Как да откриете шестото си чувство с четири лесни стъпки

Как да откриете шестото си чувство с четири лесни стъпки
Психология

Как да откриете шестото си чувство с четири лесни стъпки

Много пъти сме казвали, че имаме инстинкт за някои неща, като това усещане може да се отнася за всеки един аспект от нашия живот. Дали ще възприемем този инстинкт като чувство за самосъхранение или пък усещане кое е добре да направим и кое не, шестото ни чувство може да ни води в много етапи от живота ни.

Дори да не се доверяваме на тази сила постоянно, е хубаво в някои моменти да предприемем риск, защото мой може да се възнагради с успех. Шестото чувство дори е в състояние да спаси живота ни в дадени ситуации и трябва да бъдем много благодарни, че го имаме. При някои хора то е по-развито, отколкото при други, но това също не трябва да ви тревожи, защото е нормално.

Няколко лесни стъпки, с които да откриете това ваше шесто чувство и да го направите ваш помощник във всеки един момент.  

 

Разберете, че не всичко зависи от вас

Защитавайте възгледите си, но и приемете, че не можете да контролирате всичко, дори и нещо да ви тревожи. Колкото по-рано осъзнаете това и направите тази стъпка, това ще бъде възможност за вас да оцените реалните си възможности. Оставете място за шанса в ежедневието си. Оставете някои от нещата да се случат и се пуснете по течението. Не можете да контролирате цялата вселена, така че гледайте философски на нещата.

Слушайте тялото си

В надпреварата за производителност и ефективност понякога си затваряме очите за съобщенията, които ни изпращат телата ни. Не се опитвайте винаги да отидете по-далеч, знайте как да уважавате своите граници и да откриете какво е добро за вас. Това до голяма степен важи за хората, които се занимават активно със спорт. Ако тренирате често и усещате, че вече изпитвате някакъв проблем, не прекалявайте, защото това може да доведе до неприятни контузии. Можете да предотвратите това, като си дадете навременна почивка и се погрижете за състоянието на вашето тяло. Ако това не се случи, рискувате да имате сериозни проблеми.

Оставете разума настрана поне за малко

Забравете за момент практическата и фактическата страна на събитията. Ако трябва да вземете решение, запитайте се какво ще ви направи щастливи, а не кое е най-доброто решение от рационална гледна точка. Нищо не може да ви направи по- щастливи от личното удоволствие и затова трябва да го потърсите навреме. Понякога не трябва да гледаме на нещата като рационални и нерационални. Ако обърнете внимание на това, което ви носи радост, ще имате повече успех.

Научете се да се отпускате

Затворете очи и поемете дълбоко въздух. Изчистете ума си и се концентрирайте върху чувствата и усещанията си в момента. Отдалечете се от реалния свят, загубете се в мислите си и оставете вътрешния си глас да ви води. Понякога вие се нуждаете от почивка, за да прецените ситуацията по правилен начин. Ако водите активен начин на живот,напрежението може да ви окаже сериозно влияние, дори и да не го усещате. Не бъдете прекалено уверени в себе си и не си мислете, че можете да направите всичко без почивка. Мозъкът ви се нуждае от време, в което да се разтовари, затова не надценявайте възможностите си. Все пак не сте роботи.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2021 Happy Woman BG
на горе