Шестото чувство: Как да развием интуицията си

Шестото чувство: Как да развием интуицията си
Психология

Шестото чувство: Как да развием интуицията си

Има ли начин да развиете шестото си чувство до степен, в която то ще ви бъде много полезно в живота? Оказва се, че това не е толкова трудно. Съществуват прости начини да го направите и на някои от тях ще се спрем сега.

Тренирайте по всяко време и навсякъде

Когато отивате на работа, пазарувате в магазина, разхождате се в парка или вечеряте навън, постоянно тренирайте интуицията си. Слушайте вътрешния си глас в различни ситуации. Обръщайте внимание на малките неща.

Когато се срещате с нов човек, опитайте се да отгатнете чертите на характера му, какво работи, каква е неговата житейска позиция. В хода на разговора ще можете сами да определите за какво сте били прави и какво ви е подсказала вашата интуиция в този момент.

Различните телевизионни програми или видеа, особено спортните, също могат да ви помогнат да тренирате интуицията си. Опитайте се да предскажете резултата или например играча, който ще вкара решаващия гол.

Използвайте интуицията си в борбата със стереотипите

Често пъти живота ни е изпъстрен клишета, които ние несъзнателно възприемаме като стереотипи и започваме сляпо да следваме. Когато решавате някакъв проблем, отдалечете се от общо установените стандарти и се вслушайте в собствената си интуиция. Може би точно в този момент ще намерите разумно решение. Понякога, дори на пръв поглед абсурдните мисли могат да се окажат верни.

Винаги се опитвайте да предвидите събитията

Опитайте се да предвиждате събитията възможно най-често. Опитайте нещо просто, за да започнете, като нещо, което се случва само за няколко минути.

Например, ако телефонът ви е звъннал, не вдигайте веднага, а се опитайте да познаете кой и защо ви се обажда. Заставайки близо до касата в магазина, представете си с коя банкнота или карта ще плати клиентът, който стои пред вас.

Всички тези малки неща, дори и да не вярвате, постепенно ще развият шестото ви чувство.

Концентрирайте се върху мислите си

Концентрирането върху собствените мисли не само развива внимателност, но и помага да разгърнете интуитивния си потенциал. Например, ако отивате на място, на което никога не сте били, опитайте да си го представите и след това да го сравните с това, което виждате в действителност.

Ангажирайте мечтите си

Декодирането на сънищата предоставя отлична възможност да се позовавате на интуицията си възможно най-често и по този начин да укрепвате нейната сила. Не забравяйте да се научите да тълкувате мечтите си, това е много важно при развитието на шестото чувство.

Опитайте се да запишете мислите си

Записвайте мислите си, когато е възможно в различни ситуации. Дори да са объркани, просто ги прехвърлете на хартия. В бъдеще ще можете да ги усетите по различен начин и дори да намирате отговори на много въпроси.

И накрая, един последен съвет: оставайте по-често сами. Разбира се, това не означава да сте необщителни и самотни. Но даже само няколко минути в празна стая на тишина и спокойствие ще ви помогнат да се отпуснете, да изтриете „отпечатъка“ от ежедневните проблеми и да се концентрирате върху собствените си мисли.

Tagged ,
на горе