Мусака от тиквички, ориз и кайма е просто, здравословно и много засищащо ястие, което отнема много малко време за приготвяне, но е идеално както за обяд, така и за вечеря.
Ястията с тиквички са изненадващо разнообразни. Самият зеленчук няма подчертан вкус, но през лятото ястията с тиквички са много популярни сред домакините. Този път ви предлагаме да приготвите мусака от тиквички.
Пастет от тиквички. Лесна и вкусна бърза закуска: приготвена за 5 минути от три съставки
Патладжан с вкус на барбекю: Всеки се влюбва в тази рецепта за консервиран патладжан
Ето как да приготвите мусака от тиквички:
Необходими продукти:
тиквички – 1 бр.;
лук – 1 бр.;
мляно месо – 300 г;
ориз – 70 г;
яйца – 2 бр.;
кашкавал – 50 г;
сол и подправки на вкус.
Начин на приготвяне на мусака от тиквички:
Необходимо е предварително да сварите ориза. За да направите това, оставете водата да заври и изсипете ориза в нея. Гответе 10 минути до полуготовност. След това сложете ориза в гевгир, за да се отцеди излишната вода.
Измитите тиквички се настъргват на едро ренде, посоляват се и се оставят за 10 минути да си пуснат сока. Изберете млади тиквички с тънка кора. Ако използвате по-зрели тиквички, отрежете кората и изрежете средата със семките.
Лукът се обелва, измива се със студена вода и се нарязва на ситно. Смесете готовата кайма с наситнения лук, сварения ориз, тиквичките, добавете двете яйца и добавете сол и разбъркайте/омесете добре.
Намажете дъното и стените на съда в, който ще печете мусака от тиквички с масло, разпределете масата от тиквички и го изравнете с равномерен слой. Покрийте формата с фолио и поставете в загрята на 180 градуса фурна за 30-40 минути.
След това извадете мусаката от тиквички от фурната, отстранете фолиото, поръсете с настърган кашкавал и върнете да се пече още 15 минути.
През това време кашкавала ще има време да се разтопи. Готовото ястие трябва да се охлади малко и може да се сервира, като се нарязва на порции.
По тази рецепта се получава много крехка и сочна мусака от тиквички, лесно се приготвя и с най-достъпните продукти през лятото. Опитайте този деликатес веднъж и ще го приготвяте винаги.
Добър апетит!
Ето диета, с която Ким Кардашиян свали 30 кг за кратък период от време