Реинкарнация: Какво представлява регресията на миналия живот

регресия на минал живот
Интересно

Реинкарнация: Какво представлява регресията на миналия живот

Всички сме чували истории за това, че при определени обстоятелства човек може да се потопи в дълбоко в подсъзнанието си и така да се домогне до дълбоко пазената информация за своите минали животи.

Става въпрос за така наречената регресивна сесия, която, освен че е много любопитна, може да ни помогне да преодолеем някои от настоящите си негативни житейски ситуации – например, здравословни проблеми, фобии, комплекси, трудни или невъзможни връзки и други.

По какъв начин регресията на миналия живот може да ни помогне в настоящия?

Като ни даде възможност да интегрираме опита от миналите превъплъщения в настоящия живот. Като ни даде необходимата информация за причините за случващото се в момента и ни ориентира къде се крият корените на настоящите ни проблеми. По този начин много от проблемите могат да бъдат идентифицирани и съответно – разрешени.

Разбира се, много хора, които не се намират в кризисно състояние и нямат нужда от подобна помощ могат да използват реинкарнацията просто за разширяване на духовните си хоризонти.

Какво е нужно за да се върнем назад в минал живот?

Преди всичко е важно човекът да бъде достатъчно сензитивен, тъй като става въпрос за много фини състояния, до които не всеки може да се приведе. Ако имате добре развито шесто чувство, ако сте достатъчно чувствителни за да улавяте това, което често пъти е неуловимо за другите, то вие имате всички шансове да успеете да се „върнете“ назад и да видите как и къде сте живели в своите минали животи.

Самата реинкарнация изисква специално медитативно състояние, затова хората, които редовно практикуват медитация, ще могат да я извършат много по-лесно.

Не бива да се гледа на подобна медитативна техника като на нещо необичайно. Оказва се, че това е едно абсолютно естествено състояние за всички нас, което много често изпитваме при разговор с други хора, когато сме се отпуснали дълбоко и сме „навлезли“ в себе си, когато извършваме някакви автоматични действия, както и в моментите преди да потънем в дълбок сън.

В едно много подобно на тези състояния човек може да си спомни своите минали животи.

Жените по-лесно се връщат в минали животи

Твърди се, че на жените връщането в минал живот се отдава много по-лесно, отколкото на мъжете.

При мъжете резултатите са малко по-ниски и това се дължи на факта, че те имат по-рационален ум и доста често се опитват да обяснят логично входящата информация, като я подлагат на критика.

А ако логичният ум не може да обясни нещо, тогава е по-лесно да го блокира, отколкото да признае, че има нещо, което не е включено в неговите представи за живота.

Може ли потапянето в минали животи да подобри здравето и живота на човека?

Както вече споменахме по-горе, такава техника е подходяща за излизане от някои проблемни ситуации, трудни взаимоотношения, здравословни проблеми.

Проблемите в живота и здравето ни се дават, за да разберем какво трябва да преоценим и осъзнаем в себе си.

По принцип след осъзнаване на основната причина за заболяването или трудният за разрешаване проблем настъпва изцеление от болестта или поне значително облекчение. Що се отнася до останалите ситуации там резултатът е същият – подобрени взаимоотношения или изход от трудна ситуация.

И това се отнася за всички области на живота, които искаме да подобрим.

Тоест, ако нещо ви притеснява, има проблеми във взаимоотношенията с други хора, със здравето или финансите, нещо не ви се получава, някаква сфера от живота се е пропукала, тогава намерете подходящият за вас начин да си припомните миналите животи. Защото всеки човек е уникален и е трудно да се определи един-единствен подходящ за всички метод.

Кога връщането в минал живот не се получава?

Само в един случай човек не може да си спомни миналите си животи – ако не е готов за това.

Например, той все още не е достигнал онзи еволюционен праг, след който спомените по- лесно достъпни.

Обикновено човек трябва да премине през някакво преживяване преди това, да изживее катарзис, да бъде разтърсен дълбоко от някакво събитие.

Битува мнението, че да видиш миналите си животи е нещо мистично и страшно. Както и се говори за опасност, че може да не се завърнете отново. Езотериците са на мнение, че има известен риск, но той се отнася до определени обстоятелства и е свързан с лабилността на психиката на съответния човек. В повечето от случаите реинкарнацията не е опасна и затова всеки, който мисли, че тя може да му донесе спасение при разрешаване на определен проблем, не бива да се страхува да я практикува.

Регресията в минали животи е свързана в потапяне в дълбоката ни памет, а това, както сами можете да се досетите, едва ли е толкова страшно за повечето от нас. Просто спомени.

Освобождаване на по-дълбоки слоеве памет, към които принадлежат въпросните забравени животи. Никъде не „отлитате“, всичко се случва във вас, точно както при спомнянето на някои скорошни събития.

Освен това подсъзнанието ни предоставя само тази информация, за която човек е напълно готов. С други думи, ако се страхувате да видите нещо, тогава подсъзнанието просто няма да ви го подаде.

Въпросите, на които можем да си отговорим след подобна медитативна техника

На първо място ще си изясните някои важни събития, случващи се до този момент. А това е от съществено значение за тяхното успешно разрешаване. Достъпът до информацията, който получаваме чрез припомняне на минал живот, ни дава възможност да погледнем от друг ъгъл на днешните събития и да намерим по-бърз и лесен начин за разрешение на тези проблеми, които на пръв поглед ни изглеждат нерешими сега.

Ще разберем кои сме и защо сте влезли в своето ново въплъщение. Поне донякъде. И много неща се изяснят.

Вече ще сме наясно какво да правим и как да го правим. Откъде да почерпим сили и към кого да се обърнем за помощ. И все пак, въпреки всичко, настоящите ни проблеми, разбира се, ще си останат наша отговорност. За съжаление, няма кой друг да ги разреши освен ние самите. Но да имаш подобна подкрепа от своето предишно Аз, е от огромна полза.

Проблемите, които имаме днес, са следствие от събития и информацията за тези събития се крие в минали инкарнации. Възможно е да се окаже, че някога сме направили грешен избор. Или че се е случило нещо непредвидено, някаква трагедия, която е довела до днешните събития и трудности.

При всички случаи е добре да знаем причината за събитията, с които се опитваме да се справим днес, защото тя ще ни помогне да намерим по-бързо и по-лесно правилното решение.

Точните медитативни техники, които може да използвате, ще публикуваме в отделен материал.

Tagged , , , ,
на горе