20 минути
25 минути
45 минути
4 порции
Спанакът се използва не само в салати, но и в спаначена супа с ориз. Спаначената супа е традиционно българско ястие и се приготвя бързо и лесно. Тя е много полезна, лека и ароматна и ще задоволи всеки вкус.
Необходими са ви малко продукти, което я прави икономична и постижима за всяка домакиня.
Тази рецепта за спаначена супа с ориз е полезна и замества приготвянето на зелено смути. Спаначената супа спомага набавянето на необходимото ви количество зеленчуци! По желание може да я застроите с яйце.
Супите са питателни, нискокалорични и вкусни!
Опитайте една страхотна супа с пролетна свежест и аромат!
500 гр спанак
1 глава лук (3-4 стръка зелен)
1 кафена чаша ориз
2 бр. пресен чесън
1 морков
2 домата
1 лъжица брашно
5 лъжици олио
сол
джоджен
магданоз
къри
черен пипер
За застройка
1 яйце
1 лъжица кисело мляко
оцет
Задушете в тенджерка лук, морков и накрая добвете домати на ситно. Гответе, докато омекнат, после добавете брашното и разбъркайте.
Добавете гореща вода, добавете спанака и измития ориз. Оставете супата да ври, докато омекне оризът. Добавете сол, къри, черен пипер, джоджен на вкус.
Застройте готовата спаначена супа с ориз с едно яйце, разбъркано с лъжица кисело мляко и малко оцет. Преди да застроите, изчакайте супата да изстине малко.
Сервирайте поръсена с магданоз!
Приятен апетит!
Вижте още интересни рецепти при нас:
Неустоима Бисквитена торта с домашен крем