Психологът Марк Бартън: 7 въпроса, които могат да подобрят отношенията между мъжете и жените

7 въпроса които могат да подобрят отношенията между мъжете и жените
Любов и партньорство

Психологът Марк Бартън: 7 въпроса, които могат да подобрят отношенията между мъжете и жените

 Кои са 7-те въпроса, които могат да подобрят отношенията в една двойка? Ето как връзката ви може да стане по-хармонична, според психолога Марк Бартън.  

Ако анализирате връзката, тогава можете да разберете, че говорите за едно и също нещо, но все пак не можете да се разберете. Говорите на далечни теми и те рядко ще успеят да ви сближават … Но трябва.

Първият въпрос – правилният начин на изразяване на любовта

Първият въпрос, който трябва да зададете на партньора си, е свързан с начинът, по който другия очаква да му засвидетелствате любовта си. Отговорът ще бъде различен според човека. Но в отношенията има важни опорни точки, които не винаги забелязваме, а същевременно сгряват душата ни и ни осигуряват комфорт. Обсъдете това с партньора си и когато разберете отговора, опитайте се да осигурявате по-често такива моменти. Ще видите как половинката ви ще започне да се държи много по-мило с вас.

Вторият въпрос – докосванията

Вторият въпрос е свързан с тактилни усещания. Обяснете на партньора какви тактилни усещания харесвате и къде искате да ви докосва. Всеки човек има ерогенни зони. Задачата е двамата да споделяте помежду си тактилен обмен.

Третият въпрос – какво не ви харесва в действията на партньора

И двамата партньори трябва да обсъдят този въпрос помежду си. Ако става въпрос за нещо, което е неприятно, а мъжът все пак го прави, трябва да приключите с това. Опитайте се да избягвате неща, които вашият партньор не харесва.

Четвъртият въпрос: Какво ви липсва в отношенията

Четвъртият въпрос е за липсите в отношенията. Когато партньорите могат да говорят спокойно за това, те могат да променят нещата и това да подобри отношенията. Понякога се изисква дори съвсем малко.

Пети въпрос: Знаете ли какво вълнува половинката

Когато чуете отговора на партньора си, обърнете внимание на това. Създайте комфортна атмосфера, опитайте се да го разберете и да му помогнете, ако това е нужно.

Шести въпрос: Как се обръщате помежду си

Много хора искат да бъдат наричани не по име, а да използват умалителни имена. Наричайте половинката така, както й харесва, не се страхувайте от това.

Седми въпрос: Какво ви притеснява в отношенията ви

Това е добър въпрос, тъй като по принцип рядко споделяме опасения. Ако говорим за доверие и осъзнатост, трябва да говорим и за опасности и страхове. Задайте и този въпрос, той е много ефективен.

Автор: Марк Бартън, психолог

Превод и редакция: Лора Костова

Tagged , , , , , , , ,
на горе