за кого не трябва да се омъжиш
Любов и партньорство

Три пъти мери: Мъжът, за когото не трябва да се омъжиш

„Ако знаех какъв е, никога нямаше да се омъжа за него“ – ето тези думи често казват жените след развода. Ех, ако само да знаехме на кого ще попаднем!

Но, уви, разбирането често идва само с опита, а опитът, както знаете, е такова нещо, което понякога носи много болка. Разбира се, невъзможно е да предвидите всичко преди сватбата, но има и някой насоки, които могат да помогнат.

Да видим съветите на психолозите.

Той говори лоши неща за бившите си

Мъжът, за когото не трябва да се омъжиш се изказва неласкаво за бившите си. Не се заблуждавайте, не се надявайте, че ще станете „идеалът“, който той е търсил, за разлика от тях. Да, сега той е на крилете на любовта, но ще мине време и следващата му избраница ще чуе за вас същите гадни неща, които сега вие слушате. Надеждният мъж няма да плюе бившата си.

Иска да ви „усъвършенства“

Ако вашият избраник безкрайно се стреми да ви усъвършенства, не се ласкайте. Не, противно на неговите уверения, това е шанс за вас не да бъдете „най-добрата версия на себе си“, а да си навлечете комплекси и болезнени психически травми.

Повярвайте, това никога няма да спре, категорични са психолозите. Никога няма да „скочите“ до неговото ниво и да имате „високи постижения“. Колкото и да се стараете. Ако не искате да си навлечете беди, откажете се от тази връзка, преди да е станало късно. Това е точно мъжът, за когото не бива да се омъжвате.

Твърде много е близък с майка си

Топлата връзка с майка му е добър знак. Това може да означава, че вашият любим е съпричастен, внимателен, благодарен, уважителен човек. Но ако тази връзка е твърде близка, това трябва да ви сигнализира да внимавате повече.

Ако мама се появява във всички разговори и любимият не може да вземе важни решения, без да се консултира с нея, не е на хубаво.

Бърза ли най-важното нещо да сподели с нея, а не с вас? Оценя ли всичко в живота си през призмата на „какво казва мама за това“? Жалко, но колкото и да е мил този мъж и дори успешен, не бива да се жените за него.

Нито една жена не е в състояние да се превърне в толкова опасен съперник както майката на любимия, която не може да „пусне“ сина си и го държи вечно до себе си. Явно или тайно – между вас двете винаги ще има война. И не можете да я спечелите лесно.

Не ви уважава достатъчно

Отнася ли се мъжът към вас с неуважение, позволява ли си да ви унижи, обиди и дори да ви посегне? Ако не искате да прикривате синини до края на живота си, преди да излезете от вкъщи и да сте „героинята на клюките“ на тема „той е бие, тя защо не си отива“, бягайте от такива мъже. За предпочитане толкова далеч, че никога няма да ви намерят.

Това не е само мъж, за когото не бива да се жените, а истинска „ходеща заплаха“ за вашата психика и здраве. Не, той няма да промени мнението си и няма да се промени. Няма да можете да спечелите неговата лоялност и обич, колкото и да се стараете. Всичко това е самозаблуда.

Ако всичко се промени след сватбата или раждането на дете, то би било само за по-лошо, предупреждават специалистите.

Затова го напуснете, докато все още имате възможност. По-късно може да нямате такава. 

Tagged , , , , , ,
на горе