Когато той не ти отвърне на „обичам те“

Когато той не ти отвърне на „обичам те“
Любов и партньорство Психология

Когато той не ти отвърне на „обичам те“

 

 

Да признаеш чувствата си към някого се изисква голяма смелост. Но в момента, в който решиш да произнесеш думите „обичам те“  на човека, в когото си влюбена, поемаш особен риск. Ако си късметлийка, разбира се, ще чуеш „и аз теб също“. Но уви – понякога, колкото и да ни се иска да ни отвърнат със същото, се случва точно обратното. А колко може да понесе едно сърце. Твоето.  Истински болезнено е, след най-красивите думи, изречени от теб на глас да не последва нищо… Но светът не свършва тук. Ти си силна. И специална. Не се тревожи. Животът е пред теб. Помни, че ти предстоят много красиви мигове, които да изживееш. И твоят човек е някъде там. Търси те. Както ти търсиш него. И ще се намерите. Защото така е писано. Бог си знае работата. Само имай търпение. И вяра.

Ако се чудиш как да превъзмогнеш това разочарование, прочети тези съвети.

Върни се към обичайните си задължения

В повечето случаи жена в такава ситуация е склонна да се страхува от това да се яви на публично място. Тя не иска да срещне онзи човек, който е разбил сърцето ѝ и да изпита същата болка. Притеснява се, че може би няма да се сдържи и ще се разплачи, а това е последното нещо което иска той да види в нея – сълзите й. Но помни, че колкото повече се изолираш, толкова по-зле става за теб.

Бъди честна със себе си

Няма нищо срамно в това да признаеш пред самата себе си, че си влюбена в този човек и че искаш да си част от неговия живот. Но Бог е решил друго и ти трябва да приемеш това. Ако отричаш чувствата си те няма да изчезнат. Напротив. Приеми ги и само така ще бъдеш в мир със себе си. Трябва да приемеш този факт и да продължиш напред.

Не тичай след него

Една от най-големите грешки е да продължиш да му се молиш, когато той е казал не. Не се унижавай. Твоето поведение няма да промени неговия отговор. Ако е искал да има нещо с теб – то тогава щеше да отвърне на чувствата ти и да ти даде шанс. Ако задълбаваш в това, единственото нещо, което ще донесеш на себе си е още болка.

Не се вманиачавай

Спри до тук. Нито стъпка повече напред. Не се обсебвай от него. Не си заслужава. По този начин не само ще го отблъснеш още повече, но и рискуваш да те помисли за психопат. Фокусирай се върху неща, които обичаш да правиш и помни, че той не е единствен!

Той ли е „любовта на живота ти“

Попитай себе си, дали той е любовта на живота ти? Направи сравнение с предишните ти партньори. Откриваш ли разлика? Или може би е като тях? Е, щом не са се получили нещата, значи със сигурност не е мъжа на мечтите ти! С него щяхте да сте заедно. Повярвай!

Защо е толкова важно да ти отвърне със същото?

Защо реши да му го кажеш? Обичаш го прекалено много и повече не може да чакаш нито минута или защото ти е било любопитно от неговия отговор? Няма значение каква е причината – казала си го и няма връщане назад. Може би по този начин си спестила повече напразни надежди на теб самата. Научи се да извличаш ползите от неприятните ситуации и така ще осъзнаеш, че във всяко лошо нещо, което ти се случва, има нещо добро.

 

 

                                                                          Нина Петрова

Източник: https://www.bonobology.com/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2021 Happy Woman BG
Tagged , , , , , ,
на горе