Кои са най-ревнивите зодии
Астрология

Кои са най-ревнивите зодии

Чудите ли се кои са най-ревнивите зодии? Астрологията ще ви помогне! Ревността е чувство, което е наистина трудно да се контролира, независимо от това дали сте мъж или жена. В любовта намираме красота, наслада и спокойствие, но също така можем да се сблъскаме и с ревността – чувство, което на много хора им се струва отрицателно. Въпреки това, има жени, които просто са твърде ревниви – толкова, че могат да подлудят всеки мъж.

Ревността е емоция, която изпитваме, когато завиждаме на притежанията, постиженията или вниманието на някой друг. Обикновено възниква от чувство на несигурност и липса на самочувствие. Плюс това може да се прояви или като притежателно, контролиращо поведение, или като дълбоко вкоренено чувство за малоценност.

Ревността може да доведе до чувство на негодувание, гняв и разочарование, както и недоверие и параноя. Ако емоцията не се третира правилно, тя може да накара хората да действат по разрушителни начини, които могат да навредят на себе си или на хората около тях.

Всеки изпитва ревност от време на време; важно е обаче да го признаете за това, което е, и да гарантирате, че няма да излезе извън контрол. Фокусирайте се върху положителните страни и нещата, които имате в живота, а не върху това, което нямате.

Като цяло водните знаци са по-ревниви от другите елементи на зодиака. В зависимост от рождената карта на човек, той може да бъде повече или по-малко ревнив от обикновения човек с техния знак; все пак астрологията може да осигури чудесна отправна точка!

Някои знаци са ревниви (но не отмъстителни или манипулативни), докато други знаци са склонни да създават проблеми, когато изпитват завист.

Ето някои от най-ревнивите зодии: 

Рак

най-ревнивите зодии
Кои са най-ревнивите зодии

За тази свръхчувствителна зодия, леко пренебрежение може да предизвика голяма завист.
Ракът вижда себе си като най-добрия партньор и приятел, който човек може да поиска. Те са наистина отдадени на хората, с които са близки. Така че, когато отидете при някой друг за любов и подкрепа, Ракът ще приеме това лично. Тогава те ще започнат да мислят прекалено много: Хм… защо не са дошли при мен за помощ? Ревността със сигурност ще последва!

Внимавайте с думите си, за да запазите Рака хладнокръвен. Наречете някого „страхотен слушател“ и Ракът може да чуе „много по-добър слушател от вас“.

За щастие извиненията работят добре с този воден знак. Ако Ракът ревнува, кажете им, че съжалявате. След това подсладете сделката с комплимент или два.

Ракът вероятно ще бъде пасивно агресивен, когато те наранява – ако млъкнат, попитайте ги директно какво ги притеснява. Ракът е един от най-ревнивите зодии.

Лъв

най-ревнивите зодии
Кои са най-ревнивите зодии

Лъвът обича да бъде номер 1 – ако някой заеме първото място, ревността ще го последва.
Този огнен знак очаква да бъде в светлината на прожекторите, 24/7. В любовта, приятелствата и дори работата, Лъвът е всичко, за да бъде обожаван и да заема централно място.

Когато някой друг им открадне вниманието те просто стават избухливи. Това определено ги прави една от най-ревнивите зодии!

Ако Лъвът се почувства ревнив, те ще отмъстят – но само като се опитат да върнат фокуса върху себе си.

Ако Лъвът говори за себе си и изисква внимание (повече от обикновено), това е добър знак, че изпитват ревност.

Въпреки че това е един от най-завистливите знаци, Лъвът едва ли ще бъде ядосан или отмъстителен – така че просто изчакайте ревността им да премине.

Скорпион

най-ревнивите зодии
Кои са най-ревнивите зодии

Скорпионът жадува за власт и страст – така че ако някой има повече умения от тях, Скорпионът ще се почувства застрашен.
Ако партньорът им има блуждаещи очи, Скорпионът ще почувства, че са загубили дълбочина във връзката си. Когато един Скорпион започне да ревнува, те обикновено не искат да се „издигнат над“ него; те са по-склонни да се изравнят.

Ако излизате с тази водна зодия, дръжте името на бившия си далеч от устата си. Скорпионът няма да може да се справи с тяхната завист!

Ако работите със Скорпион, дръжте го като приятел, а не като враг. Покажете ясно, че вашите победи също са техни и ще избегнете тяхната ревност.

Ревнивият Скорпион може да ви призраче… но те са по-склонни да се борят с огъня с огън. Ако Скорпион играе игри, опитайте се да го победите. Скорпионът е един от най-ревнивите зодии.

Дева

най-ревнивите зодии
Кои са най-ревнивите зодии

Девата е самокритична, така че ако някой ги нападне, ще негодуват.
За този земен знак животът е да станеш най-добрата версия на себе си. Ако Дева види някой друг с качества или постижения, към които те самите се стремят, определено ще се почувства ревнив. В работата и в живота като цяло Девата определено е една от най-ревнивите зодии в зодиака.

Девите могат да бъдат малко груби на моменти – ако се чувстват ревниви, може да се окаже, че казват нещо, което не мислят.

Не можете да избегнете завистта на Девата (освен ако не се преструвате, че сте лоши във всичко!), но през повечето време те така или иначе се охлаждат сами.

От друга страна, влюбената Дева рядко ревнува. Те са по-склонни да се отдалечат от неоценяващ партньор, отколкото да се ядосат.

Телец

най-ревнивите зодии
Кои са най-ревнивите зодии

Телецът жадува за лукс и любов – тези желания могат да предизвикат голяма ревност.
Притежателен и всеотдаен, Телецът ще се почувства негодуващ, ако партньорът му прояви интерес към някой друг.И в живота Телецът ще завижда на всеки, който има неща, които наистина иска – страхотна кухня, гореща вана, сатенени чаршафи, каквото и да е. Те определено са едни от най-ревнивите зодии.

Телецът е свързан с големи ангажименти в любовта – ако са готови да станат сериозни, но вие все още играете на полето, те ще ревнуват.

Няма голяма вероятност те да продължат да се срещат с някой, който ги кара да се чувстват завистливи, независимо от обстоятелствата (затова се опитайте да избегнете това).
Ако се опитвате да разберете дали Телецът ви завижда на вашите неща, знайте, че той няма да се нахвърли. По-вероятно е да копират вашия стил!

Овен

най-ревнивите зодии
Кои са най-ревнивите зодии

Овенът е избухлив и импулсивен, така че за секунди завистта им може да скочи.
Този огнен знак бързо се ядосва и е много състезателен – ако се почувстват, че някой застрашава връзката им, работата им или приятелствата им, те определено могат да изпитат голям изблик на ревност. Но нравът на Овена не винаги трае дълго, така че те вероятно ще се охладят също толкова бързо.

Ако Овенът е ревнив, той ще ви каже точно как се чувства (и може дори да използва избрана дума или две), така че никога няма да се налага да гадаете.

За щастие, ядосаният Овен обикновено е доста лесен за успокояване. Просто им дайте място, извинете се и обяснете себе си. Всичко ще бъде простено!

Ако накарате Овена да ревнува в любовта, това ще направи едно от 2 неща. Това или ще ги вдъхнови да положат повече усилия във връзката ви, или ще ги накара да искат да избягат. Овните са едни от най-ревнивите зодии.

Риби

най-ревнивите зодии
Кои са най-ревнивите зодии

Рибите са много чувствителни същества, което може да доведе до голяма ревност, когато става дума за любовта. Те са едни от най-ревнивите зодии. Жените от тази зодия имат тенденция да проявяват ревност, когато имат притеснения, но не го правят с явна агресия.

Те може да почувстват лека тревога или безпокойство, което ги кара да изразят своята ревност. Обикновено предпочитат да изразяват своите чувства по-нежно и скрито , като използват деликатния начин, вместо да се явяват агресивни.

Това ги прави изключително харизматични и привлекателни, като им дава възможността да изразят своите емоции по елегантен начин. Всички знаци на зодиака имат своите предимства и недостатъци, когато става въпрос за любовта и връзките.

Нещата обаче са много по-сложни, когато се занимаваме с женски зодии и тяхната ревност. Истината е, че никой от нас не може да контролира любовта или ревността, но можем да се научим да се справяме с тези емоции, като работим върху нашите силни страни и даваме сигурност на партньора си. В крайна сметка, ревността може да бъде знак за нашата любов и защита, но просто не се проявява по правилния начин.

Везни

най-ревнивите зодии
Кои са най-ревнивите зодии

Везните са едни от най-ревнивите зодии. Хората, родени под този знак, са известни със своя баланс, хармония и дипломатичност. Като хора, които не са склонни към конфликти, Везните предпочитат да запазят мира и често отиват много, за да избегнат спорове. Ревността е нещо, което се опитват да избегнат, ако е възможно.

Въпреки това, те могат да започнат да ревнуват, ако чувстват, че някой им отнема вниманието, което заслужават. Везните искат да бъдат обичани и харесвани от всички, така че ако чувстват, че някой им открадва светлината на прожекторите, могат да започнат да ревнуват.

Освен това Везните може да изглеждат студени отвън, но отвътре емоциите им са дълбоки. Те са чувствителни души, които се нуждаят от много увереност, за да останат сигурни в отношенията си. Дори ако Везните се чувстват ревниви, те ще се опитат да го спрат и да не позволят да вземе най-доброто от тях и техните взаимоотношения.

Tagged , ,
на горе