Мъжът като наше огледало или защо нещо във връзките ни все куца

Мъжът като наше огледало
Любов и партньорство

Мъжът като наше огледало или защо нещо във връзките ни все куца

Умни сте, мили, забавни, много хора ви намират за привлекателни, но отношенията с мъжете някак си не се получават. Познато ли ви е това? Може би имате проблем с това да се влюбвате. Основната причина обикновено е, че не сте сигурни дали отсрещната страна ще отвърне подобаващо.

Защо е това притеснение, къде се крият неговите корени?

Може би отговорът на въпроса е точно пред вас. Буквално. Погледнете се в огледалото и признайте честно пред себе си: влюбени ли сте в собствения си образ?

Благодарни ли сте на човека, когото виждате в огледалото, че присъства в живота ти? Или той ви дразни толкова много, че се опитвате да го забелязвате по-малко?

Доволни ли сте от начина, по който тази жена изглежда, говори и се движи? Знаете ли какво обича тя? Готови ли сте да й дадете това, което тя иска, или предпочитате да го отхвърлите?

Психолозите съветват да съставите въпросник с подобни въпроси. И в него да опишете всичко, което виждате и чувствате във връзка с тази, който ви гледа от огледалото.

До голяма степен мъжете, с които сте се срещали, попълвайки такъв въпросник за вас, биха дали същите отговори.

Мъжът е вашето огледало

Да, точно така – отношението му към вас показва как наистина се чувствате към себе си. Ако не се уважавате, можете ли да очаквате уважение от него? Ако вие самите винаги поставяте себе си на второ място, разумно ли е да приемете, че за мъжа до вас ще бъдете на първо?

Ако смятате, че няма за какво да ви обичат и вниманието трябва да бъде „заслужено“, поради което проявявате прекомерна несигурност и сервилничите, защо се сърдите, че той не ви вижда като своята кралица?

Влюбването в мъж е възможно само ако първо самите сте влюбени в себе си.

Но какво да кажем за „обичай ме такава, каквато съм“?

И това също си важи. Да, ще те обичам. Задължително. Веднага след теб, обаче – първо трябва да обичаш себе си.

Как може да се постигне това?

На първо място, отхвърлете идеята, че това е егоистично. Любовта към себе си няма нищо общо с егоизма. Освен това, докато не се научите да се обичате безусловно, вашите взаимоотношения с други хора наистина ще си останат егоистични. С всичко, което подобно отношение предполага: негодувание, недоволство и разочарование.

Разбира се, изграждането на взаимоотношения със себе си не е въпрос на няколко дни. Но можете да започнете от малко. Запишете какво отношение очаквате от мъжа до себе си.

Например: Той ме уважава – оценява моето мнение, слуша съвети, приема мислите ми сериозно, не си позволява да бъде груб към мен.

Той ме глези – прави подаръци, радва ме с любими деликатеси, води ме на почивка, урежда романтични изненади.

Той ме подкрепя – одобрява всички начинания, хвали ме, когато нещо се получи, убеждава ме да не се отказвам от това, което не успея, помага ми, когато имам нужда от помощ  и така нататък.

Без ограничения, запишете всичко, което ще ви накара да се почувствате обичана и защитена.

А сега проверете дали правите за себе си всичко, което очаквате от мъжа?

Уважавате ли собствените си идеи и убеждения или рутинно се извинявате на другия, че мислите различно от него? Можете ли да си починете, когато искате или постоянно се тормозите с работа? Позволявате ли си лекомислие, лудории и угаждания? Карате ли се  на себе си за грешките, които допускате? Хвалите ли опитите си, дори и да са неуспешни? Празнувате ли успехите си?

За да накарате един мъж да се влюби във вас , започнете да действате спрямо себе си така, както бихте искали да направи самият той.

За много кратко време ще забележите, че чувствата и емоциите ви са се променили. Един ден ще се окажете усмихнати, докато се гледате в огледалото. Сега наистина сте способни да накарате един мъж да се влюби във вас .

Вече може да се чувствате уверени и да отпиете от сладостта на любовта и щастието.  

Tagged , , , , , ,
на горе