9 закона на щастието
Интересно

9 закона на щастието

9 закона на щастието, разкриват експерти. Изберете най-важното си желание, фокусирайте се, превърнете го в намерение и го реализирайте. Законите на щастието, както и на термодинамиката, са неразделна част от нашата вселена. Живеем в свят, в който тези и много други закони се прилагат, независимо дали знаем или вярваме в тях.

9 закона на щастието

14 неща, от които една истински щастлива жена не се интересува

Джулия Робъртс щастлива домакиня и майка

23 начина да откриете щастието (без да го преследвате)

Ето 9 закона на щастието, които можете да следвате:

Вътрешно убеждение.

Ако човек е убеден, че желанието му е напълно осъществимо, то се изпълнява. Ако човек вътрешно не вярва, че мечтата му е осъществима, тя ще си остане мечта. Ако кажете нещо като: „О, мечтая да имам къща и съпруга, но това никога няма да се сбъдне, това е невъзможно!“, тогава това наистина никога няма да се случи. Бъдете уверени, че сте достойни, знайте, че всичко ще се получи и вървете към целта си.

Пълна готовност.

Да приемем, че искате да получите милион щатски долара. Сигурен ли сте, че имате нужда от този милион? Защо милион? Защо трябва да е в долари? Имате ли подробен, готов план за разходи и инвестиции за всеки долар? Ако имате, вие сте готови за този милион. Ако смятате, че най-важното е да вземете много пари, а след това ще видите, тогава не сте готови и е малко вероятно да ги получите.

Да речем, че мечтаете за огромна къща с басейн и градина. Представете си, че сте я получили например неочаквано като наследство. И какво ще правите с тази къща? Знаете ли как да я пазите, така че след година да не се превърне в могила, обрасла с мъх и прах или в блато? Защо са ви необходими всички тези спални, кой ще изпере всички тези завеси, колко трябва да платите за вода за басейна? Ако знаете, вие сте готови. Ако не, опитайте се да разберете всичко това, ясно си представете всяко малко нещо, изчислете всички разходи. Ако не го направите, значи сте мързеливи и наистина искате нещо друго.

Намерения, вместо желания.

За да сбъднете едно желание, трябва да го превърнете в намерение. За да направите това, трябва да запомните как се чувствате, когато се каните да извършите някакво обикновено действие, например да завържете връзките на обувките си, да смените канала, да отворите вратата с ключ или да изключите светлината. Извършвате тези действия постоянно, нямате съмнения в успеха от тях, просто ги правите. Това е намерението ви, то стартира механизма на действие: ръката се вдига, пръстите се активират, бутонът се натиска и готово, каналът се превключва! И не сте забелязали целия процес. Опитайте се да почувствате това намерение, мислейки за желанието си, стартирайте механизма на изпълнение в подсъзнанието си!

Честност и позитивност.

Вашите мисли, думи и дела определят външния ви свят. Ако постоянно се страхувате, мислите за лошото, обсъждате проблеми и бедствия, лъжете, причинявате неприятности на другите, ще получите същото в замяна. Ако сте честни със себе си и околните, ако забелязвате всичко най-добро около себе си, мислите за приятното, вярвате в чудеса, действате творчески, вашите желания ще се изпълняват едно след друго.

Фокус.

Изберете най-важното си желание, фокусирайте се, превърнете го в намерение и го реализирайте. Ако едновременно мислите за различни желания, съмнявате се в избора, съмнявате се във възможността за изпълнение, тогава изразходвайте цялата си енергия за съмнения. Бъдете точни – формулирайте ясно целта си, опишете всичко подробно, фокусирайте се върху нея. Представете си, че целта е постигната. Какво чувство изпитахте? Запомнете го и помнете всеки път, когато мислите ви се объркат или се опитат да ви отведат в някаква негативност.

Смелост, вълнение и постоянство.

Много силни емоции, които пречат на щастието, са страхът и срамът. Хората се страхуват и срамуват да бъдат богати, защото „парите са зло“, „всичко ще бъде отнето“, „ще ви убият за наследство“… Те се страхуват да обичат и да бъдат обичани, защото „не се случва“, „със сигурност ще бъда предаден“, „страданието е неизбежно“ и т.н. Хората се страхуват да бъдат дори здрави и красиви, защото „от завист някой може да им навреди, отрови, да причини щети“… И от какво се страхувате и срамувате? Помислете внимателно, намерете страховете си и ги изключете. Те просто не са необходими, не ви спасяват от нищо, само ви пречат да бъдете щастливи и да получавате всичко от живота. Ако искате да сте щастливи, действайте веднага, не се страхувайте, направете нещо! Признайте любовта си, напишете роман, организирайте изложба на вашите творби, изхвърлете боклука от балкона си! Започнете пътуването си към мечтата си с някакво действие.

Учене и контрол.

Какво направихте завчера? Какво направихте преди 17 дни? Какъв процент от парите ви се харчат за глупости? Колко време прекарвате в гледане на реклами по телевизията? Колко енергия изразходвате за спорове, пунктуация, оплаквания и клюки? Направете си сметка. Можете много, просто определете кое е глупост и кое е важно. Запитайте се дали това или онова нещо ще има значение след пет години, ще го помните ли изобщо? Ако не, не си хабете парите за това. Насочете всички тези сили, време и пари към осъществяването на основното си намерение. Водете си дневник, отбелязвайте всяка стъпка, която предприемате към щастието, без значение колко е малка.

Благотворителност.

Ако помагате на другите, вашето подсъзнание усеща изобилие, придобивате увереност в собствения си успех. Вие вече не сте жертва на обстоятелствата, вие сте собственик на просперитета. Запомнете, че не е нужно да давате точно 10% от парите си на църквата или на бедните. Можете да ги дарите на деца, можете да ги използвате за закупуване на бои за кръжок по рисуване, можете да дадете част от вашите неща на нуждаещи се или да дарите кръв. Помислете за варианта, който ще ви достави най-голямо удоволствие.

Знанието е сила.

Първо, хората, които постоянно се стремят към нови знания, винаги поддържат трезвост на ума, силна памет, плавност на мисленето и способност да се адаптират към всякакви условия. Второ, знанията, и по-специално специализираните, редки знания и умения, носят най-много пари днес. И парите, разбира се, ви позволяват да изпълните много желания. Трябва да знаете точно какво искате, как можете да го получите, къде, какво и как трябва да вземете или направите и т.н.

infomax-logo-50-15-HW Диляна Попова: Да, има мъж до мен! Вече не мога да крия, че сме заедно

Tagged , ,
на горе