10 начина да внесете положителна енергия в дома

10 начина да внесете положителна енергия в дома
Идеи за дома

10 начина да внесете положителна енергия в дома

Искате ли да внесете положителна енергия в дома? Живеем в дигитална ера, която е пълна със стрес и безпокойство. В преследване на незабавно удовлетворение, ние губим себе си и спокойствието си ден след ден. Поне домът трябва да бъде място, където можем да намерим положително влияние и да намерим най-добрата си версия със семейството си.

Освен духовните аспекти като положителни утвърждения и медитация, някои невероятни и достъпни подаръци за домашен декор помагат за изграждането на положителна енергия в дома. Малко са местата, където положителната енергия е по-важна от обстановката за домашни грижи.

Домашните грижи понякога включват голяма тъга и трудни ситуации и въпреки че е важно да уважаваме тези неща като реалности, важно е също така да положим много усилия, за да увеличим позитивността на всяко ниво. За щастие има много лесни стъпки, които болногледачите и жителите могат да предприемат, за да внесат положителна енергия в дома.

Освен че допринася за цялостното здраве и благополучие на пациента, който се грижи за дома, правенето на дома по-светъл, по-чист и по-позитивен също е от полза както за болногледачите, така и за обслужващите.

Ето десет лесни начина да внесете повече положителна енергия в дома:

1. Съсредоточете се върху естествената слънчева светлина

положителна енергия в дома
10 начина да внесете положителна енергия в дома снимка: pinterest

За такъв прост съвет, този наистина е страхотен. Естествената слънчева светлина стимулира производството на витамин D, което повишава настроението и кара хората да се чувстват по-щастливи моментално. В допълнение, достатъчно достъп до естествена слънчева светлина може да помогне за облекчаване на симптомите на депресия и повдига самотните, болни или застаряващи пациенти.

За да се възползвате от положителните сили на слънчевата светлина, отворете щорите и дръпнете завесите, за да оставите естествената светлина в стаята. Почистването на стъклените прозорци и премахването на препятствията, които блокират светлината, също може да помогне да направите стаята по-светла и позитивна. Това ще внесе положителна енергия в дома.

2. Разчистване на безпорядъка

положителна енергия в дома
10 начина да внесете положителна енергия в дома снимка: pinterest

Безпорядъкът причинява стрес и нищо не смачква положителната енергия така, както стресът. Освен че е неприятно за живеене, безпорядъкът често може да бъде опасен в обстановката за домашни грижи. Разчистването на една зона помага на пространството да се чувства по-спокойно и по-отворено и също така служи на утилитарната цел да се отървете от неща, които вече не са необходими.

Дори една проста стъпка като премахване на бъркотията в едно чекмедже в кухнята или спалнята може да има дълбок ефект върху положителността на една стая или пространство. Уверете се, че често използваните зони като кухненски маси, нощни шкафчета, масички за кафе и кухненски плотове остават чисти и чисти от бъркотия и вместо това заменете бъркотията с буркан с цветя или скъпи семейни снимки. Това ще внесе положителна енергия в дома ви.

3. Включете стайни растения или цветя

положителна енергия в дома
10 начина да внесете положителна енергия в дома снимка: pinterest

Включването на растения в едно домакинство предлага десетки ползи, включително положителна енергия в дома. В допълнение към подобряването на качеството на въздуха, разкрасяването на пространството и добавянето на индивидуалност към зоната, живите стайни растения и свежите цветя също са показали, че подобряват емоциите и психическото състояние на болни или възрастни пациенти.

Изберете лесни за поддръжка растения като сукуленти или папрати и ги подредете около къщата на слънчеви прозорци и места с голям трафик. За да добавите още повече красота, изберете растения, които цъфтят, като лилии или орхидеи. Цъфтящите растения дават както на пациента, така и на болногледача нещо, което да очакват с нетърпение на всеки няколко месеца и няма нищо по-добро от красив цъфтеж, който да направи пространството да се чувства по-щастливо и по-позитивно.

4. Отворете прозорците

положителна енергия в дома
10 начина да внесете положителна енергия в дома снимка: pinterest

Повечето хора знаят, че прекарването на време на открито предлага предимства като намалена тревожност и по-ниски нива на кръвно налягане , но в условията на домашни грижи често е трудно за пациентите или лицата, които се грижат за тях, да прекарват много време сред природата. За щастие е лесно да направите следващото най-добро нещо.

Колкото е възможно по-често отваряйте прозорците, за да вкарате чист въздух в дома. В допълнение към съживяването на мухлясала стая, като позволява на свеж, чист въздух да навлезе в пространството, отварянето на прозорците също така позволява както на пациента, така и на болногледача да чуят външни звуци като птичи песни, дъждовни бури, далечни гръмотевици и деца, които се смеят по улицата.

Въпреки че не е съвсем същото като действително да сте на открито, отварянето на прозорци може да окаже огромно влияние върху положителността на дадено пространство. Това може да внесе положителна енергия в дома.

5. Нанесете нов слой боя

Въпреки че някои настройки за домашни грижи може да не позволяват това, оформянето на стая с боя е прекрасен начин да я накарате да се чувства чиста, свежа и светла. Изберете цвят, който обитателят обича, и рисувайте, докато той/тя отсъства.

Когато боядисването е готово, приберете всичко и организирайте мини парти „Добре дошли у дома“. Боядисването, макар и просто, може да има дълбок ефект върху положителността на дадена област, като покрие петна по стените и вдъхне нов живот на стаята. Нова боя може да внесе положителна енергия в дома.

6. Закачете произведение на изкуството

положителна енергия в дома
10 начина да внесете положителна енергия в дома снимка: pinterest

Окачването на смислени произведения на изкуството по стените допринася много за привличането на положителна енергия в дома. Закачете любими произведения на изкуството в зони с голям трафик и помислете за поставяне на картички или рисунки, направени от деца, приятели или внуци, в зони с висока видимост като хладилника или в рамки по стените на хола и спалнята. Висящите смислени произведения на изкуството осигуряват постоянно напомняне за любов, светлина и щастие и могат незабавно да накарат стаята да се почувства по-позитивна.

7. Поканете природата

положителна енергия в дома
10 начина да внесете положителна енергия в дома снимка: pinterest

Ако някъде в дома има голям прозорец, помислете дали да не поставите хранилка за птици директно извън него. Хранилките за птици се предлагат в различни размери и могат да бъдат окачени на свободностоящи железни стойки, ако няма нищо друго.

Птиците ще започнат да посещават новата хранилка в рамките на няколко дни и както обитателят, така и болногледачът могат да се насладят на забелязването на нови видове и да слушат красивите им песни. Това ще внесе положителна енергия в дома.

8. Добавете цвят

положителна енергия в дома
10 начина да внесете положителна енергия в дома снимка: pinterest

Добавянето на поп цвят към една стая може незабавно да направи зоната по-ярка и по-оживена и, за щастие, това е една от най-лесните промени, които човек може да направи. Поставете няколко ярки декоративни възглавници на дивана или покрийте леглото с красива завивка за незабавен тласък.

Клинично е доказано, че цветът влияе върху настроението , а живите цветове като зелено, жълто и червено могат да имат незабавно положително въздействие върху щастието и енергията. Цветът може да внесе положителна енергия в дома.

9. Използвайте аромат

положителна енергия в дома
10 начина да внесете положителна енергия в дома снимка: pinterest

Ароматът е мощно усещане и множество проучвания са доказали, че ароматерапията действително може да допринесе за това хората да се чувстват по-щастливи . За да поканите незабавно положителна енергия в пространството, изберете оптимистично етерично масло като лавандула, розмарин или мандарина и поставете няколко капки в дифузер.

Етеричните масла са нетоксични, адаптивни и безопасни и могат да помогнат на стаята да мирише свежо, светло и щастливо в продължение на часове. Добавянето на аромат ще внесе положителна енергия в дома.

10. Обърнете внимание на осветлението

положителна енергия в дома
10 начина да внесете положителна енергия в дома снимка: pinterest

Стая, която е тъмна и слабо осветена, почти гарантирано ще се почувства депресираща и затворена. Дори ако стаята няма много естествена слънчева светлина, важно е да се уверите, че е добре осветена. Простият акт на включване на лампи и горни светлини в подходящото време на деня може незабавно да помогне на стаята да се почувства по-светла и по-чиста, което може да помогне както на жителите, така и на лицата, които се грижат за тях, да се почувстват по-будни, по-оживени и по-позитивни.

Да се ​​научите да внасяте положителна енергия в дома е особено важно в обстановката за домашни грижи. Да накарате една стая да се чувства по-щастлива, по-светла и по-обширна може да има подчертан ефект върху щастието и благосъстоянието както на обитателя, така и на обитателя.

За щастие, подобряването на настроението в пространството е лесно и тези десет прости съвета могат да ви помогнат да започнете да внасяте положителна енергия в дома още днес. Домашният декор оказва голямо влияние върху атмосферата на стаята. Украсете стаята си с положителни произведения на изкуството, щастливи снимки, значими експонати и саксии на закрито за подобряване на положителната енергия в дома.

Малко са местата, където добрата енергия е по-важна от ситуацията на домашни грижи. Въпреки че е необходимо да приемете меланхолията и трудните ситуации като реалност в домашните грижи, също толкова важно е да предприемете големи мерки за подчертаване на положителните вибрации на всички нива.

Домът, това е мястото, в което трябва да се чувстваме уютно, да си отпочинем, да се усещаме защитени, щастливи.

Положителната енергия в него зависи най-вече от нашата нагласа и енергията, която носим в себе си. Ако се постараем да го превърнем в уютно място и да добавим към него определени неща, които насърчават просперитета, той ще е източникът ни на любов и мир.

Tagged , , ,
на горе