Тази лесна рецепта за кокосова торта има влажни слоеве от мека кокосова торта, пълнеж от ананас и покрита с глазура от кокосово крема сирене. Това е една от любимите ми торти за всички времена!Това наистина е най-добрата рецепта за кокосова торта!
Необходими продукти
2 чаши универсално брашно
1 супена лъжица бакпулвер
1 чаена лъжичка сол
1/2 чаша несолено масло, стайна температура
2 чаши гранулирана захар
13,5 унции консервирано неподсладено кокосово мляко, разделено
1 1/2 чаена лъжичка екстракт от кокос
5 големи белтъка
Начин на приготвяне
Ето как да приготвите кокосова торта с пълнеж от ананас:
Комбинирайте сухите съставки: Смесете брашно, бакпулвер и сол в купа
Крем масло и захар: В отделна купа за смесване разбийте маслото на средна скорост с електрически миксери, докато стане леко и пухкаво. Добавете захарта и разбъркайте 1 минута. Добавете екстракт от кокос и 1 ¼ чаши кокосово мляко.
Завършете тестото: Постепенно добавете брашнената смес и разбъркайте на средна скорост за 2 минути. В друга купа разбийте белтъците до твърди връхчета. Разбъркайте белтъците в тестото, докато се смесят.
Печене на тортата: Постелете дъното на 8” форми за торта с хартия за печене и напръскайте леко дъното и стените на тавата с незалепващ спрей за готвене. Разделете тестото равномерно между тавите. Печете на 350 градуса F 25-35 минути или докато клечка за зъби, поставена в центъра на тортата, излезе чиста.Охладете и нарежете: Извадете тавите от фурната и ги оставете да изстинат за 5 минути, преди да ги обърнете върху решетка за охлаждане, за да се охладят напълно. Използвайте остър назъбен нож, за да разрежете всяка кръгла торта наполовина хоризонтално, така че да получите четири тънки кръга торта.
Направете пълнеж и глазура: Междувременно направете пълнежа от ананас и глазурата с кокосово крема сирене и след това сте готови да сглобите тортата.По желание поръсете с настъргани кокосови стърготини. За най-добри резултати охладете кокосовата торта с ананас за няколко часа преди сервиране.