Мъжете обичат с очите, но и с ушите. Съблазнете го с гласа си.

Мъжете обичат с очите, но и с ушите. Съблазнете го с гласа си.
Любов и партньорство

Мъжете обичат с очите, но и с ушите. Съблазнете го с гласа си.

 

 

Казват, че мъжете обичат с очите, а жените обичат с ушите си. А дали е точно така? Психолозите отдавна са установили, че мъжете също обичат с ушите си – далеч не последната роля в отношенията на мъжа с жената се играе от нейния глас.

Смята се, че мъжете обичат ниските женски гласове. Това казва статистиката. Освен това статистиката сочи, че повечето мъже биха направили избора си не в полза на красива жена именно заради непривлекателния глас.

 

И така, как трябва да звучи една истинска жена?

 

Психолозите смятат, че женският глас може да каже много на мъжа за нейния характер и личност. Това не винаги е вярно, но определен образ все пак се развива. Какво може да каже женският глас на мъжа?

 

Ниският женски глас е различен.

Има жени с проблеми с гласните струни или просто „опушени“ гласове. Такива гласове понякога не се харесват на силния пол, просто защото звучат по същия начин като мъжете.

 

Ако една жена е собственик на нисък, но мек и кадифен глас , тогава тя може да се смята за наистина фатална. В крайна сметка такъв глас говори за самодостатъчността, силата и самочувствието на своята притежателка. Такава жена е трудна за прелъстяване, така че инстинктът на ловец се събужда в мъжа и той започва активно да я преследва.

 

Мъжете много харесват така наречените „мокри“ гласове.

Невъзможно е да се говори високо и бързо с такъв глас, той звучи красиво само с бавна, тиха реч, дори с шепот. Този глас е наистина женствен, вълнува и приспива едновременно.

 

Високият женски глас по-често е свързван от мъжете с думата „дразнещ“. Особено ако притежателката на този глас е бъбрива. Всъщност мъжете подсъзнателно свързват високия глас   с младостта и незрялостта и следователно с неподготвеността за връзки. Въпреки това, ако мъжът е настроен да общува с инфантилно момиче и е готов да поеме отговорност за нея, тогава жена с такъв глас ще пробуди защитника в него.

 

Силен, груб, стакато глас не се свързва с положителни емоции.

Така например психолозите казват, че именно детските и женските гласове, които се отличават със сила и острота, могат да предизвикат паника в тълпата. Ето как мъжът възприема жена с висок глас. Невъзможно е да се отпуснете с нея, не можете да намерите покой, тя не предизвиква страстно сексуално желание. Така че, ако нямате голям късмет с гласа си, трябва да работите върху него.

 

Как да развиете глас, който ще стане ваш верен спътник в завладяването на мъж?

 

Учителите по говорна техника съветват да направите няколко прости упражнения, за да развиете красив глас.

 

Като начало си струва да работите върху тялото си – в края на краищата именно неговата скованост причинява стягането на гласните струни. Напрегнати рамене и шия, лоша стойка, хронични заболявания – всичко това пречи на гласа ви да избухне. Не забравяйте важността на физическите упражнения – ежедневните прости упражнения за разтягане ще ви помогнат да отпуснете гръдния кош и да намалите натиска върху гласните струни. Всичко това ще позволи на гласа ви да звучи по-меко и по-чувствено.

 

Пейте! В крайна сметка пеенето ви позволява не само да се отървете от проблеми с акцента и говора (заекване, например), но също така перфектно освобождава истинския ви глас. Ако е възможно, вземете няколко урока по пеене – опитен учител ще ви покаже основните дихателни упражнения. И не забравяйте да започнете с песен всеки ден – по този начин „прочиствате“ говорния апарат, „събуждате“ връзките и цял ден не се налага да прочиствате гърлото си, преди да започнете разговор.

 

Четете хубави книги на глас . Озвучете диалозите на влюбените, опитвайки се да им вдъхнете живот и вашето разбиране за любовта. Насаме със себе си, вие ще можете да претворите в реалност идеята си за идеалния глас, за това как според вас трябва да звучи истинското признание за любов. И едва тогава, след като сте практикували, ще ви бъде много по-лесно да възпроизведете всичко това в действителност – включително в собствените си взаимоотношения.

 

Регулирайте силата на звука на собствения си глас . Не говорете твърде тихо – това се счита за признак на лош тон и неуважение към събеседника. В същото време твърде високото говорене ще отблъсне мъжа и няма да ви даде възможност да създадете необходимата интимност и доверие. Затова трябва да обърнете внимание на силата на звука, с която вашият събеседник говори и да се опитате да се приспособите към него. Все пак е по-добре жената да говори малко по-тихо от мъжа, което прави разговора приятен и плавен.

 

 

 

 

 

 

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , , , ,
на горе