20 минути
70 минути
90 минути
15 порции
Идеални за закуска, перфектни за кафето или чая. Какъв аромат се носи от тези прелестни Канелени кифлички, няма начин да им устоите! Ние се отдадохме на изкушението. Рецептата не е никак сложна. Заслужава си.
100 гр масло
1/2 чч пудра захар
1/2 чч олио
1/2 чч кисело мляко
2 яйца
2 ч.л. бакпулвер
400 гр брашно
40 гр орехи
40 гр кристална захар
1 ч.л. канела
Оставете маслото на стайна температура, за да омекне. Сложете го в купа и разбъркайте с дървена лъжица с пудрата захар.
Налейте олио, добавете кисело мляко и яйцата. Разбийте ги за кратко с миксер.
След това сложете бакпулвер и брашно и се омесва меко тесто. Оставя се на покрито с фолио за 1 час в хладилник.
Смелете орехите със захарта и канелата.
Разделете тестото на две и с малко брашно разточете на кръгли кори с размер 30 см. След това всяка кора се реже на триъгълници.
След това поръсете всеки триъгълник с орехи и навийте от основа към върха на руло.
Рулцата се слагат в тава и се пекат на 180 градуса в предварително загрята фурна на 25 мин.
Приятен апетит!
Вижте още интересни рецепти при нас:
Баница на тиган – лесна и много вкусна
Сиропирана баница: най-сладкият вкус от българската кухня
ЛЕСНА ЗАКУСКА “МЪРЗЕЛИВА“ БАНИЦА
Д-р Неделя Щонова: Тялото се нуждае от вода, за да изгаря мазнините