10 правила за взаимоотношенията, които поддържат връзките силни и здрави

Правила за взаимоотношенията
Любов и партньорство

10 правила за взаимоотношенията, които поддържат връзките силни и здрави

Взаимоотношенията са свързани с човешката връзка чрез любов и разбиране. Но без подходящи правила за взаимоотношения може да се окаже доста трудно да поддържате тази връзка силна.

По време на съвместното пътуване на всяка двойка неизбежно възникват проблеми, които правят нещата малко опетнени. Най-често това се случва, защото имате разлика в мненията си или единият от вас се чувства несигурен и започва да ревнува. Понякога животът се случва с всички сметки, отговорности и недостатъчно енергия, за да се справите с всичко това.
Въпреки това, определянето на няколко здравословни правила за взаимоотношенията може да ви помогне да управлявате връзките си и да ги поддържате силни и процъфтяващи. Малко ангажираност, усилия и грижа могат да бъдат вашите тайни ключове към добрата връзка с любимия човек.

Как да направете по-силна връзката си от разтояние

10 начина да създадете силна интимна връзка

10 начина да запазите връзката си силна, дори след години брак

4 зодии, които трудно изразяват нуждите си във връзката

В кукленския манастир „Св. Св. Козма и Дамян“ стават чудеса

Правила за взаимоотношенията, които изграждат силна връзка

1. Уважавайте се взаимно

Първото правило за поддържане на силна, романтична връзка е да се отнасяте с уважение към любимия човек. Трябва да уважавате времето, сърцето , характера на партньора си и, разбира се, неговото или нейното доверие. Тогава и само тогава можете да очаквате да получите същото количество уважение обратно.
Имайте предвид, че има множество действия, които могат да намалят чувството на дадено или получено уважение. Те включват обиди, тайно проверяване на телефона на партньорите ви, поставяне на ултиматуми, мълчание с дни или заплахи за прекратяване на връзката. Избягвайте подобно поведение, тъй като то 100% ще затрудни нещата, вместо да помогне и на двамата.

 

2. Говорете за това!

Едно от най-ефективните правила за връзка е да общувате с любимия човек, защото общуването е ключът към щастието и междуличностния мир … Но не всеки знае как да изрази чувствата си.

Ключът към силната връзка е да изразявате любовта, да показвате чувствата си и да правите комплименти възможно най-често. Освен това обсъждането на лоши ситуации, трудни моменти или кавги, които са се случили между вас, е още по-важно – избягването и криенето така или иначе няма да реши проблемите ви. За да израства заедно и да изгради основата за силна връзка, двойката трябва да може да изразява истински чувствата си.

Имахте лош ден? Кажете го! Нещо в поведението на вашия партньор ви дразни? Бъдете открити и го изразявайте чрез положителна критика . Преизпълнени сте с разочарование? Говорете, говорете, говорете!
Колкото и неудобна да е дадена ситуация, разговорът винаги е по-добият начин. Това ви учи на умения за решаване на проблеми. Помага за обезвреждане на разочарованието и ирационалната несигурност.

 

3. Оценявайте и се възхищавайте

 

Признанието може да бъде красив източник на междуличностно удовлетворение, но това, че сме в дългосрочна връзка, често ни кара да забравим да изразим признателността си към нашите партньори. Но възхищението показва на половинката ви, че сте благодарни, че го имате до себе си. Това е просто, напълно безплатно правило за връзка, което помага да поддържате връзката силна.
Малки жестове, няколко мили думи и искрен интерес към неговия или нейния ден ще повишат доверието във връзката ви и ще накарат партньора ви да се почувства обичан. Това също е добър начин да насърчите партньора си да почувства собствената си стойност.

 

4. Никога не сравнявайте вашите отношения с други

 

Понякога хората са склонни да сравняват живота си с този на другите. Социалните медийни платформи в наши дни само добавят към проблема, правейки много хора нещастни (въпреки че изобразеният „щастлив живот“ във Facebook обикновено изобщо не е толкова щастлив).

Най-щастливите и силни двойки изобщо избягват да сравняват връзката си. Те разбират, че понякога се случват кавги и понякога отношенията им могат да бъдат по-лоши от другите, но се фокусират върху поправянето и подобряването на връзката си, вместо да мечтаят за някой друг.

Следващия път, когато ви се прииска да сравните това, което имате, с това, което има някой друг, спомнете си защо сте започнали да се влюбвате в партньора си на първо място.

 

5. Бъдете честни един с друг

 

Ако се стремите да поддържате силна връзка и да имате по-дълбока връзка с любимия човек, винаги трябва да сте напълно честни. Честните двойки споделят прозрения за своите чувства, мисли или мнения по различни теми. Те не се страхуват да кажат истината или да погледнат на ситуацията от гледната точка на партньора си.
Ако и двамата решите да бъдете напълно честни един с друг, това ще улесни процеса на общуване и ще ви помогне да си вярвате повече.

Съвет: Четири тъмни неща – лъжата, оплакванията, егото и нечестността никога няма да ви осигурят щастлива връзка. Нека едно от основните правила за връзката ви е никога да не сте лъжливи към любимия човек. Изберете да бъдете честни и отворени с партньора си, за да създадете взаимна сигурност.

 

6. Полагайте усилия във връзката си

Романтиката наистина няма да расте, ако не й помогнете да расте.
Ако искате да запазите връзката си силна, напомнете си, че любовта не е работа за един ден . Това е поредица от по-малки и по-големи ежедневни действия, които в крайна сметка жънат голям, красив резултат.
Дори да прочетете този списък не е достатъчно! Това е само върхът на айсберга за това колко неща можете да научите, опитате и направите заедно, за да направите връзката си неразрушима. И не забравяйте – всички се губим в натоварените си графици… Животът е забързан и интензивен. И все пак някои неща, като семейния живот, винаги трябва да имат място във вашия дневен план.

 

7. Правете неща, които ви помагат да се свържете

 

В началото на една връзка много двойки се фокусират върху това да прекарат възможно най-много качествено време заедно – и това е страхотно! Но просто прекарването на много време заедно не означава непременно, че връзката ви става по-силна. Това, което я прави по-силна, е да прекарвате времето си добре.

За да поддържате и укрепвате връзката си, съсредоточете се върху извършването на дейности, които ви позволяват да се свържете.

Излезте на вечеря и водете дълги разговори;
Организирайте пикници и релаксирайте заедно;
Планирайте нощна среща на плажа;
Играйте забавни игри и се кикотете;
Празнувайте вашите специални поводи;
Отидете заедно на поход или обиколка…
Колкото по-добре прекарано е времето, толкова по-силна е връзката!

 

8. Интимните отношения също са важни

 

Когато става дума за връзки, интимността е точно като перфектната глазура върху вече вкусна торта. Въпреки че това не е непременно едно от правилата на връзката (всеки има различни предпочитания, когато става въпрос за интимния живот), проучванията показват, че физическото докосване помагат на двойките да се сближат. То култивира процъфтяваща връзка, защото ви позволява да се чувствате физически свързани и да споделяте един друг на най-интимно ниво.

 

9. Бъдете игриви

 

Може да звучи смешно, но двойките трябва да играят и да се дразнят! Да изпуснете парата, да се забавлявате малко, да се гъделичкате един друг и дори да се държите детински, всичко това е здравословна част от връзката ви. Освен това ви помага да се отпуснете и да се насладите просто на това, което сте.

Дори в напрегнати ситуации, малко нежно и игриво дразнене може да помогне за разхлабване на напрежението и да помогне на двама ви да дишате по-лесно. Изборът да се фокусирате върху положителното (дори когато нещата не са перфектни – а те никога не са!) е едно от най-здравословните правила за връзката, които можете да си поставите.

 

10. Прекарайте малко време разделени

 

Малко време разделени също може да ви направи здрави и щастливи. Прекарването на време далеч един от друг е също толкова важно, колкото и времето заедно. Това е едно от онези правила за връзка, които всъщност се фокусират върху всеки от вас като индивид. И не, не е защото „след дълго време хората се отегчават един от друг“.
Когато прекарвате твърде много време заедно, можете да се окажете в ситуация, наречена взаимозависима връзка. Това е моментът, в който съпрузите започват да губят собствената си автентичност и се чувстват така, сякаш те като един не съществуват или не могат да съществуват без партньора си (което не е вярно).
Изключително важно е да останете ВИЕ – истинският, автентичен ВИЕ със собствените си нужди, харесвания, нехаресвания, цели, мечти, страсти, желания и способности. По същество това е, което накара партньора ви да се заинтересува от вас на първо място. Следователно, здравословно правило за силна връзка е да имате нежни граници и лична автономия от време на време. Това е ключът както към личното щастие, така и към трайното партньорство.

Не забравяйте, че изграждането на връзка с вашия партньор в живота не е решение за един ден. Това е нещо, върху което работите всеки ден, с малки жестове на признателност, съпричастност и ентусиазъм, за да намерите компромис в конфликтни ситуации.

Дори когато нещата изглеждат ужасни и се сблъсквате с трудности в отношенията, не забравяйте, че има и опции. Можете да опитате професионална помощ за двойки и да се опитате да спасите любовта си с помощта на терапевти за двойки (или консултанти по връзки).
Пожелаваме ви да обичате и да бъдете обичани, дълбоко!

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged ,
на горе