Кармични закони, които обуславят промените в живота ни

кармични закони
Интересно

Кармични закони, които обуславят промените в живота ни

Що е това карма? Използваме често думата, но какво всъщност е нейното точно значение? Карма в превод от санскрит означава „действие“.

Тя работи съгласно принципа на един от законите на Нютон – че „на всяко действие има противодействие“. С други думи, когато мислим, говорим или действаме, ние започваме действие, което е логичен отговор на нашите действия, мисли и думи.

Този отговор може да бъде променен или забавен, но не може да бъде премахнат.

И това е така, защото човек трябва да научи определен урок и да разбере някои истини, които все още не е успял да асимилира напълно.

Нужно ли е да се страхуваме от кармата?

 

Не. Не бива да се страхуваме и ако някой от вас все още има съмнения в това, тогава е добре да научи повече за нейните закони. Познанието ще ни успокои, но за съжаление ще ни донесе и печал, както казва една мъдра мисъл.

Кармичните закони

1. Великият закон (Законът на бумеранга)

„Каквото почукало, такова се обадило“.

Тази проста истина е известна още като Закон за причината и следствието.

Всичко, което правим на този свят, рано или късно се връща при нас като бумеранг. Затова трябва да сме бдителни и да осъзнаваме действията си.

Ако искаме  щастие, мир, любов, приятелство , разбирателство, тогава ние самите трябва да сме щастливи, а също така да бъдем любящи и разбиращи към всички и най-вече към тези, които са важни за нас.

2. Законът за творението

Животът не тече сам по себе си, той изисква нашето пряко участие. Ние сме едно с нашата Вселена, както отвътре, така и отвън. Всичко, което ни заобикаля, е ключът към нашето вътрешно състояние. Бъдете себе си и се обградете изключително с това, което искате да присъства във вашия живот.

Този закон може да помогне много на всеки, който иска да промени живота си към по-добро. 

3. Законът за смирението

Онова, което откажете да приемете, ще продължи да настоява да присъства в живота ви. Докато не го осъзнаете напълно. Знаците са навсякъде, но те трябва да бъдат усетени и разчетени. Затова се смирете, потърсете уединение и помислете какво всъщност искате, от какво имате най-голяма нужда в момента, как да си го набавите. Отговорите са във вас, извадете ги наяве.

4. Законът за растежа

„Където и да отидете, там ще бъдете.“ Да израстваме духовно означава, че на първо място трябва да променим себе си, а не хората и нещата около нас. Единственото нещо, което имаме в живота си, сме самите ние и това е единственият фактор, подвластен на нашия контрол.

Когато променим някого или нещо в сърцата си, животът ни също ще започне да се променя.

Не забравяйте, че когато нещо се обърка в живота, това означава, че нещо не е наред в нас самите.

Ние самите отразяваме това, което ни заобикаля, и обратно, това, което ни заобикаля, ни отразява нас. И това е голямата истината на Вселената.

Трябва да поемем пълната отговорност за това, което се случва в живота ни.

5. Законът за комуникацията

Дори и да мислим, че правим нещо незначително, всъщност всяко действие, което правим е много важно, тъй като всичко във Вселената е взаимосвързано. Всяка стъпка, която предприемаме, ни приближава до следващата стъпка, която от своя страна ни приближава до третата стъпка и така до безкрай. Творим съдбата си, нижейки я ден след ден. Но някой трябва да започне да върши работата, за да бъде свършена тя. И първата, и последната стъпка са еднакво важни, тъй като и двете са необходими за изпълнение на задачата.

6. Закон за фокуса

Не можете да фокусирате мислите си върху две неща едновременно. Когато вниманието и мислите ни са насочени към важни духовни ценности, низки чувства като алчност, гняв или суета просто си отиват завинаги. Те нямат място там, където духът е извисен.

7. Законът за благодарността и гостоприемството

Всеки някой ден в живота си ще има възможност да докажете сам на себе си тази конкретна истина. Ако сте благодарни за това, което имате, Вселената ще ви изпраща още и още. Ако всеки ден се фокусирате върху това, което нямате, тогава сами слагате „прът в колелото“ на своето развитие и щастие. А може би вече имате това, за което бленувате, но просто все още не сте го осъзнали? Благодарността като чувство ще ви помогне да се ориентирате безпогрешно. Ако има за какво да сте благодарни, насочете вниманието си там. Може би забелязвате само зрънце, а всъщност пред вас стои цял куп, който чака да го откриете.

8. Законът за „тук и сега“

Поглеждайки назад, понякога се фокусираме твърде много върху това, което вече се е случило и това, което не може да се промени. Това ни пречи да бъдем напълно ТУК и СЕГА. Но нещата, които чувстваме, са винаги тук и сега. Ако ровим постоянно в миналото, със сигурност пропускаме най-хубавото от настоящето. Не си струва да го правим.

Старите мисли, модели на поведение, стари желания и мечти ни пречат  да живеем в настоящето и да виждаме нови хоризонти.

10. Законът за промяната

Историята се повтаря, докато не научим и научим уроците, чрез които пътят ни се променя. Ако нещо се повтаря периодично в определени етапи от живота ви, това е един сериозен повод да се замислите. Защо се получава така, какво пропускате? Щом се осъзнаете и ще преминете към следващото ниво. Някои ги „късат“ по 20 пъти на изпитите на живота, други с лекота карат два семестъра наведнъж. Въпрос на нагласи.

11. Законът за търпението и наградата

Всяка награда предполага първоначална работа. Високите и трайни награди изискват търпение и упорита работа. Истинската радост идва при нас, след като сме направили нещо планирано и сме в очакване на наградата, която ще получим. Търпението е качество, което може да ви направи всемогъщи. Ако ни липсва търпение, значи трябва да го култивираме. Съществуват множество практики, просто изберете най-подходящата за вас.

12. Законът за смисъла и вдъхновението

Всичко, което влагаме в нещо, после го връщаме. Истинската стойност на нещо е пряк резултат от изразходваното намерение и енергия. Всеки личен принос е и принос към цялото. Безполезни неща не засягат Цялото и не го намаляват.

Всичко, което се прави с Любов, вдъхва живот и вдъхновява Цялото.

Трябва да помним тези важни закони и да се опитваме да живеем в мир с тях. Тогава каквото и да се случи в живота ни, ще можем да реагираме по правилния начин. Тези закони ще ни помогнат и да бъдем по-спокойни, защото ни дават възможността да насочим в правилна посока това, което за нас е от най-голямо значение в живота.

Tagged , , , ,
на горе