Моля те, боли ме главата: Причини за намаленото женско либидо и как да го повишим

намаленото женско либидо
Любов и партньорство

Моля те, боли ме главата: Причини за намаленото женско либидо и как да го повишим

Влечението към партньора е ключът към хармоничните отношения. Но не винаги и не всички жени могат да се похвалят с желание за интимност, което не е много полезно за здравето и следователно въпросът как да се увеличи женското либидо продължава да не губи своята актуалност през годините.

Преди да търсите доказани начини за увеличаване на желанието, препоръчително е да определите основната причина за неговото намаляване, което ще ви позволи да се справите с проблема възможно най-скоро.

Причини за намалено либидо

Либидото в медицината се разбира като специално усещане, което е следствие от половото влечение и любовта към партньора. Проявява се не само от желанието за интимност, но и от яркостта на оргазма и удовлетворението от акта.

Най-често липсата на интимно желание от страна на жената се дължи на следните причини:

Психоемоционална нестабилност

Намаленият интерес към интимни отношения може да бъде причинен от продължителен стрес, следродилна депресия, личностни комплекси, несигурност в партньора.

Хормонален дисбаланс

Женското либидо се влияе от естрадиол, тестостерон, прогестерон. Намаляването на секрецията на половите хормони също намалява желанието за противоположния пол.

Остри и хронични заболявания

Болестите на репродуктивните органи и пикочно-половата система влияят пряко върху половата активност. Но често проблеми с либидото възникват и при соматични патологии, както и след наранявания или операции.

Дългосрочна употреба на лекарства

Антиконвулсантите, антидепресантите и лекарствата за алергии могат да променят интимния ви живот не към по-добро. Понякога липсва желание при използване на орални контрацептиви.

Средствата за повишаване на либидото при жените трябва да бъдат избрани, като се вземат предвид всички възможни причини за неговото намаляване. И за да ги установите, се нуждаете от задълбочена диагноза.

Начини за повишаване на женското либидо

Първо трябва да се уверите, че няма сериозни здравословни проблеми – посетете гинеколог, подложете се на ултразвукова диагностика и вземете кръвни тестове за хормонален статус. Въз основа на резултатите от диагнозата ще ви бъде препоръчано лечение. Но ако не са идентифицирани заболявания, засягащи интимната сфера, тогава може да опитате да възвърнете чувствеността и желанието си за интимност с някои други техники.

Елиминиране на психологическия фактор

Да се ​​научиш да обичаш тялото си не е лесно, но трябва да знаете, че привлекателността се влияе повече от вашето собствено самочувствие, отколкото от естествената красота или пък нейното отсъствие. Трябва да се научите как да се грижите за себе си, да изберете правилните тоалети, да правите безупречен грим и коса. И ако не можете сами да се справите с това, тогава трябва да се свържете с професионални гримьори, психолози, козметици.

Всички видове тренировки, занимания по йога, тренировки във фитнеса спомагат за повишаване на самочувствието.

Взимаме витаминни добавки

Намаляване на половото желание често се наблюдава при липса на витамини в тялото на жената. Мултивитаминните комплекси могат да помогнат много в този случай. За здравето на жените особено важни са витамините от група В, фолиевата киселина, селенът, витамините Е и А. Следователно трябва да се дава предпочитание на комплекси, съдържащи тези компоненти.

Укрепване на физическата активност

Домашните упражнения или занимания във фитнес клубовете активират кръвообращението, включително и в тазовите органи. Ползите от тренировките включват също засилване на метаболитните реакции, прочистване на организма от токсини и отслабване. Всичко това заедно има положителен ефект върху либидото.

Изборът на правилната храна

Можете също така да стимулирате интимното желание с помощта на храни, богати на афродизиаци. Повечето от тези вещества се намират в скариди, авокадо, гъби, артишок, кедрови ядки, банани и хайвер. Можете да приготвите романтична вечеря с тези продукти, а 1-2 чаши червено вино ще ви помогнат да засилите ефекта им.

Tagged ,
на горе