5 неща за бебето, които да вземете със себе си още в родилното

5 неща за бебето в родилното
Идеи за дома

5 неща за бебето, които да вземете със себе си още в родилното

Жената днес е много по-практична от преди десетилетия. В това няма никакъв спор и едно от доказателствата е новата традиция да се подготвя багажа за родилното още докато трае бременността. Това е повече от препоръчителна практика за бъдещите майки, защото раждането често се случва неочаквано и в бързината е напълно нормално да се забрави нещо важно.

И ако части от багажа на майката липсват и няма да е проблем да се донесат в последствие, повече от редно е нещата за бебчето да са изрядно подготвени предварително. И макар различните болници днес да има различни изисквания за необходимия багаж на новороденото, има аксесоари и принадлежности, които спадат към графа задължителни без значение къде ще раждате (включително и ако сте избрали частно медицинско заведение).

Пет от тези задължителни неща за бебето, които да носите със себе си в родилното, изброяваме днес в следния списък:

  • Комплект за изписване. В много родилни отделения днес персоналът осигурява дрешки за родилното, но със сигурност, няма такова, в което да ви дадат да ги ползвате при самото изписване. Нещо повече – обикновено, комплектите за изписване са с една идея по-празнични и интересни, защото мама и бебе ги очакват снимки и топло празнично посрещане у дома.
  • Залъгалки или биберони. Ако не сте от майките, които крайно са решение да не ползват такива, пригответе си ги, защото в болницата не винаги предоставят. А и дори да имат залъгалки, обикновено ги подменят от бебе на бебе и от чисто хигиенична гледна точка е добре детето ви да има своя собствена.
  • Мокри/влажни кърпички. В родилното често има недостиг от такива и би било дори само под формата на жест добре да занесете и вие минимум два пакета.
  • Ръчна или електрическа помпа. В много отделения такава се предоставя, но тя е само една. Това е изключително неудобно за бъдещата майка, защото трябва да чака на опашка, за да дойде нейния ред.
  • Памперси и пелени. Задължително се снабдете с такива, за да сте сигурни, че детенцето винаги ще е сухо и добре повито.
Tagged , , , , ,
на горе