Как да избегнете тръшкането на детето преди лягане

Как да избегнете тръшкането на детето преди лягане
Психология

Как да избегнете тръшкането на детето преди лягане

Чудите ли се как да избегнете тръшкането на детето преди лягане?Какво е времето за лягане във вашата къща? За много родители на малки деца, когато часовникът наближи времето за лягане, дори най-добрите дни започват да се объркват. И ако имате дете, което не желае да си ляга, това наистина може да засегне цялото домакинство.

Децата в предучилищна възраст (считани за възрастова група от 3 до 5 години) се нуждаят от около 11 до 13 часа сън на ден (това може да включва дрямка).Ако детето ви си легне твърде късно, може да не получава сънят, от който се нуждаят, което води до множество други проблеми, включително раздразнителност и сънливост през деня. И шансовете са, че ако детето ви не спи достатъчно, вие също не сте, което не помага на никого.

Докато някои деца в предучилищна възраст си сътрудничат, когато е време за лягане, има много повече, които не са толкова отзивчиви. И разбира се, всеки има лоша нощ от време на време.

Но времето за лягане не винаги трябва да бъде битка.

С няколко тествани и одобрени от родителите съвети и трикове всички вие ще спите спокойно (в собствените си легла) за нула време. Вижте тези хакове преди лягане за добър нощен сън за цялото семейство.

Ето как да се справите с тръшкането на детето преди лягане:

Дайте на детето избор

тръшкането на детето
Как да избегнете тръшкането на детето преди лягане снимка: pinterest

Малките деца обичат да контролират нещата, но очевидно се нуждаят и от ограничения.Така че обърнете внимание на чувството на детето си, че трябва да контролира, като му предложите избор преди лягане.

Имайте предвид обаче, че когато предлагате избор на детето си, не забравяйте да предложите опции, от които ще сте доволни, независимо какво избира детето ви.

Когато получавате информация от вашето дете в предучилищна възраст, ключовата дума тук е избор.

Не забравяйте да дадете няколко опции и не оставяйте въпроса отворен, защото тогава ще получите отговори като „Искам да прочета 100 книги!“ или „Искам да си лягам в полунощ!“

Например, ако попитате колко книги искате да прочетете преди лягане, не давайте отговорите като четири, пет или шест, ако не желаете да прочетете толкова. Не искате да се връщате към обещанието си, тъй като това просто ще разочарова всички и тръшкането на детето ще се завърне.

Ето някои опции за рутинни часове за лягане, които да опитате. Вижте кои работят най-добре за вашето семейство:

тръшкането на детето
Как да избегнете тръшкането на детето преди лягане снимка: pinterest

Попитайте кой чифт пижами искат да носят.

Предложете избор коя книга да прочетете преди лягане.

Разберете колко книги да прочетете – една или две книги.

Попитайте в кой ред да завършат своята рутина за лягане.

Позволете им да избират времето си за лягане. Не забравяйте да предложите опция, която ви харесва! Но можете да бъдете глупави и с този. Ако говорите за това по-рано през деня, направете опциите 10 сутринта, 18:00 и 19:30 часа.

Разберете с какво одеяло искат да спят.

Попитайте с кое плюшено животно да спят, като патицата или слона?

Изборът е наистина важен и тук, защото много деца в предучилищна възраст имат достатъчно плюшени животни, за да създадат свой собствен зоопарк! Тази тактика ще ви помогне да се справите с тръшкането на детето.

Използвайте затъмняващи завеси

тръшкането на детето
Как да избегнете тръшкането на детето преди лягане снимка: pinterest

Затъмняващите завеси вършат страхотна работа, за да направят стаята напълно тъмна, независимо дали все още е твърде светло преди лягане или малко прекалено светло много рано сутрин. Справедливо предупреждение обаче: затъмняващите завеси могат да направят стаята доста тъмна, така че не забравяйте да подготвите нощна лампа, ако смятате, че тъмнината ще бъде твърде голяма за вашето мъниче. Така ще се справите с тръшкането на детето ви преди лягане.

Представете успокояващи аромати

тръшкането на детето
Как да избегнете тръшкането на детето преди лягане снимка: pinterest

Лавандулата и лайката са чудесни, когато става въпрос за подпомагане на хората да се отпуснат.Въпреки че използването на етерични масла е обявено от мнозина, трябва да внимавате, когато ги прилагате върху чувствителната кожа на малки деца.

Вместо това опитайте продукти, които освобождават ароматите в стаята на вашето дете, включително спрейове и дифузери (като много внимателно следвате всички указания). Да се ​​стремим към безопасни за деца и тествани формулировки е умно. Това ще ги успокои и ще се справите с тръшкането на детето преди лягане.

Използвайте утежнено одеяло

тръшкането на детето
Как да избегнете тръшкането на детето преди лягане снимка: pinterest

Утежнените одеяла отдавна са обявени за терапевтични инструменти от родителите на деца със специални нужди като изключително полезни преди лягане. Те предлагат комфорт на деца, които имат сензорни разстройства, които са засегнати от разстройство от аутистичния спектър или които по друг начин имат специални нужди. Но други деца също могат да се възползват.

Тези одеяла прилагат лек допълнителен натиск върху цялото тяло на човек, отпускайки тялото и предизвиквайки усещане за спокойствие. Това ще ви помогне да се справите с тръшкането на детето преди лягане.

Направете свой собствен спрей за изчезване

тръшкането на детето
Как да избегнете тръшкането на детето преди лягане снимка: pinterest

За деца, които имат кошмари, страх от тъмното или страх от неизвестното в тъмното, малко утеха може да помогне много. „Спрейовете за изчезване“ или „препаратите за отблъскване на чудовища“ насърчават децата да пръскат своите притеснения, независимо дали става въпрос за чудовище под леглото или непознато в гардероба им.И вие можете да направите свои собствени.

Просто напълнете спрей бутилка или мистер с вода и добавете аромат, независимо дали е етерично масло или парфюм или одеколон, който вашето дете харесва. Накарайте детето да украси бутилката както пожелае. По този начин ще го залъжете и ще забравите за тръшкането на детето преди лягане.

Пуснете успокояваща музика

тръшкането на детето
Как да избегнете тръшкането на детето преди лягане снимка: pinterest

Приспивните песни са любими за родителите на бебета от години и с добра причина. Така че защо не продължите практиката, когато детето ви порасне? Въпреки че няма много медицински доказателства в подкрепа на ефикасността на приспивните песни, някои изследвания показват, че възпроизвеждането на успокояваща музика или звуци може да подобри качеството на съня при децата.

Независимо от това, приспивните песни със сигурност са успокояващи и допринасят много за установяването на спокоен тон преди лягане.

Уверете се, че музиката е достатъчно силна, за да може детето ви да я чуе, но достатъчно тиха, за да не пречи на детето ви да заспи.

Бонус: Ако изберете един и същ саундтрак всяка вечер, в крайна сметка детето ви ще свърже тази музика с времето за лягане и вероятно ще се научи да се отпуска много по-бързо. Това ще ви помогне също да се справите с тръшкането на детето преди лягане.

Опитайте основна йога или разтягане

тръшкането на детето
Как да избегнете тръшкането на детето преди лягане снимка: pinterest

Йога преди лягане може да бъде полезна за всеки! Не е нужно да се занимавате с цялостна рутина, просто направете малко разтягане.

Обикновените разтягания като поза на дете или кобра ще помогнат за отпускане на мускулите на децата и ще ги накарат да изпаднат в състояние на сънливост. Пускайте релаксиращи звуци, като дъжд или водопад, за да добавите към спокойната сцена. Така ще забравите за тръшкането на детето преди лягане.

Дайте вана или душ

тръшкането на детето
Как да избегнете тръшкането на детето преди лягане снимка: pinterest

Много хора обичат да се къпят или да вземат душ сутрин, защото това ви помага да се събудите. Но също така може да ви помогне да се отпуснете преди лягане.Къпането или душа на детето през нощта има няколко цели:

То почиства детето ви след дълъг ден на тичане, скачане, катерене, игра и каквото и да е друго, което ви е причинило детето да е разхвърляно и/или мръсно.

Но банята или душът също спират деня и позволяват тиха игра във ваната.

Това е преход от деня към нощта, от дрехите към пижамите, което също е индикатор за вашето дете, че е време да се установи. Това ще ви помогне да се справите с тръшкането на детето преди лягане.

Предложете малко гушкане

тръшкането на детето
Как да избегнете тръшкането на детето преди лягане снимка: pinterest

За някои деца времето за лягане е трудно, защото не искат да се отделят от мама, татко или детегледачката. Така че отделете малко време, за да се отпуснете заедно. Това трябва да е отделно от четенето на приказка преди лягане (което също е чудесен начин да помогнете на детето да се отпусне!).

Изключете всички светлини, приберете екраните, пъхнете се под одеялата и просто се гушкайте.Можете да говорите за деня си или просто да седнете в (блажено) мълчание. Единственото нещо, за което трябва да внимавате тук, е да не придобивате навика да оставяте детето си да заспи, докато сте там, защото това може да доведе до други проблеми.

Но все пак няколко минути тихо спокойствие в тъмното заедно ще бъдат от полза и за двама ви. По този начин ще се справите с тръшкането на детето преди лягане.

Стартирайте диаграма с награди

тръшкането на детето
Как да избегнете тръшкането на детето преди лягане снимка: pinterest

За деца, които се нуждаят от малко допълнителен стимул, помислете за някаква система за възнаграждение. Като положителна форма на дисциплина, системите за възнаграждение са начин да се похвали доброто поведение, като същевременно се насърчава то да продължи.

Така например, ако имате дете, което има затруднения да остане в леглото, можете да създадете таблица със стикери (бобът в буркан също работи добре), като документирате всяка вечер, че детето ви остава в леглото, без да става. Това наистина важи за следващия ден, когато можете да похвалите детето си за добре свършената работа (или да говорите за това, което се е объркало и как трябва да се старае повече), така че е важно да хванете детето си не много след като се събуди.

Системите за възнаграждение работят най-добре, когато похвалата е незабавна.

В зависимост от типа система, която използвате, може да искате да дадете на детето си по-голяма награда в зависимост от това какво постига. Например десет поредни нощи, в които детето остава в леглото, може да се равняват на пътуване до магазина за сладолед или лакомство от магазина за долари.

Тези трикове ще ви помогнат да се справите с тръшкането на детето преди лягане.

Tagged , ,
на горе