5-те сушени плодове с най-много Витамин D
Здраве и красота

5 сушени плода с най-много Витамин D

През зимата има недостиг на слънчева светлина и затова имаме нужда от тези 5 сушени плода богати на Витамин D за нашата здравсловна диета. Те са сладки, с меден вкус и съдържат много витамини и минерали, които са важни за нашето тяло. Всички те носят онази желана сладост, от която имаме нужда през зимата.

5 сушени плода с най-много Витамин D

Тайните на сушените сини сливи

Как да комбинираме храните за подобряване на здравето?

Включете това в диетата си и ще нормализирате метаболизма си!

Ето кои са 5 сушени плода с най-много Витамин D:

Стафиди

Стафидите са широко разпространени сушени плодове, които складират в себе си много Витамин D. Тези малки, жълти зрънца с цвят на слънце чудесно се комбинират с кисело мляко и овесени ядки в чинията. Те са богати на различни витамини и минерали и са много питателни.

5 сушени плода с най-много Витамин D
Снимка: https://www.freepik.com/

Сушени сини сливи

Сушени сливи са популярни заради ползите за храносмилателната система, а също като източник на Витамин D. С тях може идеално да заместите сладките неща в менюто си. Има много ползи от сушените сини сливи както за сърдечно-съдовата система, така и за храносмилателната. Те спадат към 5-те сушени плода с най-голямо ниво на Витамин D.

Сутрин те ще бъдат за вас една незаменима, питателна закуска.

5 сушени плода с най-много Витамин D
Снимка: https://www.freepik.com/

Сушени смокини

Много хранителни и сладки, сушените смокини са апетитен начин да засилите имунитета си и да набавите Витамин D. Може да ги ядете самостоятелно като десерт, да се насладите на захарния им вкус или да ги включите в зърнената си закуска. Те са приятен начин да разнообразите вашето хранене, като ги включите в салатите си.

5 сушени плода с най-много Витамин D
Снимка: https://www.freepik.com/ 5 сушени плода с най-много Витамин D

Сушени кайсии

Сушените кайсии също влизат в топ 5 най-богати на  Витамин D храни. Те съдържат основни за организма хранителни вещества. Изключителн вкусен десерт, който ще ви помогне да увеличите нивото на Витамин D в тялото си. Използвайте ги отделно или ги включете в различни ястия.

5 сушени плода с най-много Витамин D
5 сушени плода с най-много Витамин D Снимка: https://www.freepik.com/

Фурми

Фурмите съдържат виско ниво на естествени захари. Те са истински мощен стимулатор на енергия и съдържат достатъчно количество Витамин D. Фурмите са сушени плодове, които може да хапвате самостоятелно за повишаване на енергията или да ги добавите към сладкиши и смутита, които приготвяте. Фурмите съдържат калий, желязо, фосфор и много важни хранителни вещества. Богати са на фибри. Интересното е, че могат да бъдат заместител на захарта. Те са много здравословни и е добре да ги включите в храненето през зимния период.

5 сушени плода с най-много Витамин D
Снимка: https://www.freepik.com/

Тези 5 сушени плода обогатяват организма ви на фибри, основни хранителни вещества и набавят антиоксиданти. Тъй като съдържат захар, добре е да се консумират умерено и в комбинация с други храни.

5 сушени плода с най-много Витамин DКухненски диван – за удобство в дома

Tagged , , , ,
на горе