Това е традиционният начин за приготвяне на бисквитена торта – сочна и кремава, готова да ви изкуши със своя вкус!
Необходими продукти
2 пакета бисквити
1 литър прясно мляко
1 жълтък
50 гр. масло
4-5 с.л. захар
6 с.л. брашно (с връх)
ванилия
Начин на приготвяне
Ето как да приготвите бисквитена торта с домашен крем
В тенджера загрейте прясното мляко. Отделете приблизително една чаша и я оставете настрана за потапяне на бисквитите, за да станат по- сочни. Към млякото в тенджерата добавете захарта и ванилията.
Разбъркайте добре и нагрейте, докато сместа започне да кипва. Намалете огъня след кипването. В купа разбъркайте брашното с малко студена вода, докато се получи смес, подобна на консистенцията на гладка каша без бучки. Постепенно добавяйте тази смес към млякото на бавен огън, като продължавате да разбърквате.
Варете, докато сместа се сгъсти. След като сместа се е сгъстила, добавете добре разбития жълтък и 50 грама масло.
Разбъркайте добре, докато маслото се разтопи напълно. Сега можете да започнете да редите тортата. Потопете бисквитите в чашата мляко, която сте запазили настрана. Редете слоевете на тортата – първо слой от потопените бисквити, след това слой от крема.
Продължете да правите слоеве докато изчерпате съставките, като завършите отгоре с крем. Може да поръсите с натрошени орехи или шоколад. Оставете тортата в хладилника за около 12 часа, за да се стегне добре преди сервиране.