Останете влюбени по-дълго: Научете езика на любовта, интимността и привързаността

влюбени по-дълго
Любов и партньорство

Останете влюбени по-дълго: Научете езика на любовта, интимността и привързаността

Физическото докосване е един от петте любовни езика, твърдят специалистите. А като цяло интимността е много важна между двама души и липсата й рано или късно започва да води до сериозни проблеми.

И в частност, същото може да се каже и за обикновения нежен физически контакт – докосване на ръцете, прегръдка, ласка, при която докосваме гърба, рамото или друга част от тялото. Правим тези неща обикновено когато се срещаме или се сбогуваме с любим човек. Но не бива да забравяме, че трябва да ги правим ежедневно, дори когато сме постоянно заедно.

Ролята на физическото докосване

Тук става дума за съвсем простички жестове, които са важни както за жената, така и за мъжа. Въпреки, че за силния пол тези неща се възприемат като по-важни, защото мъжете ги свързват не само с емоционалната привързаност, но като желание от страна на партньора за по-интимен контакт. Да не забравяме, че мъжете изразяват любовта си точно по този начин. Но с течение на времето във всяка връзка всичко се регулира и вече всеки един от партньорите е наясно кое харесва и кое прави половинката му истински щастлива. А това има невероятен ефект върху връзката, укрепва я и на практика я прави неразрушима.

Ето и кои са най-популярните прояви на любовното физическо докосване или как да се научим да говорим на езика на любовта:

Прегръдка

Бърза, нежна целувка

Леко гъделичкане

Пощипване

Леко докосване до носа

Масаж на краката

Масаж на раменете

Нежно докосване в зоната на врата или ушната мида

Нежно погалване на косата и лицето

Целувка по челото

Целувка по очите

Държането за ръце

Говоренето на „езика на любовта“ с партньора ви е много полезно за отношенията, защото означава общуване с него по начин, който го кара да се чувства обичан и желан.

Интимният живот срещу платоничния израз на любовта

Понякога се случва двойките имат разногласия – единият партньор, обикновено мъжът, иска да бъде докоснат под формата на интимност. Жената – точно обратно, само под формата на допир.

Някои партньори дори могат да открият, че техният партньор не е склонен към интимност, когато липсва нежен телесен контакт. В резултат на това те могат да се чувстват пренебрегнати във физическия смисъл на думата. Те започват да си мислят, че партньорът им влиза във физически контакт с тях, само когато иска да бъдат интимни и никога по друг повод. Това ги кара да се чувстват просто като предмет, а не като обект на вълнуващи чувства.

Езикът на любовта – планирано или спонтанно физическо докосване

Доста често двойките планират определен ден от седмицата за семейни интимности. Но в този случай важното е партньорът ви да е готов да се впусне в начинанието с ентусиазъм, а не да го приема като задължение. За да се чувствате обичани, ценени и желани.

За други двойки самата мисъл за планиране на каквато и да е форма на физическо докосване изглежда странна. Според тях любовните навици трябва да се развиват и процъфтяват по естествен път.

Планираната интимност обаче не изключва спонтанната. Вашият партньор ще се радва да се почувства желан, затова направете първата стъпка към спонтанен израз на любовта си и го подлудете с любимият му вид физическо докосване извън планираното. Колкото по-често правите това, толкова по-добре ще е за вашата връзка.

Наслаждавайте се на удоволствието

Тези, които често практикуват редовно интимно докосване ще открият, че в следствие на това партньорът им ще демонстрира засилено желание за интимни преживявания.  А това определено е печеливш сценарий за връзката ви.

Независимо дали става дума за докосващи сърцето думи, приятно прекарано време заедно или любовно физическо докосване, да разговаряте на „езика на любовта“ с половинката си по-често определено си струва усилието. Развивайте този навик, поливайте го грижливо всеки ден и той ще избуи. Не е задължително да се случи за една нощ, но е сигурно, че ще се случи.

Tagged , , ,
на горе