Няколко прости истини за силните хора: Вижте тайните, които ще ви помогнат да се справяте по-лесно в живота

тайните които ще ви помогнат да се справяте по-лесно в живота
Психология

Няколко прости истини за силните хора: Вижте тайните, които ще ви помогнат да се справяте по-лесно в живота

Тези прости истини отдавна са известни на силните хора и им позволяват да не губят надежда дори в най-трудните моменти. Те знаят, че човек единствен може да помогне сам на себе си. Въпреки, че някои съвети съдържат в себе си откровена доза цинизъм, в крайна сметка това е реалността и не бива да я отричаме, а да се нагодим към нея. Казват, че интелигентността е точно това – умението ни да се приспособяваме. 

Не оправдавайте и не толерирайте безразличието към вас

Това се отнася както за мъжът или жената, които не отговарят на вашето съобщение, така и за работодателя, който е обещал да се обади, но не го прави. Такава безумна заетост просто не съществува. Това означава само едно и то е, че не сте приоритет за тях. Трябва да разберете това възможно най-скоро и да спрете да се разстройвате.

Всеки човек има свои собствени интереси и те са основните за него

Разбира се, има мили и грижовни хора, които се отнасят добре с вас. Но това се случва, само докато случайно не се засегнат личните им интереси. Това важи и за близките ни хора. Вашата защита е да кажете „не“ докато е време. Например, когато работодателят започне да ви затрупва с твърде много работа, което е проява на неговия интерес и съответно в явен ущърб на вашия.

Невъзможно е да се угоди на всички

Представете си какво би се случило с вас, ако си поставите такава задача. Не забравяйте, винаги ще има недоволни хора, колкото и да се стараете. Ще бъдете единствено критикувани в отговор на вашите непосилни усилия да угодите. Затова не го правете.

Животът не ни е длъжник

Не сте сключили договор с него. Никой не е длъжен да ви обича и да ви помага. За да изпълните своите намерения и желания, трябва да действате сами. Всичко друго е подарък и е добре дошло, но не и задължение.

Няма нужда да се оправдавате

Когато започнете да се оправдавате, вие автоматично се признавате за виновен. Освен това, другите хора не се интересуват от вашите обяснения, а от това доколко сте им необходими за да задоволявате собствените им нужди.

Не мисли много, а действай

Хубаво е да се правят планове. Но не е нужно да се задоволявате само с това, а след като сте осъзнали какво желаете, трябва да започнете да действате.

Не очаквайте помощ от другите

Никой няма да ви се притече на помощ, за да разреши радикално всичките ви проблеми и да ви осигури щастлив и безгрижен живот. Проблемите не се решават с магия. Вие сами трябва да работите върху положителни промени в собствения си живот.

Най-голямото богатство е вашето време

За съжаление времето, отредено ни на тази земя, е ограничено. Това е нашият най-важен и незаменим ресурс, така че не трябва да го хабим безразсъдно. Някои от плановете ще останат неизпълнени, но не трябва да съжалявате за това. Работете ежедневно върху целите си и се радвайте на всяка реализирана мечта.

Tagged , , , ,
на горе