ниски температури и силни ветрове, които извеждат влагата от епидермиса. В резултат на това кожата ни, особено тази на лицето и ръцете, може да бъде суха и раздразнена. Ръцете и устните могат да страдат от периодично изтръпване и дори силно, болезнено напукване. Суровото време през студените месеци също може да бъде причина за влошаване на псориазиса при страдащите.

Студът намалява липидите в кожата – предимно смес от триглицериди, восъчни естери, мастни киселини и сквален – които образуват защитна, овлажняваща бариера върху епидермиса. Когато е студено, те могат да бъдат компрометирани и да се нуждаят от помощ от външни овлажняващи и оклузивни, бариерни продукти за грижа за кожата, като пръчици за напукване за устни и по-тежки кремове за ръце, за да се предотврати трансепидермалната загуба на вода (и допълнително изсушаване).

Както можете да видите от този кратък преглед, наложително е да направим промени в нашата рутинна грижа за кожата през студените месеци, за да подадем ръка за помощ на собствените механизми на нашето тяло. По-долу очертаваме някои съвети за грижа, глезене и подхранване на естествена зимна грижа за кожата, за да поддържаме кожата си в оптимално състояние през цялата зима.

Как студеното време може да увреди кожата ви?

Грижа за кожата през студените месеци за естествена красота
Грижа за кожата през студените месеци за естествена красота

Студените месеци носят по-малко влажност, по-малко витамин D, по-ниски температури и силни ветрове, които влияят на това колко влага получава и задържа кожата ви, което прави кожата ви по-суха. През студените месеци постоянно превключвате от студено време навън към топлина вътре, което намалява влажността на закрито и причинява суха кожа. Витамин D от слънчевата светлина е естествено противовъзпалително средство и вие сте изложени на много по-малко витамин D през зимата, защото прекарвате по-малко време навън на слънце.

Сухата кожа от студеното време ли е или нещо повече?

Грижа за кожата през студените месеци за естествена красота
Грижа за кожата през студените месеци за естествена красота

Когато имате хронична или тежка суха кожа, важно е да вземете предвид всички фактори, преди да я отнесете към времето. Външните причини за по-суха кожа варират от незначителни до сериозни.

Възраст: С напредване на възрастта кожата ни естествено произвежда по-малко мазнини. Обикновено над 40-годишна възраст имат по-суха кожа и трябва да я овлажняват по-често.

Стрес: По-високите нива на кортизол поради стреса и увеличения прием на захар и кофеин често са резултат от натоварения начин на живот през празничния сезон. Тези рискови фактори могат да влошат вече съществуващи кожни заболявания като розацея.

Липса на слънчева светлина: противовъзпалителното състояние псориазис също се влияе от липсата на слънчева светлина.

Топ съвети за кожата през студените месеци

 

Използвайте подхранващи маски за студените месеци

Грижа за кожата през студените месеци за естествена красота
Грижа за кожата през студените месеци за естествена красота

През студените месеци кожата на лицето ни може да изглежда матова и бледа; отчасти защото тези капиляри се ограничават от студа. Една бърза зимна разходка или друго упражнение на открито може временно да възвърне цвета на бузите ни, но въпреки това лицата ни може все още да са бледи през студените месеци.

Тъй като не желаем да лишим епидермиса от неговите естествени масла по това време на годината, като използваме почистващи или полиращи ексфолианти, за да отстраним мъртвата кожа, един от най-добрите начини да почистим и да придадем блясък на лицата си е като използваме специално – формулирана маска. Трябва обаче да изберем правилния вид маска. Безводна (формула на маслена, не водна основа) за защита и добавяне към липидите на кожата ни е добър избор.

Тези по-глезещи маски на маслена основа не е необходимо да са мазни и все още могат да действат като почистващи препарати. Възможно е да имате безводни, овлажняващи маски, които също съдържат микронизирани, изсушени частици от полезни глини и богати на антиоксиданти екстракти от суперплодове.

Ние ви препоръчваме: Колекция от 10 маски, която представлява различни глини, които може да комбинирате според вашите нужди и да създадете мощна маска, които може да намерите в HappyMarket

Внимателно почиствайте кожата през студените месеци

Грижа за кожата през студените месеци за естествена красота
Грижа за кожата през студените месеци за естествена красота

Сменете всички по-твърди, премахващи себума почистващи препарати и тонери с по-нежни версии на базата на емулсия. Отново, това е, за да се гарантира, че няма да лишите кожата от липидите й, нито да нарушите естествения биом, който така или иначе е толкова обременен от зимния климат и сухия интериор.

Почистващите емулсии се предлагат в различни форми, включително гел, мляко и пенещи се лосиони, които се отмиват до обикновени кремообразни почистващи препарати с различен вискозитет, които могат да бъдат отстранени с козметични тампони или влажна кърпа за лице.

Друг полезен продукт за нежно почистване е мицеларната вода. Може да сте го смятали за част от бърза цялостна рутина за почистване, тонизиране и овлажняване през по-горещите месеци или като идеален вариант, когато пътувате. Въпреки това, мицеларните води са ефективни в рутинната грижа за кожата през студените месеци, тъй като тяхното малко съдържание на масло извършва почистването, докато по-голямата част от водата е pH неутрално за кожата и може да помогне за хидратиране. След като използвате мицеларна вода, хидратирайте кожата си, докато е още влажна, за да задържите водата отдолу.

Ние ви препоръчваме: Натурален измиващ гел за лице – премахва замърсяванията, почиства порите и прави кожата мека, хидратирана и блестяща, който можете да намерите в HappyMarket

Измийте с хладка вода

Нямаме предвид да вземете хладък или студен душ, но със сигурност се чувствайте свободни, ако се осмелите. По-хладната вода в началото и в края на душа – редувана периодично с по-топлата вода – може да помогне за подобряване на цялостната циркулация чрез стимулиране на притока на кръв в капилярите на кожата. След банята е добре да се погрижите за кожата отново през по-студените дни, разгледайте лосионите Midnight Sun, които могат да направят грижата за тялото ви пристрастяваща. Лосион за тяло “Среднощно Слънце” е зключително завладяващ! Чудесно хидратиращ!

Съдържанието на Витамин Е в лосиона осигурява омекотяващи ползи, които помагат за укрепването на бариерата на кожата. Освен това предоставя антиоксидантно, хидратиращо и противовъзпалително действие. “Среднощно Слънце” има “гурме” аромат. Тази богата, копринена, уникална комбинация привлича вниманието навсякъде, където бъде усетена!

Използвайте хидратиращи серуми за лице

Грижа за кожата през студените месеци за естествена красота
Грижа за кожата през студените месеци за естествена красота

Естествен избор е да се обърнем към по-тежки, по-богати на масла овлажнители през студените месеци, за да подпомогнем ръцете и лицето си. Техните подхранващи емулсии с по-плътни текстури са идеални за защита на кожата ни от зимните елементи.

Въпреки това, използвайте серум под обичайния зимен овлажнител, за да дадете на лицето си подхранващо действие. Няма универсални серуми, така че направете си сметка кой тип и какви активни съставки могат да заредят кожата ви. Серумите обикновено са насочени към специфични кожни проблеми или типове, като сухота и хиперпигментация или зряла кожа.

Те осигуряват овлажняващи и укрепващи ч, както и антиоксидантни и репаративни свойства.

Красотата на серумите е, че те идват в многобройни форми от масла и гелове до емулсии и дори като твърди, пресовани серуми, които се топят при контакт с кожата. Лесно е да намерите такъв, който да отговаря не само на нуждите на вашата кожа, но и да работи в синергия с вашия овлажнител.

Борба със сухата кожа

Грижа за кожата през студените месеци за естествена красота
Грижа за кожата през студените месеци за естествена красота

Склонни сме да мислим за влажността като неприятен аспект на зимния климат и със сигурност не искаме да виждаме доказателства за това в домовете си под формата на надигаща се влага или мухъл. Прекалено горещият и сух интериор през зимните месеци обаче не е приятел на кожата. Определено количество влага във въздуха ще помогне на кожата ни да задържи собствената си влага, вместо хидратацията да бъде нарушена.

Можете да намерите преносими, както подови, така и настолни, дигитални овлажнители за помещения, които осигуряват хладна, фина, невидима мъгла и работят ефективно и тихо във фонов режим, наблюдавайки въздуха и регулирайки мощността, за да създадат оптимални нива на влажност. Те са идеални за спални или други стаи, в които прекарвате много време.

Не забравяйте краката си

Грижа за кожата през студените месеци за естествена красота
Грижа за кожата през студените месеци за естествена красота

Въпреки че краката ни рядко са изложени на атмосферните влияния през зимата, те могат да бъдат пренебрегнати в нашите процедури за красота от есента до пролетта. Ако не се поддържа редовно чрез ексфолиране и овлажняване, те могат да развият мазоли и твърда, суха кожа, която може да бъде болезнена. Отделянето на време за краката ви може да бъде добре дошъл ритуал през студения уикенд, а не скучна работа, така че поглезете краката си малко с Лосион за тяло с аромат на бял мускус през студените месеци и ще спестите време, като оставя кожата ви мека, копринена и свежа през целия ден.

Защитете косата си

Грижа за кожата през студените месеци за естествена красота
Грижа за кожата през студените месеци за естествена красота

Ако сте мислили, че косата се уврежда само през лятото със слънце, море, сол и топлина, помислете отново. Зимното време носи изцяло ново ниво на грижа за косата, ако искате да поддържате здравословен блясък през по-студените месеци. Зимата нанася удар на косата със студените си ветрове и тези сухи, горещи струи от сешоар.

Някои лесни и разумни начини да защитите косата си през зимата включват носенето на шапка и поддържането на редовно подстригване, за да премахнете накъсаните краища. Имайте предвид, че шапките също могат да влошат кожата на главата. В идеалния случай използвайте копринени шапки, за да помогнете на скалпа да диша по-добре.

Използвайте шампоани богати на масла, за да не увредите допълнително мийте косата в топла, а не гореща вода. Допълнителното подхранване на косата е жизненоважно през зимата. Може да използвате и подхранващи масла, които да нанесете върху мокра коса преди измиване. Нанесете ги, увийте косата в топла кърпа и ги оставете да извършат своята магия, докато се потопите в нежна вана.

Насладете се на времето открито и през студените месеци

Последният ни съвет е напомняне да постъпите като в скандинавските страни и да излезете навън, почти независимо от зимното време, за така необходимите упражнения и чист въздух. Облечени за студа и със защитена и подхранена кожа с помощта на някои от нашите продукти от HappyMarket.bg по-горе, вие наистина можете да направите чудеса за вашата кожа – и благополучие – с упражнения, дори ако това е само кратка, бърза разходка. Капилярите ще се разширят и ще работят по-усилено, доставяйки кислород с неговите хранителни вещества до външните слоеве на кожата, за да донесат здравословен блясък. Не забравяйте, че добрата грижа за кожата е нещо повече от продукти. Ще се почувствате по-добре, когато излизате и кожата ви ще ви благодари за усилията. Така че наградете себе си далеч от топлината на закрито и изпробвайте най-лесния и евтин таен съвет на скандинавската красота .

Tagged ,
на горе