10 минути
30 минути
40 минути
5 порции
Няма спор, че през последните години тирамису е един от най-популярните, най-обичаните и най-често приготвяни десерти. То е така, защото е неустоимо вкусно и се приготвя лесно. Опитайте го и ще останете впечатлени.
20 бишкоти
500 г маскарпоне
5 яйца
120 г пудра захар
100 мл Амарето /бадемов ликьор/
60 мл силно кафе еспресо
какао за поръсване
Отделете белтъците от жълтъците. След това разбийте жълтъците, заедно с почти цялото количество пудра захар. Добавете на части маскарпонето и започнете да бъркате, докато не се получи пухкава смес.
В отделна купа започнете да разбивате белтъците. Когато станат на пяна, добавете и останалата захар. Започнете да разбивате на висока степен, докато не стане на твърд сняг.
Смесете на части съдържанието на двете купи с помощта на силиконова шпатула. Започнете да размесвате внимателно и налейте няколко капки Амарето. Бъркайте докато се получи гладък крем.
Смесете кафето с останалия бадемов ликьор.
Покрийте дъното на съда с бишкоти. Полейте с част от ароматната течност.
Нанесете от гладкия крем и по същия начин оформете и втория ред.
Загладете добре повърхността и поръсете с какао. Оставете в хладилник за около 8 часа и след това поднесете.
Приятен апетит!
Вижте още интересни рецепти при нас:
2 перфектни разядки със сирене
Вкусни и бързи шницели с кайма и картофи