Непланирана бременност – как да кажете на партньора
Любов и партньорство

Непланирана бременност – как да кажете на партньора

Когато видите положителен тест за бременност, вероятно през ума ви преминават куп мисли. Как се случи това, какво трябва да направя и как да му кажа, че съм бременна? Повечето жени са склонни да изпитват безпокойство при мисълта да кажат на партньора си, че очакват.Това е особено вярно, ако говорим за непланирана бременност. Може дори да се страхувате от неговия отговор, който може да варира от изненада през паника или разочарование до гняв, в зависимост етапа на връзката ви.

Или може би се страхувате, че той ще бъде доволен, дори ако вие все още не сте готови да бъдете родител. Затова ще ви помогнем с няколко съвета.

Защо e добре да рекламирате в онлайн списание www.happywoman.bg

Ето как да кажете на партньора си за непланирана бременност:

Уведомете го лично, когато е възможно

Най-добрият подход за съобщаване на важни новини е почти винаги лично. Единственият случай, когато не трябва, е ако смятате, че не е безопасно за вас и той може да стане агресивен. Иначе вероятно на всеки се е случвало да се получи недоразумение в общуването по имейл или текстово съобщение. Затова, докато сте лице в лице, комуникацията е по-точна. Така можете да видите изражението на лицето, тона на гласа и езика на тялото на другия. Уверете се, че имате достатъчно време за обсъждане и избор на подходящо място. Когато бързате, това не е разговорът, който трябва да започнете. Така че изберете време, когато имате малко уединение и кажете любезно на половинката си. Ако обаче се страхувате от отговора му, тогава не се колебайте да информирате партньора си на обществено място или да доведете помощник със себе си.

Четирите зодии, които правят фалшиви признания в любов, за да съблазнят

Зодиите, които се запалват много лесно в леглото

Четирите зодии, които изглеждат истински, но са най-големите предатели

Бъдете искрени

Важно е да изразявате истинските си чувства в една здрава връзка, но не започвайте разговора с думите: „Имам ужасни новини“. Не забравяйте, че не сте причинили тази непланирана бременност сами. Следователно не е нужно да поемате отговорност или да се занимавате със захаросване на емоциите си в опит да контролирате реакцията му.

Дайте му възможност да отговори

Когато кажете на партньора си, че сте бременна, дайте му време и пространство да изпита истинските си чувства. Помислете за първоначалната си реакция и си представете колко трудно трябва да е за него в същата ситуация. Може да му е трудно да каже първоначалния си отговор пред вас. Мъжете често реагират със сложна смес от изненада, гняв, отричане, страх и щастие. Той може дори да попита за термина ви или етапа на бременността ви. Без значение как партньорът ви реагира първоначално, вие винаги заслужавате да бъдете уважавани и третирани с достойнство. В идеалния случай вашият любовник ще реагира по отговорен и насърчителен начин.

Четирите зодии, които са шантави и забавни в леглото

Четирите зодии, чието мислене все още е от старата школа

Мъжете от тези четири зодии се страхуват от жените си

Най-злобните зодии, които са способни на всичко, когато бъдат провокирани

Зодиите, които издигат стени пред себе си и са трудни за обичане

Потърсете помощ при непланирана бременност

Имате три възможности, когато неочаквано разберете, че сте бременна: да родите детето, да го дадете за осиновяване или да направите аборт. Която и опция да изберете, това е важен избор, който има дългосрочен ефект върху вас. Добрата новина е, че с помощта на вашия партньор или близки и вашия гинеколог можете да направите уверен избор, който е най-добър и за двама ви. Много е важно обаче да не действате емоционално. Може новината за бременността да ви уплаши и шокира, но помислете внимателно какво да правите, за да не съжалявате след време за избора си.

Зодиите, които изтощават емоционално партньора си

Изненадващо зрели неща, които да кажеш, като той скъса с теб

Tagged , , ,
на горе