4 жестоки истини за връзките, които научаваме по трудния начин

жестоки истини за връзките
Любов и партньорство

4 жестоки истини за връзките, които научаваме по трудния начин


Има няколко факта за връзките, които твърде късно научаваме. Психолозите обаче ще ни ги разкрият още сега, за да ни помогнат да изградим по-сигурно и щастливо бъдеще.

Фактът, че имаме само една друга половинка, е мит

Това е измамно и ограничаващо убеждение. Може би дори е съсипало живота на много хора, защото са мислели, че трябва да издържат докрай с този, когото са избрали, като са го приели за тяхна съдба, въпреки, че може би едва го понасят.

Но ако връзката е нездравословна и токсична, е най-добре да си тръгнете. Това не означава, че никога повече няма да бъдете щастливи. Подходящият човек в живота ни не е един-единствен. Имаме избор. Затова, ако в момента сте с човек, с който не можете да израствате двамата и да постигате цели, замислете се дали си струва да сте заедно.

Доброта или красота

Има хора, които са привлечени от красотата, а други знаят, че тя е повърхностна характеристика. И за да успее една връзка, е необходима доброта и мъдрост. Всъщност, точно това са най-добрите качества на една жена. С нея имате всички шансове да изградите успешна връзка.

Липса на гаранции

Философът Хераклит каза: “Единствената константа в живота е промяната.”

И хората също се променят. Ето защо, единствената гаранция във връзката, че няма никакви гаранции! Ако пренебрегнете този факт, можете да разбиете сърцето си. Никога не трябва да очаквате връзката ви на 100% да завърши щастливо и да сте този партньор до края на живота си.

Ето защо е толкова важно първо да можете да обичате себе си. Трябва да можете да бъдете щастливи и сами, тоест да не сте прекалено привързани към партньора си.

Неуспешна връзка срещу неуспешен брак

Неуспешният брак е социална катастрофа. А когато приключи само една връзка между двама души, това засяга само тях самите. Когато бракът приключи, това засяха не само двамата, но и техните деца, образованието и емоционалното състояние на роднини, близки приятели.

Затова е по-разумно да прекратите навреме една нездравословна връзка, вместо да се надявате, че нещата ще се оправят след сватбата.


Tagged , , , ,
на горе