50 е новото 30! Защото животът е пред теб

Интересно

50 е новото 30! Защото животът е пред теб

Изтанцувай го тоя живот,човече!

И без друго е колкото един блус.

Ивайло Диманов

   Ти се прекрасна. И знаем колко стресиращо е, когато навършиш тази възраст и всеки очаква от теб да си покорила света. Да имаш най-успешната кариера и най-хубавото семейство. Да живееш в голяма къща и да си „успяла“ според стандартите за успех, наложени от обществото. Скоро навърши 50 години, а нямаш нито кариера, нито семейство и се чувстваш повече от ужасно. Всичките ти мечти, които имаше някога, така и не се сбъднаха. И ти спря да вярваш в тях. В живота. В красивото. Представяш си как един ден ще остарееш сама, но се молиш поне за къща с по-големи прозорци, за да грее слънцето по-силно и гледката да е по-красива. Може би си скрила тъгата, която изпитваш, зад прекрасната си усмивка, която дори не осъзнаваш, че е такава. Скъпа, ти си в най-прекрасната си възраст.

   Преминала си през толкова трудности, сега ли ще се предадеш? Сега, когато трябва да си по-щастлива от всякога? Ти си на такава възраст, в която осъзнаваш всичко. Цениш времето си. Не пропиляваш дори секунда с хора, които не са ти приятни. Вглеждаш се в детайлите и малките, но стойностни неща. Кога позволи на отчаянието и страховете да убият мечтите ти? Време е за ново начало. Да замечтаеш отново. Да повярваш в красивото. В розовото. Във вкусната храна. И в любовта. Защото за нея няма възраст. Нито подходящ момент. И никога не е късно да започнеш отначало. Последвай мечтите си. Но този път с вяра. И с много любов. Живей! Изтанцувай го този живот… Колкото една песен време. Но нека е любимата ти песен. Твоята.

Представяме ти някои от нещата, които е полезно да направиш, за да превърнеш живота си в красиво и приятно изживяване.

Признай качествата си

Имай малко повече самоувереност. Достатъчно време се подценява. Ти си красива, мила. И имаш много добри качества, които ще ти помогнат да осъществиш всичките си цели. Единственото, от което се нуждаеш е да повярваш в себе си и да рискуваш. Не се страхувай от провал. Той е неизбежен. Важното е да продължиш след него и въпреки него. Отново. Не пропилявай времето си, вкопчвайки се в нещата, които нямаш. Не допускай тази грешка.

Започни от нулата

Идеалното начало – да започнеш от нищото. Моментът, в който ще постигнеш всичко – сама. Дори и да ти изглежда нереално, няма невъзможни неща. Стига само да вярваш и наистина да го искаш. Успехът те чака от другата страна на страховете. Страх те е да започнеш от нулата? Но ако сега нямаш нищо, тогава няма какво да губиш, не се ли замисли в това? Здрава си – това е най-важното. Когато имаш здраве, ти може да постигнеш всичко. Независимо дали ще го направиш на 30 години или 50 години. Важно е да оценяваш нещата, които имаш и да се бориш за тези, които нямаш. И да не забравяш да се наслаждаваш на живота, дори и в трудните моменти.

Дай шанс на любовта

За любовта няма възраст. А и ти си в перфектната такава, която ще ти помогне в срещите ти с мъжете. Нагледала си се на всякакви индивиди и номера. 50 е съзнателна възраст, в която различаваш идиотите от свестните мъже. Не се срамувай, когато почувстваш пеперуди в стомаха. Дай шанс на този, който харесваш. Ти си прекрасна и заслужаваш да бъдеш щастлива.

Все още имаш време

Имаш всеки един ден, за да живееш. Но колкото по-рано осъзнаеш това, толкова по-дълго ще може да се наслаждаваш на живота и възрастта си. И помни – ти си на 50 години, а не на 90. И един ден, може би след 15 или 20 години, ти ще си мечтаеш да си на 50. И ще си мислиш за всички онези неща, които си можела да направиш, но не си. Затова, усмихни се. И живей, в истинския смисъл. Защото после ще е твърде късно.

Прости и продължи напред

Не се обвинявай. Не се самосъжалявай. Сега е моментът да прости на всички хора, които са те наранили. Но най-вече – да простиш на себе си. И да продължиш напред, без да таиш лоши чувства. Защо забрави за нещата, които обичаш. Нима животът ти е обърнал гръб? Или ти обърна на него? Грижи се за себе си, прави това, което те кара истински да сияеш и се бори за мечтите си. Не, момиче! Не е късно. Все още имаш шанс да бъдеш щастлива. Винаги ще има още едно начало. И още една любов.. Избери да бъдеш щастлива днес и всеки останал ден от твоя живот. Защото 50 е новото 30. И от теб зависи това.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2021 Happy Woman BG
Tagged , , , , , ,
на горе