Как да се справите с бръчките над устните?
Здраве и красота

Как да се справите с бръчките над устните?

Как да се справите с бръчките над устните – вижте съветите на специалисти. След няколко месеца редовно използване на техниките, изброени в тази статия, ще можете да се убедите: дори изразените бръчки могат да намалеят в дълбочина. А малките може и да изчезнат. Но това изисква работа, решителност и увереност в действията.

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВАТ БРЪЧКИТЕ НА УСТНИТЕ И НАД УСТНАТА?

Как да се справите с бръчките над устните?
Как да се справите с бръчките над устните?

Линиите над устните са малки вертикални бръчки, които се образуват точно над горната устна. Бръчките на устните изглеждат различно за всеки, но обикновено се образуват както върху устните, така и върху кожата над горната устна.

Бръчките на горната устна изглеждат като фини вертикални линии, които се простират от едната страна на устата до другата. Над горната устна бръчките изглеждат като вертикални линии, които се простират от горната част на устната до носа. Бръчките над горната ви устна обикновено са по-очевидни от тези на устните ви.

Можете ли да получите бръчки на долната част на устните?

Бръчките на долната устна са също толкова често срещани, колкото бръчките на горната устна и се появяват по същите причини. Докато линиите на долната устна са често срещани, различни практики за грижа за кожата могат да помогнат за минимизиране на появата им.

Нормално ли е да имате бръчки по устните си и над тях?

Да, бръчките на устните и над горната устна са нормални. Няма нужда да се паникьосвате, след като забележите, че са започнали да образуват бръчки на устните и над тях.

Този тип бръчки често сякаш се прокрадват, защото се образуват бавно с течение на времето. Така че дори ако нямате такива в момента или те са невероятно малки, пак е добра идея да започнете превантивни мерки.

Бръчките на устните същите ли са като линиите на усмивката?

Как да се справите с бръчките над устните?
Как да се справите с бръчките над устните?

Докато бръчките на устните и линиите на усмивката са често срещани признаци на стареене, те се появяват в различни области на лицето и са свързани с различни изражения на лицето.

Бръчките над устните са фини линии и гънки, които се образуват около устните. Те често са резултат от стареене, излагане на слънце и повтарящи се движения на лицето, като свиване на устни. Бръчките на устните могат да се простират от краищата на устните навън.

От друга страна, линиите на усмивката минават от страните на носа до ъгъла на устата и се задълбочават, когато човек се усмихне. Бръчките на усмивката са свързани с усмивката и могат да станат по-изразени с течение на времето поради намаляване на еластичността на кожата и колагена.

И двете са аспекти на стареенето на лицето и справянето с тях може да включва различни подходи за грижа за кожата или козметични процедури, съобразени с всяка конкретна грижа.

 

Как да се отървете от бръчиците над горната устна?

Няма да ви предложим хапче-чудо. Освен това, не бихме ви препоръчали да отидете и да се „намушкате“ с инжекции с ботулинов токсин или пълнители. Точно обратното! Ще видите анализ на основните причини за образуването на бръчки. А също и наистина ефективни начини за предотвратяването им. Тези, които не са мързеливи и имат достатъчно търпение, след няколко месеца редовно използване на техниките от тази статия ще могат да се уверят, че дори изразените бръчки могат да намалят дълбочината си. И малките може и да изчезнат. Но това изисква работа, решителност и увереност в действията.

Свикнали сме да мислим, че бръчките са единствено следствие от стареенето на кожата. Верни ли са общите ни предположения?

Разглеждаме стъпка по стъпка истинските причини за образуването на бръчки над устните.

Как да се справите с бръчките над устните?
Как да се справите с бръчките над устните?

Бръчките около устата могат да се образуват поради различни причини, но е полезно да сте наясно с тези причини, за да можете да предприемете правилните стъпки, за да предотвратите образуването им. Това са някои от най-честите причини за бръчки около устата ви:

Костна резорбция.

Какво е това? То е постепенното разрушаване на костната тъкан, което води до остеопороза, намалена сила и загуба на предишния обем.

Как се отразява този процес на лицето? По най-директния начин. Например, свързаното с възрастта разширяване на очните кухини води до факта, че кожата около очите се набръчква, назолабиалните гънки се задълбочават, а „торбичките“ под очите стават по-големи.

С течение на годините позицията на костите на горната челюст също се променя: тя се движи назад (когато се гледа в профил), дори ако всички зъби са на мястото си. Учените вече са доказали, че резорбцията засяга предимно горната челюст. И това е с ефект: здравейте, бръчки, и задълбочаване на назолабиалните гънки. В същото време, долната челюст напротив, се движи напред, брадичката започва да изпъква нагоре, образувайки хоризонтална гънка под устната.

Хипер- и хипотонус на лицевите мускули около устата.

Лицевите мускули на лицето, за разлика от тези на тялото, обикновено са прикрепени към костта само в единия край. А други се въвеждат в дермата. Сега си представете какво се случва, ако мускулът е постоянно в хипертонус, тоест напрегнат и спазматичен. Какво ще се случи? Да, кожата редовно ще бъде в стегнато състояние на мястото, където мускулът е прикрепен към нея отвътре.

При хипотония (летаргия, отпуснати мускули) кожата увисва и губи своята еластичност.

Стареене

С напредване на възрастта колагенът и еластинът в кожата ви започват да се разграждат. Тези протеини са това, което поддържа кожата ви да изглежда стегната и мека, когато сте по-млади – оттук и настъплението на бръчките с напредване на възрастта.

Допълнителен страничен ефект от празнуването на поредния рожден ден е намаляването на естествените мазнини в кожата ви. Те поддържат горния слой на кожата ви (известен като епидермис). Тъй като тези мазнини започват да намаляват, липсата на правилна рутинна хидратация може да влоши линиите на устните, които биха могли да бъдат предотвратени с обикновен овлажнител.

Естественият процес на стареене на тялото е неизбежен, но предотвратяването на бръчките по устните и над горната устна все още е възможно. Има много лесни техники, които можете да използвате, за да предотвратите образуването на линии на устните и дори да намалите тези, които вече са се образували.

Консумация на алкохол

Алкохолът може да има огромно въздействие върху кожата ви. Проучванията показват връзка между употребата на алкохол и бръчките, стареенето на лицето и процеса на стареене като цяло.

Най-големият ефект, който алкохолът има върху кожата ви, е дехидратацията. Алкохолът ви дехидратира, а дехидратацията отнема цялата течност от кожата ви, което може да допринесе за появата на бръчки около устата ви. Консумацията на алкохол също може да причини възпаление, което може да направи кожата ви да изглежда зачервена и подпухнала.

Така че, ако искате да спрете стареенето на кожата си, може би си струва да опитате да намалите количеството алкохол, което консумирате.

Различни други навици също могат да причинят бръчки над устните, като например:

  • Пиене от сламка: Когато пиете от сламка, свивате устни, което кара колагена и еластичността в устните ви да се разграждат по-бързо. Това може да причини линии на устните и бръчки.
  • Повтарящи се движения на лицето: Повтарянето на едни и същи движения на лицето отново и отново, като например при говорене, хранене, усмивка или мръщене, също може да допринесе за наличието на бръчки на устните.
  • Пиене от бутилки с вода: Подобно на пиенето от сламка, пиенето от бутилка с вода изисква същото движение на устните ви, което може да доведе до линии на устните и бръчки.

Какви изводи следват?

Как да се справите с бръчките над устните?
Как да се справите с бръчките над устните?

Преди да овлажните и подхраните кожата, както и да се опитате да възстановите нейната еластичност, трябва да премахнете основните причини. Мускулите на лицето, за разлика от костите, се поддават добре на корекция по време на масажи. Имайте предвид, че не става дума за гимнастика!

Тренирането на лицевите мускули е неестествено за тялото. Мускулите на лицето, за разлика от телесните, не се нуждаят от такова обучение. Нашата задача: да се научим да отпускаме лицевите мускули, да предотвратяваме техните спазми и да поддържаме еластичността.

Кой мускул основно влияе върху образуването на бръчки?

Това е кръглият мускул. Ето защо, нашата цел е да се научим да отпускаме всички мускули на лицето. Наистина ли кожата е толкова слабо засегната от ежедневните емоции? Може ли да се направи аналогия между мускулите на лицето и тези на тялото? Първите са вплетени директно в кожата в единия край и са много по-малко обемни, докато вторите са големи, поддържащи движенията и предназначени за силови натоварвания.

КАК МОГА ДА РАЗБЕРА КОЛКО ТЕЖКИ СА БРЪЧКИТЕ?

Как да се справите с бръчките над устните?
Как да се справите с бръчките над устните?

Разбирането на тежестта на бръчките на и около устните ви може да ви помогне да определите най-подходящия вариант за лечение. Но как можете да разберете в кой край на спектъра са?

Първо, трябва да искате да разгледате дълбочината на бръчките като ключов индикатор за тежестта. Незначителните линии на устните може да са плитки, докато умерените линии са по-забележими, а тежките линии са по-дълбоки. Дълбочината на бръчките влияе върху това колко ясно изразени са те на външен вид. Колкото по-изпъкнали и видими са линиите, толкова по-висока е тежестта.

Цялостната еластичност на кожата около устните също е от решаващо значение. Намалената еластичност допринася за образуването на по-изразени бръчки. Прищипването на кожата и наблюдението колко бързо тя се връща в първоначалното си състояние може да даде представа за еластичността.

За инжекциите с ботокс !

Ботулиновият токсин временно блокира нервните окончания. А мускулът просто не получава импулс за свиване. Изглежда, че това е добре: мускулът се отпуска и бръчката над него се изглажда. Подобни инжекции обаче, са нож с две остриета. Всеки път мускулът става все по-отпуснат.

Инжекциите с ботулинов токсин трябва да се повторят след няколко месеца, веднага щом тялото „отгледа“ нови нервни окончания, които отново ще предават импулси към мускулите. И така до безкрайност. Има ли жена, която искрено вярва (знаейки всички тънкости на процесите), че безкрайните опити на тялото да върне нормалния живот на нервите са безопасни? И какво се случва с тънките лицеви мускули отново и отново? След няколко години увисването става толкова очевидно, че се налагат още по-радикални мерки.

Какви методи са ефективни срещу бръчките над устните?

Как да се справите с бръчките над устните?
Как да се справите с бръчките над устните?

Масаж за отпускане на мускулите на лицето. Това е ключът. Само когато мускулите са отпуснати, кожата над тях ще се изглади.

На първо място, ще се научим да отпускаме кръговия мускул на устата.

  • „Африкански гъби“ – това е забавно, но ефективно упражнение.

Накратко, трябва да поставите показалците си над горната устна, а палците под долната устна. И натиснете върху кожата, притискайки я заедно с мускулите към зъбите. Така че устните леко да изпъкват. Повтаряйте 6 пъти всяка вечер.

  • Упражнение с тапа.

За да изпълните това упражнение, се нуждаете от тапа от шампанско. Трябва да я поставите така, че да лежи върху затворените ви зъби и да поставите устните си отгоре.

  • Отпускане на лицевите мускули.

Почти всеки лимфодренажен масаж помага за отпускане на мускулите на лицето. По-специално японският Asahi: Има и общи техники за масаж, които са публикувани в отворени източници и нямат авторство. Ще ги цитираме в тази статия: Преди да започнете масажа, не забравяйте да загреете дланите си (можете просто да разтриете ръцете си) и да ги притиснете към центъра на устата си. Задръжте така за няколко секунди и с леко натискащо движение разтворете дланите си настрани към ушите. Опитайте се да не разтягате ъглите на устните си.

Сега поставете върховете на средния и безименния си пръст върху страничните стени на носа си, по-близо до ъглите на очите си, и задръжте за известно време. Почувствайте как кожата ви се затопля. И сега можете да движите страничните мускули на носа нагоре и надолу с доста интензивни кръгови движения.

Сега отворете устата си, поставете длани върху бузите си, така че палците да са зад ушите, а останалите да са на слепоочията. Дланите напълно покриват мускулите на бузите. Изчакайте, докато кожата се затопли и се овлажни. Сега внимателно разтрийте мускулите на бузите си отгоре надолу, до самото дъно на челюстта.

  • Акупресура.

Масажирането на точките в долната част на лицето помага за отпускане на спазмирани мускули и тонизиране на тези, които са твърде отпуснати. Но за да направите това, трябва не просто да натиснете върху кожата, а да почувствате гъвкавостта на мускулите под върха на пръстите си. Колкото по-често използвате техники за акупресура, толкова по-бързо разбирате колко силно трябва да натиснете върху биологично-активна точка.

  • Формиране на лицеви навици.

За съжаление, всички техники ще бъдат безсилни, ако все още не сте се отървали от навика да свивате устни. Ето примери за навици, които провокират образуването на мимически бръчки: свиване на устните; сгъване на устните в тръба; навик за компресиране и хапане на устните.

  • Научете се да контролирате лицето си.

Всеки път, когато се хванете в стар навик, веднага отпуснете устните и устата си като цяло. Тук ще помогне един японски трик: по-лесно е да се отпуснете напълно, ако върхът на езика леко докосне небцето, а зъбите са разхлабени, докато устните са свързани без напрежение.

  • Спрете да пушите и да пиете от сламки.

Бръчките над устата понякога се наричат ​​бръчки на пушача. За съжаление, дори и с най-добрата генетика, след 45 години бръчките на пушачите ще се появят по-рано, отколкото биха се явили иначе. А при някои напречните бръчки над устните се появяват още на 30 години.

  • Работа с костите на черепа.

Звучи страшно, но всъщност има масажи, които включват не само меките тъкани (кожа и мускули), но са и с определено въздействие върху костите. Разбира се, не можем да движим костите на черепа с ръце. Освен това не е безопасно! Доверяването на специалист е друг въпрос. Това, разбира се, е идеалният вариант.

Какво трябва да направят тези, които нямат възможност да се свържат с такъв прекрасен специалист? Всъщност тази възможност сега е достъпна. Тези, които живеят в Япония или Корея, са по-щастливи. Защото оттам идва масажът на Коруга. Но тук има добра новина: можете сами да направите някои елементи от този масаж. Внимателно и без фанатизъм! При условие, че не сте имали черепно-мозъчна травма и няма други противопоказания. Консултирайте се с вашия лекар!

 

  • Нормална захапка и без липсващи зъби.

Загубата на всеки зъб ускорява костната резорбция. Това води до ускорено отклонение на горната челюст – навътре, и на долната – напред.

  • Масаж на шлема на сухожилията.

Разбира се, че подвижността на нашия скалп не влияе толкова силно върху образуването на бръчки, колкото за появата на гънки по челото. Ако искате много траен положителен резултат, масажирайте скалпа си всеки ден, поне 3-5 минути. Не само косата ви ще ви благодари за това, но и главоболието ви ще става все по-рядко.

Опитайте да раздвижите кожата под косата при детето – тя се мести лесно. Ами при по-възрастен човек? Ако той го позволи, разбира се. Кожата ще се движи трудно. А в особено напреднали случаи тя изобщо няма да може да се движи. Сухожилният шлем пряко влияе върху увисването на лицевите тъкани. И върху образуването на бръчки над устната, включително и като дълготрайно последствие.

  • Поза и правилна позиция на главата.

Много са важни стойката и състоянието на шията, ако искаме да поддържаме младо лице. Кожата върху нея е само отражение на онези процеси, които се случват много по-дълбоко.

Възможно ли е да държите главата си изправена, ако имате спазъм на мускулите на врата? А ако имате вдовишка гърбица? А при липса на правилна поза? Отговорът е очевиден. Глава, която е постоянно в неестествено състояние, причинява напрежение в мускулите на врата. А те от своя страна, влияят върху местоположението на лицевите мускули. Виждали ли сте лицето на напрегнат човек? На първо място, устата му се притиска, мускулите са спазмирани. Това е още една причина, която провокира преждевременното образуване на бръчки.

Рационално хранене за кожата и костите.

Как лесно да се отървем от бръчките
Как да се справите с бръчките над устните?

Помните ли костната резорбция? Как да предотвратим това? Да внимаваме за диетата си!

  • Витамин D

Спомага за забавяне на процесите на резорбция на костната тъкан – основната причина за образуването на гънки. В идеалния случай трябва да си набавяме този витамин по естествен път: чрез полезните слънчеви лъчи и яденето на тлъста морска риба. Не всички обаче имаме късмета да живеем в регион, където слънцето грее 365 дни в годината. Освен това, освен ползите си, слънчевата радиация причинява фотостареене на кожата.

Как да намерим баланса и да решим проблема с витамин D?

Най-добре е да се изследвате за неговия дефицит и в съответствие с получените резултати да получите от Вашия лекар правилната дозировка на дневното лекарство. Неконтролираният прием на витамин D, без лекарско предписание и анализ, може да доведе до нежелани последици за здравето. Една от тези последици е образуването на калциеви отлагания.

  • Омега 3.

Тази полиненаситена мастна киселина е един от основните „спонсори“ на младостта на кожата и на целия организъм като цяло. За съжаление, е много трудно да се получи толкова ценната киселина по естествен път в достатъчни количества. Отново трябва да имате прясна морска риба на трапезата си всеки ден и приготвена по правилния начин. Храните се здравословно, но в повечето случаи трябва да приемате добавки с Омега-3. Останалите омега (6 и 9) могат лесно да бъдат получени чрез ядки и растителни масла.

Все пак, дори приемането на хранителни добавки е най-добре да бъде съгласувано с лекар и/или компетентен диетолог.

  • Флавоноиди.

Те значително забавят процеса на резорбция на костната тъкан. За това не е необходимо да приемате лекарства. Но винаги, когато има възможност да се снабдите с дадено вещество в естествен вид, възползвайте се от нея! Лидери по съдържание на биофлавоноиди са зеленият чай (рекордьор!) и аронията (внимание за хипотоници! Кръвното налягане може да спадне до загуба на съзнание!). Освен това биофлавоноидите се съдържат в достатъчни количества в черешите, но много зависи от сорта.

  • Силиций, бор, цинк, манган, мед, витамини С, Е и К.

Именно тези минерали и витамини имат положителен ефект върху състоянието на костите: забавят процеса на резорбция на костната тъкан. Няма да описваме подробно източниците на всички тези елементи – тази информация лесно се намира в интернет при първото запитване за всяко вещество. Но вие разбирате колко разнообразна трябва да бъде ежедневната диета и колко жалко е да губите енергията на тялото за храносмилане на „празни ястия“ (имаме предвид нежелана храна, която предизвиква само усещане за ситост – т.нар. бърза храна, например).

Сега можете ли да познаете накъде отивам с това? Докато постепенно не преминем към балансирано хранене, всичко останало ще бъде като каране на кола с ръчна спирачка: тоест колата сякаш се движи, но непропорционално на нашите усилия. Сякаш натискаме газта, но скоростта едва набира. Освен това системите се износват.

Същото е и в нашето тяло: можете да правите масажи цял ден, но липсата на важни елементи в тялото ще вземе своето. Разбира се, ще изглеждаме по-добре, ако правим ежедневни масажи на лицето, прилагаме техники за лимфен дренаж и водим активен начин на живот (който, между другото, помага на тялото да произвежда повечето витамини самостоятелно). Но ако в кръвта има достатъчно полезни микро- и макроелементи, резултатът би бил още по-добър! И щеше да се прояви по-бързо.

Дълбоко овлажняване на кожата, което я предпазва от слънцето.

Как да се справите с бръчките над устните?
Как да се справите с бръчките над устните?

Ултравиолетовото лъчение е в основата на фотостареенето на кожата. Модата за тен дойде не толкова отдавна: преди по-малко от 50 години. Но сега желанието за постигане на златист цвят на кожата става все по-рядко сред жените, които искат да запазят младостта си възможно най-дълго.

Използването на защитни продукти с SPF филтри всъщност, е актуално не само през лятото, но почти през цялата година, ако грее слънце.

Ако говорим за дълбока хидратация на кожата, се има предвид преди всичко водният баланс (в размер на 30 ml вода на kг телесно тегло на ден), чаша топла вода на празен стомах и като цяло, пиенето на топла вода, вместо студена.

Тейпиране.

Кинезиолентите идват от спортната медицина. Те буквално стягат кожата, спомагат за ускоряване на метаболитните процеси, облекчават болката и… изглаждат бръчките! Лентите не са лейкопласт. Много по-интересен е ефектът от кинезиотейпа. Той помага на мускулите да се отпуснат, поради което мнозина го наричат ​​алтернатива на ботокса. Можете да закупите такава лента в спортен магазин.

КАК МОГА ДА ПРЕДОТВРАТЯ БРЪЧКИТЕ ПО УСТНИТЕ?

4 естествени лека за бръчки по шията и ръцете
Как да се справите с бръчките над устните?

Дори и да не сте забелязали бръчки около устата си, никога не е твърде рано да започнете борбата с бръчките. Докато стигнете средата на 20-те години, производството на колаген намалява с малко повече от 1% всяка година.

Това бавно влошаване на еластичността на кожата започва да се проявява около 30-годишна възраст – и дори ако имате невероятна кожа сега, това не гарантира, че тя няма да се увреди в бъдеще.

Ключът е да си изградите здравословни навици, преди бръчките да са проникнали дълбоко в кожата ви. Така че вместо да се гмуркате с главата напред в скъпи козметични процедури, опитайте първо тези превантивни мерки.

Предотвратете увреждането на кожата от слънцето

Да се предпазите от вредните ултравиолетови лъчи винаги е добра идея, но е особено важно, ако искате да предотвратите бръчките над устните. Кожата около устните ви е изключително чувствителна и еластична, което означава, че показва признаци на неправилна грижа по-бързо от други части на тялото ви.

Ако обикновено носите фон дьо тен, започнете с грим, който включва SPF , и не забравяйте да нанасяте отново избрания от вас слънцезащитен крем на всеки два часа през целия ден, за да запазите кожата си защитена.

Хранете се балансирано

Диета, която е оскъдна на хранителните вещества, от които се нуждаете, може да има отрицателно въздействие върху вашето здраве и това включва външния вид на кожата ви.

Професионален съвет: Яжте много храни, които са богати на антиоксиданти, като горски плодове, листни зеленчуци, ядки и пълнозърнести храни. Антиоксидантите се борят с токсините, които разграждат структурата на вашите клетки; колкото повече антиоксиданти консумирате, толкова по-лесно ще бъде тялото ви да устои на образуването на бръчки.

Здравословната диета има много други ползи за вашата кожа. Ако се борите с акне и прекомерно омазняване, яденето на постни протеини, пълнозърнести храни, плодове и зеленчуци е чудесен начин да контролирате тена си. И за всички вас, които обичате сладкото, не се страхувайте – черният шоколад и червеното вино също са богати на антиоксиданти!

Изпълнявайте лицеви упражнения : Точно както вашите ръце, крака и корем, мускулите на лицето ви се влияят от това колко или колко малко ги използвате. Силните мускули ще поддържат кожата опъната на лицето ви и ще предотвратят образуването на бръчки около устните с напредване на възрастта на тялото ви.

Професионален съвет: Разменете времето, което прекарвате, правейки патешки устни в огледалото, за здравословен режим от упражнения за лице.

Ексфолирайте устните си

Мислете за тази превантивна мярка, сякаш засаждате градина – мислите ли, че цветята ще растат по-добре в свежа, влажна почва или в стара, суха почва?

Същата логика работи и за вашата кожа. Ако поддържате кожата си жизнена и процъфтяваща, има по-голяма вероятност да регенерирате здрави клетки, които забавят развитието на бръчките на и около устните.

Професионален съвет: Направете си лесен захарен скраб „направи си сам“, който не само премахва мъртвата кожа, но и е страхотен на вкус! Комбинирайте 1 супена лъжица кокосово масло, 2 супени лъжици кафява захар и 1 супена лъжица мед в малка купа. Внимателно втрийте сместа върху устните и кожата над устата за няколко минути. Измийте с топла вода или оближете скраб, за да разкриете гъвкаво нацупено лице.

Използването на ексфолиант два пъти седмично ще направи устата ви по-мека и ще насърчи растежа на нови клетки. Уверете се, че вашата рутинна грижа за кожата остава последователна – обикновено отнема два до три месеца, за да може лицето ви да реагира напълно на нова техника.

Изберете правилния гел за лице

Освен захарния скраб, важно е да измиете цялото си лице с нежен почистващ препарат вместо със сапун.  Силните ароматни сапуни могат да бъдат абразивни за деликатната кожа около устните ви и да изтрият естествените масла в кожата ви, които ви поддържат хидратирани .

Професионален съвет: Избягвайте всякакви почистващи препарати за лице, които имат силен аромат. Ако мирише на парфюм, вероятно има неестествени химикали в сапуна, които могат да изсушат и увредят кожата ви. Изберете почистващ препарат, който е без аромат или е напоен с естествени масла като роза или лавандула.

Избягвайте сламките

Въпреки че това може да изглежда като глупав начин за предотвратяване на бръчките над устните, той следва същия принцип, който даде на тези досадни бръчки прякора „устни на пушач“. Подобно на цигара, сламката ви принуждава да свиете устни, за да изтеглите течност от чашата си. Повтарящото се движение на свиване на устните ви гравира бръчки по кожата около устата ви.

Професионален съвет: Сипете напитки в чаша за кафе, която има капак с малък отвор, за да можете да отпивате от напитката, без да смучете сламка.

Използвайте естествени домашни средства

Въпреки че няма много доказателства, че домашните лекарства наистина предотвратяват образуването на бръчки над устните, естествените свойства, открити в хранителни продукти като канела и ананас, наистина имат полезни качества. Тези съставки се използват в хомеопатичната медицина от векове и са евтин начин за предотвратяване на процеса на стареене.

Професионален съвет: Опитайте да нанесете пресен сок от ананас върху около устните си и го оставете да стегне за около 15 минути, преди да избършете.

Повторете това няколко пъти седмично, за да увеличите производството на колаген в кожата си и да се борите с тези фини линии. Друга възможност е да смесите здравословна щипка канела на прах с натурално масло и да я втриете в кожата си. Известно е, че канелата стимулира притока на кръв, което след това носи повишени нива на кислород и хранителни вещества в третираната зона.

В допълнение към канелата и ананаса, някои други домашни средства, които можете да изпробвате, включват: лимонов сок, алое вера, масла и овесени ядки. Те могат да бъдат намерени в повечето домакински шкафове и потенциално могат да помогнат за стягане на кожата, премахване на мъртвите кожни клетки и подобряване на цялостния вид на бръчките около устата.

Откажете пушенето и пиенето

Не може да се отрече, че пиенето и пушенето оказват голямо влияние върху кожата ви. Така че, ако търсите начин да спрете стареенето на кожата си, трябва да спрете да пиете и пушите.

Ако не можете да спрете да пушите и да пиете напълно, опитайте се да намалите значително честотата на това.

КАКВО СТАВА, АКО НЕ МОГА ДА СЕ ОТЪРВА ОТ БРЪЧКИТЕ НАД УСТНИТЕ СИ?

Как да се справите с бръчките над устните?
Как да се справите с бръчките над устните?

За съжаление, пълното заличаване на всички признаци на възрастта е невъзможно. Но ако ви е трудно да се отървете от упоритите бръчки, не забравяйте, че бръчките просто разказват историята на прекрасния живот, който сте живели. Всички тези усмивки, смях и погледи на страхопочитание оформиха бръчките над устните ви – опитайте се да се насладите на тези спомени, вместо да се критикувате в огледалото.

Заключене: В крайна сметка остаряването е естествена и красива част от живота.

Въпреки това, ако вземете превантивни мерки, за да поддържате кожата си здрава, вече сте на прав път да поддържате млада кожа до средна възраст.

Tagged ,
на горе