Как нашите мисли влияят на реалността и как да се научим да контролираме процеса

Как нашите мисли влияят на реалността
Психология

Как нашите мисли влияят на реалността и как да се научим да контролираме процеса

Всяка наша мисъл може да бъде сравнена с искра от голям пламък. Ако тя литне в празнината и не намери подходящо място за разгаряне, угасва. Но ако й помогнете, ако й осигурите разпалки, тогава тя е в състояние да сътвори цяла клада.

Такива са и нашите мисли. Слаби, мимолетни, те не засягат толкова много нас и света около нас. Но ако дълго време мислим за едно и също нещо, ние де факто си го пожелаваме. Ако дълго държим една идея в главата си и концентрацията е много силна, след известно време можем да забележим осезаемото влияние на мислите върху реалността.

Как нашите мисли влияят на реалността?

Благодарение на това, тези, които се занимават сериозно с упражняването на контрол на ума, могат да реализират почти всички свои планове. Самият живот ги води по този път – предоставя се възможност, намират се неочаквани средства, някой предлага помощ. Всички обстоятелства благоприятстват развитието на желаната идея.

И, от една страна, това е прекрасно, отваря много перспективи. Но има и друго. В края на краищата всички мисли и идеи са въплътени в живота, независимо дали са добри или лоши, желани или не. Човек може постоянно да мисли за нещо депресиращо, защото се страхува от него или е просто песимист и тази натрапчива мисъл, култивирана дълго време в съзнанието му, също силно ще се стреми към реализация. И един ден най-големият ни страх просто се сбъдва. И то благодарение на самите нас.

Как ни влияят нашите мисли?

Нашите мисли са способни да влияят на много неща: върху живота ни, отношението, здравето ни, върху външните обстоятелства, които ще се развиват успешно или неуспешно, върху съзнанието, върху действията ни и върху отношението на другите хора към нас.

Ако мислите усилено за нещо, особено ако мисълта е много емоционална, тогава любимият човек може изведнъж да я изкаже на глас. Това е ярка проява на това как мислите влияят на нашата среда.

Оптимизъм и песимизъм

Забелязали ли сте, че песимистите имат повече тъжни ситуации, отколкото щастливи. Това е така, защото те постоянно се концентрират върху негативни идеи, които рано или късно се превръщат в реалност. Напротив, оптимистичните хора обръщат цялото си внимание на най-радостните и желани мисли, поради което в живота им идват има радостни моменти.

Сега разбирате защо е толкова важно да следите не само действията си, но и мислите и емоциите си. Те оформят нашата реалност, те променят живота ни.

Има много практична и интересна страна на това явление. Всъщност, като се концентрираме правилно върху нашите идеи и мисли, като ги направим силни, можем значително да променим живота си, въплъщавайки това, което искаме. Можем да осъществим мечтите, да изградим взаимоотношения, да променим всички съществуващи негативни ситуации с помощта на нашето мислене. Това е прекрасно и ефективно средство за всеки човек.

Психосоматика

Психосоматиката е пряко следствие от отражението на нашите мисли в реалността. Животът с постоянни негативни емоции, агресивни мисли постепенно влияе върху състоянието на нашето тяло.

С течение на времето, по-често през годините, постоянното систематично присъствие в областта на негативните емоции унищожава нашите органи и системи и в резултат на това води до сериозни заболявания, често до онкологични заболявания, заболявания на нервната и сърдечно-съдовата системи.

Правила за промяна на мислите

Опитайте се да влезете в позитивното мислене. Всякакви негативни мисли и емоции, дори насочени към другите, ни унищожават. Затова следвайте хода на мислите си, мислете и мечтайте по такъв начин, че това да има благоприятен ефект върху живота ви.

Следете емоциите си. Не позволявайте на външните обстоятелства да създават негативност във вас. В крайна сметка отрицателната емоция ви унищожава. В същото време не натрупвайте негативизъм в себе си – това е много разрушително.

Отрицателните емоции могат да бъдат трансформирани и неутрализирани чрез практикуване на медитация и йога.

Изпращайте повече положителни мисли. В тревожна ситуация играйте благоприятни сценарии, представете най-доброто решение. Помислете за добри резултати във всяка ситуация.

Да обичаш себе си не означава да медитираш и да се съсредоточиш върху своите страхове и негативи, защото освен тях, имаме още много хубави неща. Опитайте да мислите за тях.

Tagged , ,
на горе