30 минути
30 минути
60 минути
12 порции
Лесна рецепта за сладкиш „Лунички“, която е много бърза и лесна. Сладък спомен от детството! Пухкави и ефирни полумесеци, които са подходящи за празник. Ще опитате вкусни, пандишпанени сладки „Лунички“, които се топят в устата. Добавете тази рецепта към вашето меню с любими десерти! Ще бъдат радост за малки и големи!
5 яйца
1 чаша захар
2 чаши брашно
½ чаша олио
1 бакпулвер
1 – 2 ванилии
пудра захар
½ чаша орехи по желание
лимонова кора по желание
Разбийте белтъците с половината захар, докато станат на сняг. Пресейте брашното с бакпулвера. Отделно разбийте жълтъците с другата половина захар и към тях добавете постепенно останалите продукти, като бъркате постоянно.
Накрая в купата добавете разбитите на сняг белтъци и разбъркайте с шпатула сместа.
Изсипете готовата смес в тава, която предварително сте намазали с олио и поръсили с брашно. Може да покриете формата с хартия за печене.
По желание добавете орехи отгоре за по-добър вкус.
Печете на 170 C за около 30 мин, ако ползвате вентилатор. Проверявайте сладкиша с клечка за зъби.
Поръсете с пудра захар, докато сладкишът е топъл и нарежете на лунички, като използвате чаша.
Сладките са готови!
Приятен апетит!
Вижте още интересни рецепти при нас:
Вкусни хапки от свинско месо върху „канапе“ от пухкаво картофено пюре
Ябълков сладкиш много лесна рецепта
Кекс с лимонада – вкусен и пухкав