4 причини защо женените двойки изневеряват
Любов и партньорство

4 причини защо женените двойки изневеряват

Женените двойки изневеряват много често и понякога самите те не могат да дадат обяснение защо го правят. С разбитото сърце никога не е лесно да се справите, а щом пръстенът е сложен, става още по-трудно. Според статистиката е доказано, че между 40% до 60% от женените мъже се отдават на извънбрачни връзки или изневяра в даден момент от брака си. Тъжното е, че броят им само нараства.

„Сцена под звездите“ се завръща на Нова година, Снежанка ще е Натали Трифонова

Критиците за „Аватар: Пътят на водата“: Феноменален, върховен, светлинни години пред първия, ФИЛМ с главни букви

И така, защо женените двойки изневеряват?

Е някои хора казват, че пристрастяването към допамина се освобождава, когато човек излъже и се измъкне. Други пък са на мнение, че това е, просто защото има много възможности навън и рядко човек има силата на волята да се въздържи. Изневярата обаче може да има безкрайно много причини и въпреки че някои от тях може да са трудни за приемане, те са реални и трябва да бъдат разгледани.

Днес нашият „модерен“ свят познава разбитото сърце по-добре, отколкото любовта. Ние познаваме нашите култури, в които почти 50 процента от семейните двойки се развеждат и почти една четвърт поради изневяра и предателство.

женените двойки

Обикновеният човек обвинява изневярата за определени „проблеми“, по които може да се работи в брака.

През повечето време бягаме от важния въпрос – наистина ли хората са способни на моногамия през целия живот?  Да останеш лоялен към един единствен човек през целия си живот е невъзможно за някои хора и затова много от женените двойки изневеряват.  Истината е, че за мнозинството това не е лесно като разходка в парка. Особено днес, когато сме сигурни, че можем да оставим една връзка, защото ще намерим нещо друго, нещо ново.

Изгубихме търпение да работим върху неща, които имат значение, и сме склонни да търсим моментални корекции и временни върхове. Тогава се отклоняваме. Тогава сме склонни да търсим щастието извън зоната си на комфорт. Това ново усещане, тръпката от първото докосване, връзката без багажа на рутинното ежедневие, това е, към което се пристрастяваме. Това е и причината защо женените двойки изневеряват.

Често това, което кара женените двойки да изневеряват, е когато някой от тях започне да се чувства недооценен.

Когато на съпрузите не се обръща достатъчно внимание и се чувстват, че не са достатъчни, те търсят това одобрение другаде. Те искат човек извън брака си, който ще ги накара да се чувстват като приоритет номер едно.

Всички хора имат нужда от егото си да бъде погалено в даден момент и е вероятно нов любовник да направи точно това. Това повишава увереността и кара човек да се чувства по-ценен и желан.

Това, което трябва да се отбележи обаче, е, че това не е дългосрочно и отношения от този тип изчезват, преди да се усетите. Важи особено, след като е известно, че нещата са краткотрайни. За да оцелее нещо, основата трябва да е здрава. В този случай умствена, емоционална връзка и приятелство. Женените двойки изневеряват, за да запълнят някаква празнина.

женените двойки 1

Изневярата се превръща в начин за бягство от рутината.

Независимо дали е мъж или жена, никой не се наслаждава на овладяната ежедневна рутина. Хората търсят тръпката от приключението, от поемането на риск, на непозната интимност.

Обичат двама души едновременно.

Как обаче е възможно това? Ние сме сложни и характери и е много възможно две различни черти на двама различни хора да се харесат. Докато растете и се развивате като индивидуална личност, може да се окажете привлечени от хора, които допълват различни аспекти на това, което сте. Привличането е много биологично преживяване.

Много е възможно да сте в установена, отдадена връзка и внезапно да срещнете някой на работа, който прави хормоните ви да полудеят. Просто така сме устроени.

Е, проучванията и теориите защо женените двойки изневеряват продължават от десетилетия и хората все още се опитват да разберат каква е причината.

Това е мястото, където се залитаме. Няма и не може да има само една ясна логика зад това защо женените двойки изневеряват. И докато отговорите са субективни и варират от двойка на двойка, едно нещо остава неизменно. Ние сме хора и сме егоисти. Ние сме хора и имаме недостатъци.

Вижте още:

Четири съвета как да изберете перфектния партньор за вас

Съвети как да прекъснете лоша връзка и да получите любовта, която заслужавате

Зодиите, които си падат само по смислените връзки и не биха били с някого за една нощ

Зодиите, които не могат да преодолеят старата си връзка

Зодиите, които се влюбват в тялото вместо в душата

Мъжките гафове, които отблъскват жените

Четирите зодии, които не толерират лъжи

Мъжете говорят – какво прави жените добри в леглото

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , ,
на горе