Домашни ябълкови сладки – неповторим аромат и вкус

Домашни ябълкови сладки

Домашни ябълкови сладки – неповторим аромат и вкус

Приготвяне

20 минути

Готвене

25 минути

Общо

45 минути

Порции

12 бр. порции

Всеки, дори и начинаещ кулинар, може да приготви тези вкусни, ароматни ябълкови сладки.

Простите съставки и лесния процес на приготвяне на тези сладки направиха тази рецепта любима сред много сладкарски рецепти за печене, особено през есенния сезон, когато се събира реколтата от ябълки.

От посочените в рецептата продукти ще се получат 12 броя домашни ябълкови сладки, така че ако ви харесват, можете да преизчислите рецептата според вашите нужди.

Необходими продукти

2 ябълки

2 яйца

Захар 150гр

Масло 100гр

Брашно 350гр

Бакпулвер 1/2 пак.

Сол 1 щипка

Пудра захар /за поръсване/

канела /за поръсване/

Начин на приготвяне

Начин на приготвяне на домашни ябълкови сладки:

Домашни ябълкови сладки
Домашни ябълкови сладки

Започнете приготвянто, като разбиете яйцата. В купа разбийте яйцата, добавете към тях захарта и разбийте всичко с миксер до бяла твърда пяна, след което добавете размекнатото масло. Всичко се разбива отново с миксер.

След това пресейте брашното и бакпулвера в същата купа, след което добавете щипка сол.

Замесете тестото с лъжица.

Домашни ябълкови сладки
Домашни ябълкови сладки

Измийте ябълките, отстранете кората и сърцевината със семките и нарежете на кубчета не по-големи от 3 см. Смесете ябълките с тестото.

Подгответе фурната, като я загреете до 180 градуса.

Поставете пергаментна хартия върху лист за печене и започнете да разстилате тестото с две супени лъжици. Трябва да имате 12 бисквитки.

Сложете ябълковите сладки за печене във фурната. Сложете ги на средното ниво и печете сладките за 25 минути.

След като ябълковите сладки са готови, извадете ги от фурната и ги оставете да изстинат. И след това се поръсва с пудра захар и канела.

Добър апетит!

Вижте още
Няма намерени публикации
Най-нови статии
Популярни
на горе